به گزارش راهبرد معاصر ارزش دارا یکم در پایان معاملات امروز 18 شهریور 99 بازار سرمایه کاهش یافت. قیمت پایانی صندوق etf دارایکم
با کاهش 9.46 درصد همراه شد و بر اساس ارزش هر واحد صندوق دارا یکم به 18 هزار و 499 تومان رسید.
بر این اساس ارزش 200 واحد صندوق دارا یکم به 3 میلیون و 699 هزار و 800 تومان رسید. حجم معاملات امروز صندوق دارا یکم نیز امروز به 3.148 ملیون واحد رسید.
همچنین از ارزش خالص صندوق دارا یکم NAV نیز کاسته شد و رقم آن به 25 هزار و 831 تومان رسید.
معاملات امروز صندوق دارا یکم در شرایطی پیش رفت که مقاومت 1میلیون 600 واحد شاخص کل و شکسته شد و شاخص با افت بیش از 37 هزار واحدی مواجه شد. بر این اساس شاخص کل به 1 میلیون و 570 واحد کاهش یافت.
فاطمه روحالله با اشاره به وضعیت کنونی بازار سهام و رشد منفی شاخص بورس در هفتههای اخیر، اظهار کرد: متأسفانه تعداد زیادی از سهامداران تازه وارد در بازار سرمایه که بخش قابل توجهی از سرمایه و نقدینگی خود را به بورس آورده بودند، به سرعت در حال خروج از بازار هستند و این یکی از معضلات بازار بورس در روزهای کنونی است.
وی افزود: سهامداران آماتور بازار انتظار این اصلاح چند ده هزار واحدی را در روند معاملات بورس نداشتند و تنها از رونق شاخص سهام در بازار سرمایه شنیده بودند؛ البته این روزها با حجم زیادی از تبلیغات منفی علیه برخی سهامها و بازار بورس مواجه شدهایم و همین امر سقوط شاخص را تسهیل کرده است.
این کارشناس و فعال بازار سرمایه با اشاره به توقف روند عرضه اولیههای سودآور در بورس، خاطر نشان کرد: بخشی از روند اصلاحی شاخص سهام در روند معاملات روزانه بازار طبیعی است و از همین توقف نشأت میگیرد اما بخش قابل توجهی از آن نیز در ادامه خروج ناگهانی تعدادی از سهامداران از بورس است.
روحالله امینی اضافه کرد: دارا دوم یا صندوق پالایشی یکم، کلید آرامش این روزهای بازار است و بیشک پس از پایان مهلت نامنویسی در آن، بازار تا حدودی رونق از دست رفته خود را باز مییابد.
وی با بیان اینکه قطعاً صندوق پالایشی یکم با حجم قابل توجهی از استقبال سهامداران روبرو خواهد شد و احتمال تمدید مهلت پذیره نویسی آن بسیار کم است، ادامه داد: بیشک تعداد چشمگیری از سهامداران بازار سرمایه نسبت به خرید این سهام مهم اقدام خواهند کرد زیرا قیمت اعمالی پالایشیها با توجه به کاهش قیمت آنها و وجود بیست درصد تخفیف مناسب بوده و هیچ یک از سهامداران از این سود کلان راحت نخواهد گذشت.
این کارشناس و فعال بازار سرمایه خاطر نشان کرد: پیش بینی میشود سهام دارا دوم در طول معاملات یک سال آینده بازار بیش از ۵۰ درصد بازدهی همراه داشته باشد و سهامداران نباید این فرصت طلایی را از دست بدهند.
روحالله امینی یادآور شد: ممکن است فرصت خرید دارا دوم در آینده وجود نداشته باشد زیرا با گذشت زمان قیمت سهام شرکتهای مربوط به این صندوق افزایش پیدا میکند و فرصت استفاده از بازدهی آنها کاهش خواهد داشت.
«حسن علایی» معاون سازمان خصوصی سازی با اشاره به احتمال تمدید زمان پذیرهنویسی صندوق ETF دولتی (دارا دوم) افزود: در نخستین ابلاغیه منتشر شده برای پذیرهنویسی دومین مرحله از عرضه صندوق ETF تا ۱۹ شهریور ماه به فعالان بازار فرصت داده شد تا در پذیرهنویسی این صندوق مشارکت کنند اما اکنون براساس مذاکرات صورت گرفته تصمیم گرفته شد تا زمان اعلام شده جهت مشارکت بیشتر مردم تمدید شود.
وی اظهار داشت: براساس تصمیمات اتخاذ شده و برنامههای صورت گرفته ممکن است به مدت یک هفته، زمان پذیرهنویسی صندوق ETF دولتی (دارا دوم) تمدید شود.
علایی درباره میزان مشارکت مردم در پذیره نویسی این مرحله از صندوقهای ETF گفت: شرایط بازار سرمایه در پذیرهنویسی صندوق دارا یکم با شرایطی که اکنون برای صندوق دارا دوم وجود دارد بسیار متفاوت است، به همین دلیل در وضعیت فعلی نمیتوان آمار درستی را از میزان مشارکت افراد در پذیرهنویسی صندوق دارا دوم اعلام کرد و این امر بعد از اتمام زمان پذیرهنویسی امکانپذیر است.
معاون سازمان خصوصی با اشاره به عرضه سومین مرحله از عرضه صندوق ETF بازار گفت: براساس مصوبه هیئت وزیران و برنامهریزی انجام شده عرضه سومین مرحله از صندوق ETF دولتی که شامل صنایع فلزی و خودرویی است پابرجا است و تا پایان آذر ماه انجام خواهد شد.
پذیرهنویسی نخستین مرحله واگذاری سهام دولتی در قالب صندوقهای قابل معامله بورسی که شامل سهام سه بانک ملت، تجارت و صادرات و دو بیمه البرز و اتکایی بود از روز یکشنبه (۱۴ اردیبهشت) آغاز و تا ۳۱ اردیبهشت ماه به عنوان آخرین مهلت ثبتنام برای مشارکت در این صندوقها در نظر گرفته شد.
بعد از گذشت حدود سه ماه و نیم از عرضه سهام بانکیها و بیمهایها از طریق صندوقهای ETF در بورس، پذیرهنویسی دومین مرحله از عرضه صندوق سرمایهگذاری قابل معامله به نام دارا دوم از پنجم شهریور در چهارمین روز از هفته دولت، طبق وعده داده شده از سوی وزیر امور اقتصادی و دارایی آغاز شد و تا پایان روز ۱۹ شهریور یعنی به مدت دو هفته به متقاضیان خرید این صندوق فرصت داده شد تا نسبت به مشارکت در پذیرهنویسی این صندوق اقدام کنند.
دارا دوم شامل سهام شرکتهای پالایشگاهی، پالایش نفت تهران (شتران)، پالایش نفت تبریز (شبریز)، پالایش نفت اصفهان (شپنا) و پالایش نفت بندر عباس (شبندر) است که شیوه عرضه این صندوق مانند نخستین مرحله از عرضه صندوق سرمایهگذاری دولتی در نظر گرفته شد.