آیا یارانه زیاد میشود؟-راهبرد معاصر

آیا یارانه زیاد میشود؟

خبر افزایش یارانه نقدی چند وقتی است که در فضای مجازی دست به دست می شود. در ادامه خبر جزئیات بیشتر از افزایش یارانه نقدی را در خبر زیر بخوانید.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 08
کد خبر: ۵۸۰۶۹
تعداد نظرات: ۳ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛  قرار است بارانه نقدی افزایش یابد و به رقمی معادل 120 هزارتومان برسد. خبری که چند وقتی است در شبکه های اجتماعی رد و بدل می شود. هدفمندی یارانه سال هاست که در این اجرا می شود و با آزادسازی تدریجی قیمت حامل های انرژی دولت یارانه نقدی را هر ماه به حساب سرپرست خانوار واریز می کرد. یارانه نقدی به منظور حمایت از اقشار آسیب پذیر طراحی شد و دولت ماهانه مبلغ 45 هزار و 500 تومان به ازای هر نفر به حساب سرپرست خانوار واریز می کرد.

 

پس از گذشت حدود 10 سال از زمان واریز اولین یارانه به حساب ایرانی ها و با توجه به افزایش چندبرابری قیمت تمام کالاها خصوصا در این چند ماه اخیر خبرهایی از افزایش بیش از دوبرابری مبلغ یارانه نقدی به گوش می رسد. جزئیات بیشتر از میزان افزایش یارانه نقدی را در ادامه خبر راهبردمعاصر بخوانید.


درحالی که قبلا گفته می شد یارانه نقدی به بیش از 120هزار تومان افزایش پیدا خواهد کرد.  9 نماینده مجلس به روحانی هشدار دادند که این یارانه هرچه زودتر باید به حساب مردم ریخته شود. یارانه نقدی فعلی به ازای هرنفر 45 تومان است که به 120هزارتومان به ازای هرنفر افزایش پیدا خواهدکرد.


علیرضا نظری، علی آذری، پرویز اوسطی، شهباز حسن‌پور بیگلری، سیدجواد حسینی‌کیا، محمدرضا صباغیان بافقی، علی علیزاده، رسول فرخی، و سیدمحمد مولوی به رئیس‌جمهور لزوم افزایش میزان یارانه نقدی با توجه به نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی را متذکر شدند.

خبر خوش | مبلغ یارانه نقدی افزایش می یابد + جزئیات


جزییات افزایش یارانه از زبان نوبخت

 

محمدباقر نوبخت گفت: تغییرات یارانه ای در راه است و احتمال افزایش یارانه در ادامه مسیر هدفمندی یارانه ها وجود دارد. رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره جزئیات افزیش یارانه توضیحات زیر را ارائه کرد که در ادامه می خوانید.

 

محمدباقر نوبخت افزود: «اصلاح ساختار بودجه» پس از آنکه از سوی مقام معظم رهبری در سال ۹۷ مطالبه شد، از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور در وقت معین شده، تدوین و به رهبری و شورای عالی هماهنگی سه قوه ارائه شد. رهبری تصریح فرموده بودند که اصلاح ساختار باید در همان شورای عالی مورد تایید قرار بگیرد و قرار نبود به مجلس راه پیدا کند. حتما ایشان مصلحتی داشتند که که این موضوع در شورای عالی تایید شود. البته ما کوشیدیم از همه ظرفیت‌های کشور برای تدوین آن استفاده کنیم.

 

وی عنوان کرد: ما روی ۴ محور و ۱۰ بسته متمرکز شدیم؛ اینکه «چگونه درآمدهایمان پایدار شود»؛ «چگونه هزینه‌ها بهینه شوند»؛ «چگونه در بودجه‌های سنواتی ثبات، عدالت اجتماعی و اقتصادی اعمال شود» و «چگونگی اصلاح روش بودجه‌ریزی کنونی در دولت و مجلس». برنامه اصلاح ساختار بودجه را هم به مجلس و هم به همه اعضای آن شورا (روسای سه قوه) تقدیم کردیم و انتظارمان این بود که اجماعی در میان سران، منطبق با نظر مقام معظم رهبری ایجاد شود.

 

 

رییس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: تا این لحظه با وجود آنکه برای بررسی برنامه اصلاح ساختار، زمان مشخصی تعیین شده بود؛ به جمع بندی بین سه قوه در شورای عالی، دست پیدا نکرده‌ایم. البته ما مدعی نیستیم که آنچه ارائه دادیم؛ بهترین است، اما به هر دلیلی در شورای عالی تصویب نشد و ما همان برنامه را به مجلس جدید ارائه دادیم.

 

نوبخت گفت: مجلس، امکان قانون‌گزاری دارد و می‌تواند برنامه اصلاح ساختار را بررسی کنند. ما برای تمامی محورها و پروژه‌های تعیین شده در این برنامه، تفصیلا پاسخ داریم. البته حرف زدن درباره «اصلاح ساختار بودجه» بسیار آسان است، اما همین‌که بخواهند این شیر را خالکوبی کنند می‌بینید که چه شیر بی یال و کوپالی می‌شود.

 

نوبخت یادآور شد: «اصلاح ساختار بودجه» یک عمل جراحی بزرگ است. ما سالیانه ۱۳۴ هزار میلیارد تومان یارانه می‌دهیم. این عدد چند برابر بودجه کشور است که در شرایط کنونی پرداخت می‌شود؟ اما آیا به همین‌گونه باید پرداخت شود؟ آیا شیوه اخذ مالیات ما صحیح است؟ چرا هم موعدیان و هم مجریان ناراضی‌اند... و هم از سوی دیگر مجریان مالیاتی معتقدند که درصد مالیات کشور ما نسبت به شاخص کشورهای توسعه یافته و صنعتی بسیار پایین‌تر است که نشان دهنده استفاده اندک از این ظرفیت است.

 

جزییات افزایش یارانه از زبان نوبخت

 

وی ادامه داد:این نشان‌دهنده ضرورت اصلاح است. به جای آنکه مالیات را عمدتا متوجه حقوق و مصرف کنیم آن را به سمت درآمد و سرمایه‌ها بردیم؛ به عبارتی نظام مالیاتی را با نظام تامین اجتماعی گره زدیم و مشخص کردیم هر کسی در ماه و در سال چقدر می‌تواند درآمد داشته باشد و اگر بیشتر از آن درآمد دارد؛ باید مالیات بدهد و اگر درآمد کمتری دارد، باید یارانه بگیرد.

 

وی گفت: در خصوص بحث هزینه‌ها در قوانین بودجه نیز، مراکز تحقیقاتی، فرهنگی و مذهبی مشابهی داریم و می‌توانیم برخی از این‌ها را به جهت کار مشابه، در یک ردیف تجمیع کنیم. اما این کار آسانی نیست. امیدواریم مجلس برنامه اصلاح ساختار بودجه را مصوب کند تا آن را اجرا کنیم. البته اعمال کوچکترین تغییر، اعتراضات بسیاری را برخواهد انگیخت. اما لازم است که این جراحی در اقتصاد کشور صورت بگیرد.

 

نوبخت متذکر شد:با اصلاح قیمت بنزین؛ منابع حاصل از افزایش نرخ بنزین را به عنوان یارانه به مردم برگرداندیم. اما در ماه‌های اخیر درآمدهای ناشی از افزایش قیمت بنزین، به جهت کاهش میزان مصرف بنزین در داخل و کاهش صادرات بنزین؛ کاهش یافته، اما دولت همچنان همان میزان یارانه را به مردم پرداخت می‌کند.

 

وی عنوان کرد: در حال حاضر پنجاه هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی داریم؛ کدام بخش آن را اصلاح کنیم که داد کسی در نیاید؟ و خساراتی را به ما تحمیل نکند. دولت به لزوم اصلاح ساختار بودجه، معتقد است و منتظر نظر مجلس هستیم تا پس از تصویب آن از سوی نماینده‌های با انگیزه مجلس؛ آن را اجرا کنیم.

 

رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: نحوه پرداخت یارانه‌ها می‌تواند اصلاح و هدفمند شود. یارانه حمایت معیشتی ناشی از افزایش نرخ بنزین را به ۶۰ میلیون نفری که فکر می‌کردیم نیازمندتر هستند تا کنون داده‌ایم و امیدواریم که هدفمند پرداخت شود. قطعا ۲۰-۲۲ میلیون نفری که این یارانه را دریافت نمی‌کنند، قطعا گلایه دارند. اگر هم یارانه را به همه بدهیم که یعنی آن را هدفمند توزیع نکرده‌ایم.

 

جزییات افزایش یارانه از زبان نوبخت

 

نوبخت خاطرنشان کرد: در برنامه اصلاح ساختار بودجه هم موضوع اصلاح پرداخت یارانه‌ها را گنجانده‌ایم. انشالله با تصویب این برنامه از سوی مجلس، حتی لایحه بودجه ۱۴۰۰ را هم بر مبنای همین اصلاح ساختار، ارائه می‌دهیم. به میزانی که برنامه اصلاح ساختار بودجه در مجلس، تصویب شود؛ آن را در لایحه بودجه سال بعد لحاظ خواهیم کرد و در جهت اصلاح اعداد و ارقام عمل می‌کنیم.

 

طرح جدید نمایندگان مجلس برای حمایت از مردم

 

احمد علیرضا بیگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، گفت: نمایندگان طرحی را در مجلس تدوین کردند که بر اساس آن یارانه نقدی معادل ۴۰ لیتر بنزین ماهانه به حساب هر ایرانی باید واریز شود.

 

سامانه اطلاعات یارانه بگیران برای پیگیری قطع یارانه نقدی

 

 پس از واریز یارانه تیر ماه برخی از یارانه بگیران اعلام کردند که یارانه نقدی آنه قطع شده است و یا مبلغی که به عنوان یارانه به حساب آنها واریز شده است بسیار اندک است. این در حالی است که این ماه اولین ماهی بود که قسط وام یک میلیونی کرونا قرار بود از یارانه کسر شود. حال اگر شما هم جزو افرادی هستید که این ماه یارانه شما به حسابتان واریز نشده است و علاقه مندید مطلع شوید که آیا یارانه نقدی شما حذف شده است یا نه با مراجعه به یک  سامانه می توانید از وضعیت یارانه نقدی خود مطلع شوید.

 

سامانه استعلام یارانه نقدی که زیر نظر کمیسیون ماده 10 قانون هدفمندی یارانه ها فعالیت می کند و ادرس آن http://www.yaraneh10.ir  است. قبل از ورود به این سامانه با شماره ملی سرپرست خانوار و شماره حسابی کخه برای واریز یارانه معرفی کرده ای را همراه داشته باشید.

 

پس از ورود به سامانه‌ی استعلام یارانه‌ی نقدی صفحه‌ای به شکل زیر برای شما نمایش داده می‌شود.

 

سامانه اطلاعات یارانه بگیران برای پیگیری قطع یارانه نقدی

پس از ورود به این سایت باید شماره ملی سرپرست و شماره حساب را در کادرهای مخصوصشان وارد کنید.

 

سامانه اطلاعات یارانه بگیران برای پیگیری قطع یارانه نقدی

 

حالا باید دکمه «استعلام وضعیت» را کلیک کنید تا صفحه استعلام برای شما نمایش داده شود.

 

سامانه اطلاعات یارانه بگیران برای پیگیری قطع یارانه نقدی

 

همان‌طور که مشاهده می‌کنید در کادر سمت راست سایت در مستطیل نارنجی رنگ وضعیت استعلام یارانه شما نمایش داده می‌شود.

 

 

 

سامانه اطلاعات یارانه بگیران برای پیگیری قطع یارانه نقدی

اما اگر مطلع شدید که یارانه نقدی شما حذف شده است حق اعتراض دادید و می توانید به مراجعه به  سایت https://yaraneh10.mcls.gov.ir  اعتراض خود را ثبت کنید.
فرآیند رسیدگی به این اعتراض به شرح زیر است:• دریافت پیامک از سرشماره YARANEH
• مراجعه به پیشخوان دولت (لیست مراکز فعال پیشخوان) و دریافت کد رهگیری
• ورود به سامانه با کد رهگیری بعد از 48 ساعت


 
 

نکات مهم درباره سهمیه‌بندی بنزین و پرداخت یارانه‌ جدید/ فیلم

 

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کیان
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
0
0
تو رو خدا ب داد مردم برسین حداقل یارانه ها رو بیشتر کنین ب خدا مردم کم کم دارن تو باتلاق فقر میرن خیلیا ب خاطر ازدواج کردنشون پشیمونن
نسرین
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
0
0
به نظر من یارانه ها با این قیمت های زیاد و گرونی باید افزایش پیدا کنه ی ضد افتاب که بشه 80 90 تومن
سهیلا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
0
0
سلام خسته باشین به دادمن برسین توروخدا خودم مریض شوهرم مریض درامد نداریم خرجی ندارم مستجرم چکار کنیم از گوشنگی دارم میمرم توروخدا کمکم کنین
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار