ساعت ثبت سفارش دارا دوم در بورس-راهبرد معاصر

ساعت ثبت سفارش دارا دوم در بورس

پذیره نویسی دارا دوم در بورس از ۵ شهریور آغاز شده است و تا پایان روز ۱۹ شهریور ادامه دارد. پذیره نویسی تنها در ساعت ۱۲:۳۰ الی ۱۴ انجام می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۷ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 06
کد خبر: ۵۷۸۱۷

پذیره نویسی و ثبت سفارش دارا دوم از 5 شهریور آغاز شده و تا 19 شهریور ماه 1399 ادامه دارد. پذیره نویسی صندوق پالایشی یکم یا همان دارا دوم تنها برای افراد حقیقی مجاز است و در بین ساعت 12:30 الی 14 هر روز صورت می گیرد. در ادامه با راهبرد معاصر همراه باشید تا از نحوه خرید دارا دوم و ... مطلع شوید.

 

پذیره نویسی صندوق پالایشی یکم که باقی مانده سهام دولت در چهار پالایشگاه تهران، تبریز، اصفهان و بندرعباس است از چهارشنبه پنج شهریورماه آغاز شذه و تا ۱۹ شهریور نیز ادامه دارد. سقف سرمایه­ گذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی ایرانی) در مجموع دو صندوق قابل معامله اول و دوم دولتی، ۵۰ میلیون ریال (پنج میلیون تومان) تعیین شده است.

 

پذیره نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکان­پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد. در واقع در زمان پذیره نویسی نیاز به کد بورسی نیست و هر فردی که دارای کد ملی است می تواند نسبت به پذیره نویسی اقدام کند.

 

نکته ای که وجود دارد این است که کد ملی جایگزین کد بورسی نمی‌شود، بلکه مبنا قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر فردی که کد بورسی ندارد می‌تواند در ETF مشارکت کند اما این به معنی جایگزین شدن نیست. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به شعب بانکی که دولت اعلام کرده است بدون داشتن کد بورسی هم خرید واحدهای صندوق ETF را انجام دهند و بعد برای اخذ کد بورسی مراجعه می‌کنید. در نهایت افراد برای نقل و انتقال سهم‌های ETF باید کد بورسی داشته باشند و عضو بورس باشند.

 

پس از اتمام پذیره نویسی و اخذ مجوز فعالیت صندوق از سازمان بورس و اوراق بهادار، سهام موضوع فعالیت این صندوق با اعمال ۲۰ درصد تخفیف به قیمت پایانی سهم در روز معاملاتی قبل از شروع پذیره ­نویسی توسط سازمان خصوصی سازی به صندوق واگذار خواهد شد.

 

 

حداکثر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی ایرانی دارای کد ملی، پس از کسر میزان سرمایه گذاری همان فرد در صندوق دارا یکم، ۵۰۰ واحد سرمایه‌گذاری است. پذیره‌نویسی به صورت هم زمان از طریق بورس اوراق بهادار تهران و شبکه بانکی کشور برای هر شخص حقیقی دارای کد ملی امکان پذیر است.

 

نحوه پذیره نویسی با کد بورسی و بی کد بورسی چگونه است؟

 

درواقع همچنین پذیره‌ نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) صرفاً از طریق کارگزاری ‌های بورس و سامانه‌ های آنلاین معاملاتی صورت می­ گیرد. اشخاص فاقد کد معاملاتی (کد بورسی) می توانند از طریق درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک‌های منتخب برای خرید واحدها اقدام کنند. هر شخص می­تواند صرفاً یکی از این دو روش را انتخاب کند.

 

متقاضیان دارای حساب در هر یک از بانک‌های منتخب می‌ توانند از طریق مراجعه به درگاه‌ های غیرحضوری و حضوری که توسط بانک‌های مربوطه اطلاع رسانی خواهد شد و با ورود حداقل اطلاعات مورد نیاز، نسبت به پذیره‌ نویسی واحدهای سرمایه‌ گذاری مزبور اقدام کنند. چنانچه متقاضی به درگاه ‌های غیرحضوری و حضوری بانک منتخبی که در آن بانک فاقد حساب است مراجعه کند. بانک‌ ها مکلف به پذیرش و دریافت اطلاعات وی هستند.

 

بر این اساس بانک های منتخب شامل ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، ملت، صادرات، تجارت، توسعه تعاون، رفاه کارگران، قرض الحسنه مهر ایران، پست بانک ایران، اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد و کار آفرین می شوند.

 

سقف خرید دارا دوم چقدر است؟

 

سقف خرید دارا دوم 5 میلیون تومان اعلام شده است که البته شرایطی دارد. در اطلاعیه امروز سازمان خصوصی سازی آمده است سقف سرمایه گذاری هر شخص حقیقی در مجموع دو صندوق قابل معامله اول و دوم دولتی 5 میلیون تومان است . در واقع اگر فردی در پذیره نویسی صندوق دارا یکم به ارزش 2 میلیون تومان خرید انجام داره فقط می تواند تا سقف 3 میلیون تومان از صندوق دارا دوم خرید کند.

 

سقف خرید دارا دوم

 

در اجرای جزء (۲) بند (الف) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور و مصوبات هیأت محترم وزیران در این زمینه، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با پذیره نویسی واحدهای سرمایه گذاری، بخشی از سهام خود در شرکت پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت تهران را از طریق سازمان خصوصی سازی(به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران) واگذار می کند.

 

این اطلاعیه می افزاید: پذیره نویسی واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) "پالایشی یکم" ، فرصت بی  نظیری برای ورود آحاد جامعه به سرمایه  گذاری در سهام شرکت های معتبری است که دولت با هدف مردمی کردن اقتصاد، امکان دسترسی آحاد مردم کشور به بازار سرمایه ، انتفاع از رشد این بازار و برخورداری عموم مردم از تخفیف قابل اعطا به سهام، قصد واگذاری آن را دارد.

 

سقف سرمایه گذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی ایرانی) در مجموع دو صندوق قابل معامله اول و دوم دولتی، پنجاه میلیون ریال (پنج میلیون تومان) تعیین شده است. پذیره نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکان پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.

 

  پس از اتمام پذیره نویسی و اخذ مجوز فعالیت صندوق از سازمان بورس و اوراق بهادار، سهام موضوع فعالیت این صندوق با اعمال ۲۰ درصد تخفیف به قیمت پایانی سهم در روز معاملاتی قبل از شروع پذیره نویسی توسط سازمان خصوصی سازی به صندوق واگذار خواهد شد.

 

خرید دارا دوم

 

بورس تهران آماده پذیره‌نویسی از صندوق دارای دوم

 

بر این اساس، حداکثر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی ایرانی دارای کد ملی، پس از کسر میزان سرمایه گذاری همان فرد در صندوق دارا یکم، ۵۰۰ واحد سرمایه‌گذاری است.

 

  بنا به اعلام سازمان خصوصی سازی،   پذیره‌نویسی به صورت همزمان از طریق بورس اوراق بهادار تهران و شبکه بانکی کشور برای هر شخص حقیقی دارای کد ملی امکان پذیر است.

 

  پنج درصد (۵%) از مبلغ جمع آوری شده در دوره پذیره نویسی به بازارگردانی واحدهای سرمایه گذاری در همان صندوق تخصیص خواهد یافت و جزء دارایی های صندوق محاسبه می شود.

 

   همچنین پذیره نویسی واحدهای سرمایه گذاری موضوع این دستورالعمل صرفاً شامل اشخاص حقیقی ایرانی بوده و اشخاص حقوقی و یا اتباع خارجی نمی توانند  در این پذیره نویسی شرکت کنند.

 

پذیره نویسی از بامداد روز چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹ آغاز شده و تا پایان روز چهارشنبه مورخ ۱۹ شهریور ۹۹  ادامه خواهد یافت.

 

پذیره‌ نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) صرفاً از طریق کارگزاری‌های بورس و سامانه‌ های آنلاین معاملاتی صورت می گیرد. اشخاص فاقد کد معاملاتی (کد بورسی) می توانند از طریق درگاه ‌های غیرحضوری و حضوری بانک‌های منتخب برای خرید واحدها اقدام کنند. هر شخص می تواند صرفاً یکی از این دو روش را انتخاب کند.

 

 

دارا دوم

 

سازمان خصوصی سازی اکیدا توصیه کرده است ، به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، هموطنان جز در موارد ضروری از مراجعه حضوری به شعب بانک‌ ها و کارگزاری‌ ها پرهیز کرده و پذیره ‌نویسی را از طریق مراجعه غیرحضوری به کارگزاری ‌ها و سامانه‌ های آنلاین معاملاتی و درگاه‌ های غیرحضوری بانک‎ها انجام دهند.

 

  متقاضیان دارای حساب در هر یک از بانک ‌های منتخب می ‌‌توانند از طریق مراجعه به درگاه ‌های غیرحضوری و حضوری که توسط بانک ‌های مربوطه اطلاع رسانی خواهد شد و با ورود حداقل اطلاعات مورد نیاز، نسبت به پذیره‌ نویسی واحدهای سرمایه‌ گذاری مزبور اقدام کنند. چنانچه متقاضی به درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک منتخبی که در آن بانک فاقد حساب است مراجعه کند، بانک‌ها مکلف به پذیرش و دریافت اطلاعات وی هستند.

 

انجام ثبت نام اولیه (حداقل تا ابتدای مرحله احراز هویت) در سامانه سجام به نشانی https://www.sejam.ir  صورت می پذیرد.

 

مزایای صندوق دارا دوم /فیلم

 

 

 

 

درباره خرید و پذیره نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری این صندوق ETF ابهامات و سوالاتی توسط مردم مطرح شده که در ادامه تلاش می‌شود بدان‌ها پاسخ داده شود.

 

۱- چه افرادی امکان مشارکت در پذیره‌نویسی این صندوق را دارند؟

براساس پذیره‌نویسی صندوق دارا دوم مانند نخستین مرحله از عرضه صندوق ETF، عموم مردم با استفاده از کد ملی یا کد بورسی می‌توانند نسبت به خرید یا پذیره‌نویسی این صندوق اقدام کنند.

 

۲- پایان مهلت در نظر گرفته شده برای خرید این صندوق چه زمانی است؟

متقاضیان خرید این صندوق از پنجم شهریور ماه تا پایان روز ۱۹ شهریور یعنی به مدت دو هفته قادر به مشارکت در پذیره‌نویسی این صندوق هستند.

 

۳- آیا مهلت مشارکت در پذیره‌نویسی صندوق پالایشی یکم تمدید می‌شود؟

در وضعیت فعلی نمی‌توان به احتمالات تصمیم‌گیری مسوولان برای تمدید مدت زمان پذیره‌نویسی این صندوق اشاره‌ای کرد اما ممکن است با توجه به استقبال سرمایه‌گذاران برای خرید این صندوق‌ها تصمیمات لازم جهت تمدید زمان پذیره‌نویسی این صندوق‌ها اتخاذ شود.

 

۴- نحوه خرید صندوق دارا دوم به چه صورتی است؟

متقاضیان خرید این صندوق می‌توانند در بازه زمان تعیین شده با مراجعه به بانک و ارائه کارت ملی نسبت به خرید این صندوق اقدام کنند، همچنین افرادی که دارای کد معاملاتی هستند می‌توانند به صورت غیرحضوری از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری خود نسبت به ثبت سفارش خرید اقدام کنند.

 

۵- سرمایه‌گذاران از چه زمانی امکان معامله این صندوق‌ها را دارند؟

سرمایه‌گذاران این صندوق تا یک ماه امکان فروش آن را ندارند و بعد از آن مانند صندوق دارا یکم امکان معامله برای افراد مهیا می‌شود.

 

۶- افرادی که دارای کد بورسی نیستند چگونه می‌توانند معاملات این صندوق‌ها را انجام دهند؟

داشتن کد معاملاتی (کد بورسی) برای پذیره‌نویسی الزامی نیست و متقاضیان برای انجام معامله این واحدها که از یک ماه به بعد از تخصیص امکان‌پذیر است، می‌توانند به تدریج طی ماه‌های آینده و در فرصت مناسب نسبت به ثبت‌نام در سامانه سجام و دریافت کد معاملاتی (کد بورسی) مطابق رویه‌های شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه اقدام کنند.

 

۷- چه اطلاعاتی برای پذیره‌نویسی این صندوق لازم است؟

اطلاعات مورد نیاز برای تکمیل اطلاعات شامل نام، نام‌خانوادگی، شماره ملی، تاریخ تولد، نام پدر، کد پستی، شماره تلفن همراه و شماره شبای بانکی فرد پرداخت‌کننده است.

 

۸- بانک‌های انتخاب شده برای پذیره‌نویسی صندوق‌های ETF پالایشی کدامند؟

دستوالعمل پذیره‌نویسی صندوق دارا دوم به بانک‌های ملی ایران، سپه، مسکن، کشاورزی، ملت، صادرات ایران، تجارت، توسعه تعاون، رفاه کارگران، قرض الحسنه مهر ایران، پست بانک ایران، اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد و کارآفرین اعلام شده است و سرمایه‌گذاران می‌توانند با مراجعه به این بانک‌ها و ارائه کارت ملی نسبت به خرید این صندوق‌ها اقدام کنند.

 

۹- همه افراد مجاز به پذیره‌نویسی این صندوق هستند؟

پذیره‌نویسی برای هر شخص حقیقی ایرانی دارای کد ملی تا سقف ۵۰ میلیون ریال امکان‌پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.

 

۱۰- همه سرمایه‌گذاران تا سقف پنج میلیون تومان مجاز به خرید این صندوق هستند؟

متقاضیانی که در نخستین مرحله پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق واسطه‌گری مالی یکم شرکت کرده‌اند، می‌توانند در مجموع دو صندوق «سرمایه‌گذاری واسطه‌گری مالی یکم» و همچنین «سرمایه‌ گذاری پالایشی یکم» تا سقف ۵۰ میلیون ریال پذیره‌نویسی کنند.

 

بر این اساس، افرادی که به میزان دو میلیون تومان صندوق ETF دارای یکم را خریداری کرده بودند، در این مرحله می توانند تنها سه میلیون تومان از واحدهای این صندوق را خریداری کنند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده