سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند نتانیاهو: دشمنان ما در صدد تاثیرگذاری بر انتخابات هستند

پمپئو ادعا کرد؛ مجازات سخت در انتظار چین و روسیه

پمپئو ادعا کرد؛ مجازات سخت در انتظار چین و روسیه وزیر امور خارجه آمریکا ضمن تأکید بر عزم واشنگتن برای اجرای تحریم‌ها علیه ایران هشدار داد که چین و روسیه را به دلیل مخالفت با قطعنامه آمریکا در شورای امنیت مجازات خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 20
کد خبر: ۵۵۵۷۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا بامداد امروز (پنجشنبه) در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز ضمن هشدار به چین و روسیه به دلیل مخالفت با قطعنامه بازبینی شده واشنگتن برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت تصریح کرد که ایالات متحده برای اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران مصمم است.

 

گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن است که «مایک پامپئو» امروز به نیویورک می‌رود و رئیس شورای امنیت را از تصمیم آمریکا برای فعال کردن «مکانیسم ماشه» (اسنپ‌بک) که در قطعنامه ۲۲۳۱ ذکر شده، مطلع کند. طبق این بند از برجام، اعضای توافق هسته‌ای ایران می‌توانند در روندی پیچیده که با وتو نمی‌توان آن را مسدود کرد، خواستار بازگشت همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران شوند.

 

وزیر خارجه آمریکا در خصوص شکایت از ایران توضیح داد: «من فردا بعدازظهر عازم نیویوزک می‌شوم و نزد رئیس شورای امنیت سازمان ملل و دبیرکل سازمان ملل می‌روم تا آنها را در جریان مکانیسم ماشه قرار دهم و ظرف 30 روز تمامی تحریم‌هایی که به طور موقت بخاطر این توافق هسته‌ای مضحک متوقف شده بود از سرگرفته خواهد شد و جهان به مکان امن‌ترین تبدیل خواهد شد».

 

این دیپلمات آمریکایی در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه فاکس‌نیوز مبنی بر اینکه آیا واشنگتن، مجازاتی را برای چین و روسیه به دلیل مخالفت با قطعنامه اخیر ایالات متحده برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت در نظر گرفته، گفت: «قطعاً همین‌طور خواهد بود».

 

پامپئو توضیح داد: «قطعاً همین‌طور خواهد بود. ما پیش از این نیز وقتی شاهد نقض تحریم‌های فعلی آمریکا توسط کشوری بودیم، مجازات‌هایی را اعمال کردیم. در ارتباط با تحریم‌های فعلی آمریکا تمامی کشورهای مسئول هستند. ما همین کار را در ارتباط با تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل (علیه ایران) خواهیم کرد».

 

وی ضمن ابراز تأسف از امتناع کشورهای اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) از پشتیبانی از قطعنامه آمریکا در شورای امنیت گفت جای تأسف است که اعضای اروپایی شورای امنیت به تلاش آمریکا برای تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران رأی‌ ممتنع دادند و «این امر امنیت مردم اروپا را کاهش خواهد داد».

 

پامپئو در این خصوص توضیح داد: «تمامی این کشورهای اروپایی شخصاً به صورت خصوصی به من گفته‌اند که خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران هستند و هیچ‌کدام از آنها نمی‌خواهند که ایران چنین سلاح‌هایی را داشته باشد اما آنها حاضر نشدند اقدام شجاعانه و درست را انجام دهند و از قطعنامه تمدید تحریم‌های ایران حمایت کنند و همه آنها به خاطر چنگ زدن به این توافق نابخردانهه هسته‌ای بود».

 

این دیپلمات‌ آمریکایی در ادامه بر عزم واشنگتن بر تمدید تحریم‌ها علیه ایران تأکید کرد و گفت: «جهان باید بداند که ما اقدام درست را انجام خواهیم داد و جهان را امن‌تر حفظ خواهیم کرد اما امیدواریم که کشورهای اروپایی نیز همین نگرش داشته باشند و همین مسیر را در پیش بگیرند».

 

آنطور که خبرگزاری آسوشیتدپرس روز گذشته گزارش کرد، همچون قطعنامه تحریم‌های تسلیحاتی آمریکا، طرح این کشور برای فعالسازی مکانیسم ماشه نیز با مخالفت شدید چین و روسیه و سایر اعضای شورای امنیت از جمله متحدان واشنگتن، انگلیس و فرانسه روبروست و می‌تواند زمینه را برای نزاعی بر سر مشروعیت قدرتمندترین نهاد سازمان ملل فراهم کند.

 

آمریکا در بین ۱۵ عضو شورای امنیت تنها کشوری است که می‌گوید به عنوان یک عضو اولیه توافق، این حق را دارد که خواستار بازگشت تحریم‌ها شود. سایر اعضا که همچنان از توافق ایران حمایت می‌کنند می‌گویند ایالات متحده این جایگاه را زمانی که از توافق خارج شد از دست داد. اما مشخص نیست آیا آن‌ها می‌توانند مانع فعال شدن مکانیسم ماشه از سوی آمریکا از طریق روش‌های فنی شوند یا خیر.

 

این استدلال بحث‌برانگیز آمریکا مورد تمسخر چین، روسیه و اروپایی‌ها قرار گرفته و حتی همه جنگ‌طلبان ضد ایران حاضر در آمریکا هم با این نظر موافق نیستند. «جان بولتون» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا که سابقه ضد ایرانی طولانی دارد و در دوره او آمریکا از برجام خارج شد هم معتقد است آمریکا این جایگاه را از دست داده و این اقدام واشنگتن ارزش ضربه‌ای که می‌تواند به حق وتوی آمریکا وارد کند را ندارد./ فارس

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار