عراقچی ژنو را به مقصد تهران ترک کرد انفجار در کلیسای نیویورک ۵ زخمی برجای گذاشت  شروط کلیدی ایران برای مذاکره با آمریکا اعلام شد/ حق غنی‌سازی و محدودیت موضوع هسته‌ای نامزدی «نوری المالکی» برای نخست‌وزیری عراق لغو شد؟ واشنگتن: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر خواهیم گرفت آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای، محور دیدار عراقچی با وزیر خارجه سوئیس عمان: مذاکرات ایران و آمریکا با پیشرفتی ملموس به پایان رسید عراق ۱۵۰ داعشی زیر ۱۸ سال را از سوریه تحویل گرفت جزئیات مهم دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو / تفاهم دوطرف بر روی برخی موضوعات عراقچی: روی یک سری اصول راهنما توانستیم موافقت کلی پیدا کنیم / زمان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا  دیدار البوسعیدی و گروسی در حاشیه مذاکرات ایران و آمریکا + عکس بقائی: با حسن‌نیت و جدیت در مذاکرات ژنو حضور داریم جزئیات عملیات مشترک حشدالشعبی و ارتش عراق برای تعقیب هسته‌های داعش اذعان سناتور جنگ‌طلب آمریکایی به قدرت نظامی ایران جزئیات دیدار وزیر کشور با سفیر امارات

واکنش چین به توافق ایران و آژانس اتمی

سخنگوی وزارت خارجه چین امروز پنجشنبه به توافق ایران و آژانس انرژی اتمی واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 27
کد خبر: ۵۶۵۷۰

به گزارش راهبرد معاصر «ژائو لیجیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین امروز پنجشنبه، در کنفرانسی خبری، به توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی واکنش نشان داد. 

 

لیجیان در پاسخ به سؤال خبر‌نگار روزنامه «چاینا دیلی» مبنی بر اینکه پکن در مورد این توافق چه نظری دارد گفت: «چین از توافقی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران بر سر حل و فصل توافقات پادمانی بعد از رایزنی‌های دوستانه به آن رسیدند استقبال کرده و آن را تحسین می‌کند.» 

 

وی در ادامه افزود: «ما امیدواریم که دو طرف در همین مسیر به همکاری خود ادامه دهند و صادقانه به این توافق عمل کنند. ما همچنین از تمام طرف‌های این توافق می‌خواهیم اقدامات سازنده‌ای را در این خصوص انجام دهند.»

 

لیجیان همچنین گفت: «حقایق بار‌ها نشان داده که قلدری یک طرفه، تنها موجب افزایش رویارویی می‌شود، در حالی که اختلافات تنها می‌تواند از طریق مذاکرات برابر کچراهش یابد.» 

 

سخنگوی وزارت خارجه چین در پایان گفت: «تحت چنین شرایطی تمام طرف‌ها باید مسیر درست را ادامه ‌دهند و با ثابت قدمی، مرجعیت و کارآمدی برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را حفظ کنند و همچنین برای حل و فصل دیپلماتیک و سیاسی مسئله هسته‌ای ایران تلاش کنند.» 

 

«چانگ هوآ» سفیر چین در ایران نیز امروز پنجشنبه، با انتشار بیانیه ژائو لیجیان از توافق ایران و آژانس انرژی اتمی استقبال کرد.  

 

جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز گذشته، چهارشنبه (۲۶ اوت / ۵ شهریورماه) پس از سفر ۲ روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به ایران بیانیه مشترکی صادر کردند.

 

آژانس بین المللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی ایران توافق کردند تا همکاری‌های خود را بیش از پیش تقویت کرده، و اعتماد متقابل را به منظور تسهیل اجرای کامل موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی به آن، که از ١۶ ژانویه ٢٠١۶ به صورت موقت توسط ایران در حال اجرا است، ارتقاء بخشند. 

 

در این بیانیه تصریح شده است: «در این ارتباط، ایران به طور داوطلبانه به دو مکان مشخص شده توسط آژانس دسترسی داده و فعالیت های راستی آزمایی آژانس را برای حل و فصل این موضوعات تسهیل خواهد کرد.»

 

در بخش دیگری از بیانیه آمده است: تاریخ های مربوط به دسترسی‌های آژانس و فعالیت های راستی آزمایی، مورد توافق قرار گرفته است.فعالیت‌های راستی آزمایی آژانس مطابق با موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی و رویه استاندارد راستی آزمایی آژانس، همان گونه که برای همه کشورهای دارای موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اجراء می‌شود، به صورت برابر و بدون تبعیض اجراء خواهد شد.»

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار