روح الله حسینیان کیست؟-راهبرد معاصر

روح الله حسینیان کیست؟

روح الله حسینیان، نماینده سابق مجلس و رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی دار فانی را وداع گفت. این خبر را پسر او نیز در توییتر تایید کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 25
کد خبر: ۵۶۲۵۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ روح الله حسینیان، نماینده سابق مجلس و رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی دار فانی را وداع گفت. این خبر را پسر او نیز در توییتر تایید کرده است. روح‌الله حسینیان (زاده ۱۳۳۴ در آباده - درگذشت ۴ شهریور ۱۳۹۹)، از اعضای جبهه پایداری، قاضی و از مقامات اطلاعاتی و سیاسی ایران است که ریاست مرکز اسناد انقلاب اسلامی را بر عهده دارد. نام مستعار وی در دستگاه اطلاعاتی «خسرو خوبان» بوده‌است. وی نمایندگی تهران را در مجلس هشتم و نهم بر عهده داشت.

 

محمد حسینیان فرزند روح الله حسینیان در همین ارتباط با انتشار تصویری از پدرش در توییتر، نوشت: انا لله و انا الیه راجعون روحم جانم پدرم روح الله حسینیان به سالار شهیدش پیوست.

 

وی پس از اتمام تحصیلات متوسطه در روستای صغاد آباده در ۱۵ سالگی به حوزه علمیه قم و مدرسه ولیعصر و سپس مدرسه حقانی رفت و طی هشت سال از آن فارغ‌التحصیل شد. اغلب آثار این مؤلف در زمینه تاریخ سیاسی و تشیع بوده‌است.

 

مسئولیت‌های روح الله حسینیان

وی از ابتدای دهه ۶۰ وارد دستگاه قضایی جمهوری اسلامی شد و در سال ۱۳۶۲ به سمت قائم مقامی دادستانی انقلاب اسلامی مشهد منصوب شد. جانشینی دادستانی تهران و سیستان و بلوچستان از دیگر پست‌های وی بوده‌است. دادستان دادگاه ویژه روحانیت تهران، رئیس شعبه ۴ دادگاه ویژه روحانیت، رئیس یکی از دادگاه‌های عمومی تهران، جانشین نماینده دادگاه انقلاب در وزارت اطلاعات از دیگر پست‌های وی در دستگاه قضایی - اطلاعاتی جمهوری اسلامی است. او در دوران وزارت ری‌شهری قائم مقام دادستان انقلاب اسلامی در وزارت اطلاعات بود. وی پس از برکناری حجه السلام سید حمید زیارتی (معروف به روحانی) و تغییر هیئت امنای مرکز اسناد انقلاب اسلامی به ریاست این مرکز رسید. وی در این دوره با دستیابی به اسناد و مدارک طبقه‌بندی شده دوران قبل از انقلاب پیرامون اشخاص به چاپ چندین جلد کتاب پرداخت.

 

حسینیان در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران (۱۳۷۶) از حامیان سید محمد خاتمی بود. او بعدها در مصاحبه‌ای در این رابطه گفت: «من ایشان را روحانی روشنفکری می‌دانستم که البته با ایشان اختلاف هم داشتم اما آن زمان به دلیل اینکه جناح حاکم نوعی فضای بسته به‌وجود آورده بود و در جامعه انحصارطلبی احساس می‌شد گمان کردم که وظیفه است این انحصار و بسته بودن جامعه شکسته شود لذا تنها راه رسیدن به این اهداف را حمایت از خاتمی می‌دانستم اما نمی‌دانستم که این باز شدن فضا به سوی جاری شدن سیلی می‌رود که نزدیک بود همه چیز را از بین ببرد. متأسفانه در این دوران از چاله درآمده و به چاه افتادیم، گفت: من بعد از آن دوران رسماً عذرخواهی کردم و گفتم که حمایت من از خاتمی اشتباه است.»

 

در جریان محاکمه عبدالله نوری (وزیر کشور سابق و مدیر مسئول روزنامه خرداد) در دادگاه ویژه روحانیت وی از اعضای هیئت منصفه دادگاه بود که در مورد دلیل عدم حضور او گفته شد به توصیه اکید مقامات از حضور در جلسه دادگاه خودداری می‌کند.

 

حسینیان در ۴ اردیبهشت ۱۳۸۶ مشاور سیاسی و امنیتی احمدی‌نژاد (رئیس‌جمهور) شد. وی در جریان وقایع بعد از انتخابات ریاست جمهوری، تدوین‌کننده اصلی طرحی بود که به موجب آن محاربان ظرف پنج روز اعدام می‌شوند. حسینیان چند روز بعد از ارائه این طرح از نمایندگی مجلس استعفا کرد و به ادعای خودش دلیل این استعفا بی‌نتیجه ماندن تلاش‌هایش برای جلوگیری از تندروی‌هایی که با زندانیان انجام می‌شود، بوده‌است./ خبرآنلاین

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده