به گزارش راهبرد معاصر؛ رضا ایلخانی درباره خواص انگور اظهار کرد: حدود ۸۰ درصد وزن انگور را آب و کمتر از ۲۰ درصد از وزن این میوه را ماده خشک (مواد قندی) تشکیل میدهند. آب انگور خونساز است و مصرف این میوه به مبتلایان به کمخونی و زنان پیشنهاد میشود، البته اثر خونسازی نسبت به انگور بیشتر است.
مزاج (طبع) انگور
او بیان کرد: مزاج انگور گرم و تر بوده و پوست آن نفاخ است؛ بنابراین افرادی که با مصرف انگور به نفخ شکم دچار میشوند، باید از انگورهایی که پوست نازکی دارند، استفاده کنند. هسته انگور که حاوی مقدار زیادی روغن است، یبوست را ایجاد میکند و مبتلایان به یبوست باید انگورهای بدون هسته را مصرف کنند. انگوری که پوست نازک دارد و بدون هسته است، ملین خوبی محسوب میشود.
نوشیدن آب پس از مصرف انگور ممنوع است
این متخصص طب سنتی افزود: نوشیدن آب پس از استفاده از انگور مضر است و میتواند حالت تهوع و استفراغ را به همراه داشته باشد، بنابراین اشخاصی که با خوردن انگور احساس تشنگی میکنند، میتوانند مقدار کمی شربت سکنجبین بنوشند.
شیره انگور
ایلخانی تأکید کرد: زنانی که معدههای آنها رطوبت دارد و طبعشان بلغم (سرد و تر) است میتوانند همراه انگور مقداری پودر رازیانه میل کنند تا به نفخ ناشی از مصرف انگور دچار نشوند. همچنین استفاده از پودر زیره سیاه همراه انگور برای آقایانی که معدههای آنها رطوبت دارد و مزاجشان بلغم بوده، ضروری است.
او تصریح کرد: بهترین زمان مصرف انگور بین ۲ وعده غذایی و حدود سه ساعت پس از غذا خوردن است، بنابراین افراد باید از مصرف انگور در ابتدای غذا یا بلافاصله پس از خوردن آن خودداری کنند.
این متخصص طب سنتی گفت: انگور خشک شده (کشمش یا) خاصیت خونسازی بیشتری نسبت به انگور دارد؛ بنابراین به طور مثال اثر خونسازی ۵۰ گرم کشمش یا مویز به مراتب بیشتر از ۵۰ گرم انگور است.
کشمش و مویز
ایلخانی یادآوری کرد: زیاده روی در مصرف انگور میتواند خاصیت چاقکنندگی داشته باشد؛ بنابراین مبتلایان به اضافه وزن و چاقی که قصد دارند وزن خود را کاهش دهند، باید در استفاده از این میوه اعتدال را رعایت کنند. مبتلایان به دیابت هم باید در مصرف انگور احتیاط کرده و طبق نظر پزشک خود، مقدار مصرفشان را تنظیم کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان