عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

معارض عربستانی: سازش ریاض با اسرائیل در آینده نزدیک بعید نیست

یک معارض مطرح عربستانی در مقاله‌ای، سیاست سکوت را گزینه فعلی حاکمان سعودی در قبال سازش امارات با رژیم صهیونیستی دانست و گفت که روابط ریاض و تل آویو در پشت صحنه جریان دارد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۳ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 20
کد خبر: ۵۵۶۸۴

 به گزارش راهبرد معاصر «مضاوی الرشید» استاد دانشگاه و از معارضان دولت سعودی، در مقاله‌ای به نوع موضع دولت ریاض در قبال سازش امارات با رژیم صهیونیستی پرداخت و نوشت که سعودی‌ها در شرایط کنونی مجبور به سکوت هستند.

او در وبگاه میدل ایست آی نوشت که حاکم سعودی رابطه پنهانی با رژیم اسرائیل را ترجیح می‌دهد، اما سازش علنی صورت خواهد گرفت.

او گفت اکنون زمان مناسبی برای این گام نیست و ولی‌عهد سعودی گزینه «نفاق» و «عدم شفافیت» را برگزیده است.

الرشید تأکید کرد که پادشاه فرتوت سعودی تمایل ندارد که پایان حکمرانی خود با جنجال همراه باشد، اما به ارتباط با اسرائیل در لایه‌های پنهانی ادامه خواهد داد. ارتباطی که در دوره ملک سلمان افزایش محسوسی پیدا کرد.

او منطق چنین رفتاری از جانب سعودی‌ها را وجود «دشمن مشترک» برای ریاض و تل آویو دانست که همانا به گفته وی ایران است. به گفته مضاوی الرشید، اغلب مردم عربستان از سطح همکاری میان دولت سعودی و صهیونیست‌ها از خلال رسانه‌های اسرائیلی آگاه هستند.

به نوشته این معارض سعودی، باید منتظر عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل آویو شد و اکثر کارشناسان چنین گامی را در آینده نزدیک محتمل می‌دانند، اما سکوت و عدم شفافیت از جانب ریاض، یک استراتژی برای عدم مواجه با بحران است، چرا که ملک سلمان و پسرش به خوبی می‌دانند که تعجیل در عادی‌سازی روابط، موجب خشم علیه آن‌ها چه در داخل یا خارج عربستان خواهد شد و فعلا تنها گزینه، سکوت و محافظه‌کاری است.

امارات و رژیم تل‌آویو پنجشنبه هفته گذشته طی بیانیه‌ای مشترک با آمریکا اعلام کردند که با وساطت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، تصمیم به عادی‌سازی روابط بین خود گرفته‌اند و به زودی این توافق در کاخ سفید به امضای «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل و «محمد بن زاید آل نهیان»، ولی‌عهد ابوظبی خواهد رسید.

 

فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده