سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

درمان اختصاصی برای کرونا وجود ندارد

معاون درمان ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران گفت: برای درمان کوویدـ۱۹ مطالعاتی انجام شده است و داروهایی نیز استفاده می‌شود، اما هیچ‌کدام درمان اختصاصی و استاندارد نیستند. برای استفاده از این درمان‌ها بین گروه‌های علمی اختلاف نظر وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۲ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 13
کد خبر: ۵۸۸۷۰

به گزارش راهبرد معاصر نادر توکلی معاون درمان ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به این‌که درمان اختصاصی برای کرونا وجود ندارد، گفت: برخی داروها یا پلاسمادرمانی در مطالعات کوچکی که به شکل کارآزمایی بالینی انجام شده آثار مفیدی نشان داده‌اند، اما مطالعات آنقدر قوی نیستند که بتوان نتایج آنها را به عنوان یک سند برای درمان کرونا در نظر گرفت.

 

وی افزود: به عنوان مثال اکتمرا که اختصاصاً برای بیماران روماتیسمی است یا IVIG که بیشتر برای درمان بیماری‌های نورولوژیک و همچنین رمدسیویر که برای درمان برخی بیماری‌های ویروسی استفاده می‌شوند، هیچ‌کدام درمان اختصاصی کرونا نیستند.

 

توکلی توضیح داد: به همین دلیل شما می‌بینید که برای استفاده از این درمان‌ها بین گروه‌های علمی اختلاف نظر وجود دارد و در دستورالعمل‌های کشوری هم وارد نشده‌اند، چون استاندارد نیستند.

 

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران در ادامه با بیان این‌که از نظر تئوریک وقتی پلاسمای بیمار بهبودیافته را که دارای ایمونوگلوبولین است، به کسی که بیماری را گرفته تزریق می‌شود، طبیعتاً تأثیر مثبت دارد، گفت: اما به دلیل رفتار نامشخص ویروس نه می‌توانیم پلاسماتراپی را رد کنیم و نه می‌توانیم آن را صد در صد در دستورالعمل‌های درمانی قرار دهیم.

 

وی با اشاره به جمعیت بالای مبتلایان به کرونا در کشور افزود: میزان تولید پلاسما در سازمان انتقال خون کافی نیست، البته برای مصرف بیش از این هم توافقی بین گروه پزشکان برای پلاسمادرمانی وجود ندارد.

 

توکلی توضیح داد: واقعیت این است که مکانیسم‌های ایجاد بیماری کوویدـ۱۹ بسیار پیچیده است و هنوز شناخته‌شده نیست. حتی مطالعاتی انجام‌ شده که نشان می‌دهد جنبه ژنتیکی هم دارد یعنی در برخی ژن‌های خاص می‌تواند بیماری یا مرگ ایجاد کند.

 

معاون درمان ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران در پایان گفت: آنچه از نظر وزارت بهداشت و ستاد کرونا مورد تأیید است، برای درمان‌های پیچیده باید به صورت گروهی تصمیم‌گیری شود و چند پزشک معتمد آن را تأیید کنند.

 

همشهری

ارسال نظر