ارزش صندوق etf دارا یکم امروز دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۹-راهبرد معاصر

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۹

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۹ مشخص شد و آنالیز قیمت هر سهم سهام دولتی در این خبر ارائه می شود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۹ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 21
کد خبر: ۵۹۹۲۶

راهبرد معاصر در بسته خبری امروز ارزش صندوق etf دارا یکم ، قیمت های هر سهم سهام دولتی و صندوق دارایکم را آنالیز کرده و بررسی های صورت گرفته را به مخاطبان ارائه می کند. در این خبر ارزش صندوق etf دارا یکم امروز دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۹ را می خوانید.

 

ارزش دارا یکم

 

ارزش دارا یکم در پایان شهریور 99

 امروز مورخه ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۹ شاخص کل با کاهشی بیش از ۵۷ هزار واحدی معادل ۳.۴۵ درصدی بر روی کانال یک میلیون و ۵۹۵ هزار و ۱۵۴ واحدی آرام گرفت.

 

قیمت پایانی هر واحد از دارایکم با کاهشی ۸.۶۸ درصدی نسبت به روز معاملاتی قبل ۱۹ هزار و ۷۱۶ تومان معامله شد تا ارزش ۲۰۰ واحد از نخستین ETF دولتی به ۳ میلیون و۹۴۳ هزار و۲۰۰ تومان کاهش پیدا کند. البته در معاملات روز جاری آخرین قیمت معامله شده برای هر واحد از دارایکم با افت ۶.۶۷ درصدی نسبت به روز معاملاتی قبل به ۲۰ هزار و ۱۵۰ تومان کاهش یافت.

 

 

آیا ارزش دارا دوم یا “صندوق پالایش یکم” در بازار سرمایه برای مردم سوددهی خواهد داد ؟آیا سهام ارزنده ای است ؟ در جدول آنالیز و ارزش هر سهم را مشاهده کنید

 

نام شرکت بورسی

ارزش هر سهم امروز 31 شهریور

(تومان)

میزان تغییرات نسبت به روز قبل

قیمت تخفیفی هر سهم

(تومان)

شبندر 41,480  3.56% 3222
شبریز 37,870 3.2% 3452
شپنا 30,470 4.87% 2803
شتران 27,820  4.99% 2780

 

تحلیل صندوق دارا دوم

حذف سفارشات نمادهای معاملاتی

از روز دوشنبه مورخ 1399/06/31 تا اطلاع ثانوی کلیه سفارشات در تمامی نمادهایی که متوقف میگردند ، پس از توقف نماد حذف خواهند شد.

 

چرا فقط 17 درصد ازپالایش یکم فروخته شده است؟

دولت در ابتدا تصمیم گرفت سهام خود را در شرکت‌های در قالب سه صندوق دارا یکم، دارا دوم و دارا سوم واگذار کند.

 

پذیره نویسی صندوق دارا یکم حدود 37 درصد از این صندوق فروخته شد. با توجه به رشد قیمت سهام 5 شرکت دارا یکم ، در روز افتتاح نماد دارا یکم ، سرمایه گذاران حتی 180 درصد سود کسب کردند و امروز به دلیل سقوط بازار بورس ، صاحبان سهام دارا یکم هنوز 100٪ سود کسب کرد.

 

پس از پذیره نویسی و عرضه اولین صندوق سرمایه گذاری قابل معامله و سود آن ، همه منتظر ارزش دارا دوم بودند و انتظار می رفت که پیشنهاد صندوق ETF دولتی دارا دوم با استقبال خوبی روبرو شود. بازار سهام به رشد خود ادامه داد و بازده شاخص کل به حدود 300 درصد رسید. همه منتظر شروع پذیره نویسی دارا دوم بودند ،

از روز دوشنبه مورخ 1399/06/31 تا اطلاع ثانوی کلیه سفارشات در تمامی نمادهایی که متوقف میگردند ، پس از توقف نماد حذف خواهند شد.

زمانی که اختلافات بین دو وزارت اقتصاد و نفت و نابرابری حاشیه هایی را برای این صندوق قابل معامله ایجاد کرد. ابتدا در تاریخ 19 مرداد ، وزارت نفت پیشنهاد سهام دولت در چهار پالایشگاه در تهران ، اصفهان ، تبریز و بندرعباس را در قالب وجوه قابل معامله لغو کرد و قرار بود این سهام به صورت بلوکی عرضه شود ، اما این اختلاف باعث شد روند منفی و نزولی در بازار بورس هنوز ادامه داشته باشد.

 

طبق آمار ، تعداد کل واحدهای صندوق پالایش یکم حدود 6 میلیارد و 193 میلیون و 406 هزار و 493 واحد بود که مورد استقبال اندک سرمایه گذاران قرار گرفت و طی 17 روز پس از پذیره نویسی ، تنها 17 درصد از واحدهای آن از طریق کارگزاری ها به فروش رسید.

 

در مجموع 1.74 میلیارد دارنده اولین صندوق پالایش یکم توسط بورس تحصیلی پذیرفته شدند. اگرچه افراد می توانند از طریق بانک ها نیز اقدام کنند ، اما به نظر می رسد طبق برآوردها ، فقط 20٪ از واحدهای قبلی پذیره نویسی دارا دوم دارند.

 

دلایل عدم استقبال مردم از دارا دوم

اول اینکه قیمت سهام این چهار پالایشگاه در ماه گذشته به شدت کاهش یافته و به طور متوسط ​​حدود 20 درصد کاهش یافته است که با توجه به 30 درصد تخفیف توجیه اقتصادی برای سرمایه گذاری در خرید واحدهای پالایش یکم را نداشت.

از طرف دیگر طبق برنامه دولت و تصمیمات آن باعث ترس در بازار سرمایه شد. هنوز چشم انداز مثبتی برای آینده بورس سهام وجود ندارد و هنوز پشتیبانی انجام نشده است. اگرچه پیشنهاد دارا یکم  سود  100٪ سود به سرمایه گذاران خود ارائه می داد ، اما همه نگاه ها به ارزش دارا دوم بود ، اما تصمیمات و دولت و حاشیه ها و سقوط بازار بورس باعث شد استقبال از پذیره نویسی و پیشنهاد صندوق پالایش یکم بسیار کم باشد.

 

ارزش دارا یکم

 

نکات مهم برای خریداران صندوق پالایشی یکم

پذیره نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکان­پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد. در واقع در زمان پذیره نویسی نیاز به کد بورسی نیست و هر فردی که دارای کد ملی است می تواند نسبت به پذیره نویسی اقدام کند.

 

نکته‌ای که وجود دارد این است که کد ملی جایگزین کد بورسی نمی‌شود، بلکه مبنا قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر فردی که کد بورسی ندارد می‌تواند در ETF مشارکت کند اما این به معنی جایگزین شدن نیست. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به شعب بانکی که دولت اعلام کرده است بدون داشتن کد بورسی هم خرید واحدهای صندوق ETF را انجام دهند و بعد برای اخذ کد بورسی مراجعه می‌کنید. در نهایت افراد برای نقل و انتقال سهم‌های ETF باید کد بورسی داشته باشند و عضو بورس باشند.

 

پس از اتمام پذیره نویسی و اخذ مجوز فعالیت صندوق از سازمان بورس و اوراق بهادار، سهام موضوع فعالیت این صندوق با اعمال ۲۰ درصد تخفیف به قیمت پایانی سهم در روز معاملاتی قبل از شروع پذیره ­نویسی توسط سازمان خصوصی سازی به صندوق واگذار خواهد شد.

 

حداکثر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی ایرانی دارای کد ملی، پس از کسر میزان سرمایه گذاری همان فرد در صندوق دارا یکم، ۵۰۰ واحد سرمایه‌گذاری است. پذیره‌نویسی به صورت هم زمان از طریق بورس اوراق بهادار تهران و شبکه بانکی کشور برای هر شخص حقیقی دارای کد ملی امکان پذیر است.

 

نحوه پذیره نویسی با کد بورسی و بی کد بورسی چگونه است؟

درواقع همچنین پذیره‌ نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) صرفاً از طریق کارگزاری‌های بورس و سامانه‌ های آنلاین معاملاتی صورت می­ گیرد. اشخاص فاقد کد معاملاتی (کد بورسی) می توانند از طریق درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک‌های منتخب برای خرید واحدها اقدام کنند. هر شخص می­تواند صرفاً یکی از این دو روش را انتخاب کند.

 

متقاضیان دارای حساب در هر یک از بانک‌های منتخب می‌ توانند از طریق مراجعه به درگاه‌ های غیرحضوری و حضوری که توسط بانک‌های مربوطه اطلاع رسانی خواهد شد و با ورود حداقل اطلاعات مورد نیاز، نسبت به پذیره‌ نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری مزبور اقدام کنند. چنانچه متقاضی به درگاه ‌های غیرحضوری و حضوری بانک منتخبی که در آن بانک فاقد حساب است مراجعه کند. بانک‌ ها مکلف به پذیرش و دریافت اطلاعات وی هستند.

 

بر این اساس بانک های منتخب شامل ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، ملت، صادرات، تجارت، توسعه تعاون، رفاه کارگران، قرض الحسنه مهر ایران، پست بانک ایران، اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد و کار آفرین می شوند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده