پمپئو ادعا کرد؛ مجازات سخت در انتظار چین و روسیه-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

پمپئو ادعا کرد؛ مجازات سخت در انتظار چین و روسیه

وزیر امور خارجه آمریکا ضمن تأکید بر عزم واشنگتن برای اجرای تحریم‌ها علیه ایران هشدار داد که چین و روسیه را به دلیل مخالفت با قطعنامه آمریکا در شورای امنیت مجازات خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 20
کد خبر: ۵۵۵۷۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا بامداد امروز (پنجشنبه) در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز ضمن هشدار به چین و روسیه به دلیل مخالفت با قطعنامه بازبینی شده واشنگتن برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت تصریح کرد که ایالات متحده برای اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران مصمم است.

 

گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن است که «مایک پامپئو» امروز به نیویورک می‌رود و رئیس شورای امنیت را از تصمیم آمریکا برای فعال کردن «مکانیسم ماشه» (اسنپ‌بک) که در قطعنامه ۲۲۳۱ ذکر شده، مطلع کند. طبق این بند از برجام، اعضای توافق هسته‌ای ایران می‌توانند در روندی پیچیده که با وتو نمی‌توان آن را مسدود کرد، خواستار بازگشت همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران شوند.

 

وزیر خارجه آمریکا در خصوص شکایت از ایران توضیح داد: «من فردا بعدازظهر عازم نیویوزک می‌شوم و نزد رئیس شورای امنیت سازمان ملل و دبیرکل سازمان ملل می‌روم تا آنها را در جریان مکانیسم ماشه قرار دهم و ظرف 30 روز تمامی تحریم‌هایی که به طور موقت بخاطر این توافق هسته‌ای مضحک متوقف شده بود از سرگرفته خواهد شد و جهان به مکان امن‌ترین تبدیل خواهد شد».

 

این دیپلمات آمریکایی در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه فاکس‌نیوز مبنی بر اینکه آیا واشنگتن، مجازاتی را برای چین و روسیه به دلیل مخالفت با قطعنامه اخیر ایالات متحده برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت در نظر گرفته، گفت: «قطعاً همین‌طور خواهد بود».

 

پامپئو توضیح داد: «قطعاً همین‌طور خواهد بود. ما پیش از این نیز وقتی شاهد نقض تحریم‌های فعلی آمریکا توسط کشوری بودیم، مجازات‌هایی را اعمال کردیم. در ارتباط با تحریم‌های فعلی آمریکا تمامی کشورهای مسئول هستند. ما همین کار را در ارتباط با تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل (علیه ایران) خواهیم کرد».

 

وی ضمن ابراز تأسف از امتناع کشورهای اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) از پشتیبانی از قطعنامه آمریکا در شورای امنیت گفت جای تأسف است که اعضای اروپایی شورای امنیت به تلاش آمریکا برای تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران رأی‌ ممتنع دادند و «این امر امنیت مردم اروپا را کاهش خواهد داد».

 

پامپئو در این خصوص توضیح داد: «تمامی این کشورهای اروپایی شخصاً به صورت خصوصی به من گفته‌اند که خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران هستند و هیچ‌کدام از آنها نمی‌خواهند که ایران چنین سلاح‌هایی را داشته باشد اما آنها حاضر نشدند اقدام شجاعانه و درست را انجام دهند و از قطعنامه تمدید تحریم‌های ایران حمایت کنند و همه آنها به خاطر چنگ زدن به این توافق نابخردانهه هسته‌ای بود».

 

این دیپلمات‌ آمریکایی در ادامه بر عزم واشنگتن بر تمدید تحریم‌ها علیه ایران تأکید کرد و گفت: «جهان باید بداند که ما اقدام درست را انجام خواهیم داد و جهان را امن‌تر حفظ خواهیم کرد اما امیدواریم که کشورهای اروپایی نیز همین نگرش داشته باشند و همین مسیر را در پیش بگیرند».

 

آنطور که خبرگزاری آسوشیتدپرس روز گذشته گزارش کرد، همچون قطعنامه تحریم‌های تسلیحاتی آمریکا، طرح این کشور برای فعالسازی مکانیسم ماشه نیز با مخالفت شدید چین و روسیه و سایر اعضای شورای امنیت از جمله متحدان واشنگتن، انگلیس و فرانسه روبروست و می‌تواند زمینه را برای نزاعی بر سر مشروعیت قدرتمندترین نهاد سازمان ملل فراهم کند.

 

آمریکا در بین ۱۵ عضو شورای امنیت تنها کشوری است که می‌گوید به عنوان یک عضو اولیه توافق، این حق را دارد که خواستار بازگشت تحریم‌ها شود. سایر اعضا که همچنان از توافق ایران حمایت می‌کنند می‌گویند ایالات متحده این جایگاه را زمانی که از توافق خارج شد از دست داد. اما مشخص نیست آیا آن‌ها می‌توانند مانع فعال شدن مکانیسم ماشه از سوی آمریکا از طریق روش‌های فنی شوند یا خیر.

 

این استدلال بحث‌برانگیز آمریکا مورد تمسخر چین، روسیه و اروپایی‌ها قرار گرفته و حتی همه جنگ‌طلبان ضد ایران حاضر در آمریکا هم با این نظر موافق نیستند. «جان بولتون» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا که سابقه ضد ایرانی طولانی دارد و در دوره او آمریکا از برجام خارج شد هم معتقد است آمریکا این جایگاه را از دست داده و این اقدام واشنگتن ارزش ضربه‌ای که می‌تواند به حق وتوی آمریکا وارد کند را ندارد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده