درمان اختصاصی برای کرونا وجود ندارد-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

درمان اختصاصی برای کرونا وجود ندارد

معاون درمان ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران گفت: برای درمان کوویدـ۱۹ مطالعاتی انجام شده است و داروهایی نیز استفاده می‌شود، اما هیچ‌کدام درمان اختصاصی و استاندارد نیستند. برای استفاده از این درمان‌ها بین گروه‌های علمی اختلاف نظر وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۲ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 13
کد خبر: ۵۸۸۷۰

به گزارش راهبرد معاصر نادر توکلی معاون درمان ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به این‌که درمان اختصاصی برای کرونا وجود ندارد، گفت: برخی داروها یا پلاسمادرمانی در مطالعات کوچکی که به شکل کارآزمایی بالینی انجام شده آثار مفیدی نشان داده‌اند، اما مطالعات آنقدر قوی نیستند که بتوان نتایج آنها را به عنوان یک سند برای درمان کرونا در نظر گرفت.

 

وی افزود: به عنوان مثال اکتمرا که اختصاصاً برای بیماران روماتیسمی است یا IVIG که بیشتر برای درمان بیماری‌های نورولوژیک و همچنین رمدسیویر که برای درمان برخی بیماری‌های ویروسی استفاده می‌شوند، هیچ‌کدام درمان اختصاصی کرونا نیستند.

 

توکلی توضیح داد: به همین دلیل شما می‌بینید که برای استفاده از این درمان‌ها بین گروه‌های علمی اختلاف نظر وجود دارد و در دستورالعمل‌های کشوری هم وارد نشده‌اند، چون استاندارد نیستند.

 

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران در ادامه با بیان این‌که از نظر تئوریک وقتی پلاسمای بیمار بهبودیافته را که دارای ایمونوگلوبولین است، به کسی که بیماری را گرفته تزریق می‌شود، طبیعتاً تأثیر مثبت دارد، گفت: اما به دلیل رفتار نامشخص ویروس نه می‌توانیم پلاسماتراپی را رد کنیم و نه می‌توانیم آن را صد در صد در دستورالعمل‌های درمانی قرار دهیم.

 

وی با اشاره به جمعیت بالای مبتلایان به کرونا در کشور افزود: میزان تولید پلاسما در سازمان انتقال خون کافی نیست، البته برای مصرف بیش از این هم توافقی بین گروه پزشکان برای پلاسمادرمانی وجود ندارد.

 

توکلی توضیح داد: واقعیت این است که مکانیسم‌های ایجاد بیماری کوویدـ۱۹ بسیار پیچیده است و هنوز شناخته‌شده نیست. حتی مطالعاتی انجام‌ شده که نشان می‌دهد جنبه ژنتیکی هم دارد یعنی در برخی ژن‌های خاص می‌تواند بیماری یا مرگ ایجاد کند.

 

معاون درمان ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران در پایان گفت: آنچه از نظر وزارت بهداشت و ستاد کرونا مورد تأیید است، برای درمان‌های پیچیده باید به صورت گروهی تصمیم‌گیری شود و چند پزشک معتمد آن را تأیید کنند.

 

همشهری

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده