تحلیلی بر چالش انتخاباتی جو بایدن در ایالت فلوریدا-راهبرد معاصر
برخی نتایج عجیب نظرسنجی انتخابات آمریکا 2020 برای جو بایدن؛

تحلیلی بر چالش انتخاباتی جو بایدن در ایالت فلوریدا

مبارزات انتخاباتی جو بایدن با یک مشکل اساسی در فلوریدا مواجه است. چند نظرسنجی اخیر در این ایالت برای معاون رئیس جمهورِ سابق آمریکا در میان اسپانیایی‌های فلوریدا و حتی در میامی پرجمعیت‌ترین شهر اسپانیایی زبان (جنوب شرقی فلوریدا) که دموکرات‌ها به دلیل گستردگی‌اش، معمولاً می‌توانند روی آرای آن حساب باز کنند، چالش‌زا بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 14
کد خبر: ۵۸۸۷۵

تحلیلی بر چالش انتخاباتی جو بایدن در ایالت فلوریدا

 

به گزارش راهبرد معاصر، "رودریگز پولئو" تحلیلگر و نویسنده پایگاه خبری ایندیپندنت در مقاله‌ای به بررسی جایگاه جوبایدن در نظرسنجی‌های مربوط به ایالت فلوریدا پرداخته و با تاکید بر این موضوع که جمعیت اسپانیایی‌ تبار ایالت فلوریدا از نظر دیدگاه هیچ شباهتی به بقیه مردم در کشور آمریکا ندارند، به بررسی شانس اندک بایدن برای پیروزی در این ایالت پرداخته و می‌گوید:

«بایدن تاکنون در میان رای‌دهندگان اسپانیایی‌تبار فلوریدا عملکرد خوبی نداشته و این موضوع بیش از همه برای تیم انتخاباتی وی نگران‌کننده به نظر می‌رسد. این در حالی است که نظرسنجی‌های انجام گرفته توسط موسسه Equis و هم‌چنین PAC حاکی از این است که آرای انتخاباتی دونالد ترامپ به طور نامحسوسی حتی از انتخابات سال 2016 در این ایالت نیز در حال پیشی گرفتن است». 

 

علاوه بر این نظرسنجی دیگری که از شهر میامی انجام گرفته، نشان داده است که بایدن تاکنون 17 امتیاز از هیلاری کلینتون در سال 2016 در این منطقه جلوتر است با این حال او از نظر امتیاز، پس از سناتور سابق، بیل نلسون و نامزد سابق فرمانداری اندرو گیلوم در انتخابات میان دوره‌ای سال 2018 قرار دارد. بر این اساس، نظرسنجی‌های انجام گرفته بر این حقیقت تاکید دارند که بایدن حتی نسبت به هیلاری کلینتون در میان لاتین‌های فلوریدا از اقبال کمتری برای پیروزی برخوردار است.

فرضیاتی که به طور معمول در مورد رای دهندگان اسپانیایی تبار گفته می‌شود ، مانند این موضوع که آنها همیشه به دموکرات‌ها رأی می‌دهند، در بیشتر مواقع در مورد رای دهندگان اسپانیایی فلوریدا صدق نمی‌کند و این به خاطر آن است که جمعیت اسپانیایی تبار فلوریدا هیچ شباهتی به سایر نقاط کشور ندارد.

 

از آنجا که جمعیت اسپانیایی تبار ایالات متحده بیشتر مکزیکی است، بیشتر مردم تمایل دارند اسپانیایی تبارهای کشورهای دیگر مانند کلمبیا،کوبا، نیکاراگوئه، پورتوریکو و ونزوئلا را نادیده بگیرند – همه اینها ملیتهایی هستند که بیشتر جمعیت اسپانیایی تبار فلوریدا را تشکیل می دهند.

این رأی دهندگان اسپانیایی تبار عقاید متفاوتی از مکزیکی-آمریکایی‌ها داشته و اولویت اصلی آنها اغلب جلوگیری از رفتن ایالات‌متحده به همان مسیری است که کشورهایشان به آ‌ن‌سو در حرکت هستند. به همین دلیل است که اکثر رأی دهندگان طرفدار جمهوری‌خواهان اسپانیا در جنوب فلوریدا واقع شده‌اند، جایی که کوبایی‌ها ، ونزوئلایی‌ها و نیکاراگوئه‌ای‌ها پس از فرار از سوسیالیسم در کشورهای خود، سرزمین جدیدی را در آن مناطق برای زندگی ایجاد کردند.

 

کمپین مبارزات انتخاباتی ترامپ تاکنون انزجار این جامعه را نسبت به هر چیزی که دورادور با سوسیالیسم در ارتباط باشد، درک کرده و بر همین اساس این بار محور سخنان خود در فلوریدا را طوری طراحی کرده‌ است تا اولویت‌ها و باورهای این گروه را به طور خاص هدف قرار دهند. بر همین اساس، در حالی که حملات سال 2016 ترامپ معطوف به تخریب چهره هیلاری کلینتون به عنوان یک شخص و کاندیدای رقیب در انتخابات ریاست جمهوری بود ، سخنان وی در سال 2020 بیشتر پیرامون شکست سوسیالیسم و تعقیب رهبران آمریکای لاتین است، پیامی که برای اسپانیولی تبارهای فلوریدا جذاب‌تر به نظر می‌رسد.

بنا به گزارش رسمی منابع در پولیتیکو، مبارزات انتخاباتی ترامپ وقت بیشتری از بایدن برای برگزاری مراسم تبلیغات انتخاباتی‌ به زبان اسپانیایی صرف کرده است و اکنون نیز ترامپ در حال دیدار با اسپانیایی زبان‌های فلوریدا است. در این میان ترامپ حتی از واتساپ نیز برای تبلیغات انتخاباتی‌اش استفاده کرده و فیلم‌هایی که در آن دموکرات‌ها را به عنوان حامیان سوسیالیست نشان می‌دهد، منتشر می‌کند. او در این مسیر از افرادی مانند الکساندریا اوکاسیو-کورتز ، برنی سندرز و الهان عمر به عنوان دموکرات‌های سوسیالیست یاد می‌کند.

 

شکی نیست که رشد روز افزون جمعیت ونزوئلا در فلوریدا ، که از سال 2000 بیش از 3 برابر شده است ، نه تنها به دلیل توانایی رای دادن بلکه به دلیل فعالیت سرسخت ضد کمونیسم ، می‌تواند به سیاست های این ایالت آسیب بزند و شدت فعالیت آنها را می‌توان تنها با فعالیت کوبایی‌ها که دهه‌ها قبل از آنها به فلوریدای جنوبی وارد شدند، تطبیق داد.

 

از همان زمانی که جان‌اف‌کندی برای پشتیبانی از ضد انقلابیون کوبا در خلیج خوکها به این منطقه نیرو اعزام نکرد، حزب جمهوری خواه توانست برای یک نسل آرای انتخاباتی کوبایی-آمریکایی ها را که بزرگترین گروه رای دهندگان اسپانیایی در ایالات متحده بود ، به نفع خود جمع‌آوری کند و در مقابل موجب تخریب چندین دهه پیاپی حزب دموکرات در نگاه تبعیدیان کوبا شد.

بیش از 50 سال از این حادثه گذشته و هنوز روابط مسالمت‌آمیز کوبا و آمریکا با حزب جمهوری‌خواه همچنان برقرار است. در حالی که به نظر می‌رسید رای آنها در جریان انتخابات 2008 و 2012 به سمت آبی‌های دموکرات تغییر کند اما بسیاری از آنها در دوره ترامپ به همچنان به حزب جمهوریخواه تمایل نشان داده‌اند، در میامی نیز تقریباً 75 درصد جمهوری خواهان ثبت شده اسپانیایی‌تبار هستند که بیشترشان هم نژاد کوبایی دارند.

 

از آنجایی که مردم ونزوئلا این موضوع را خوب به خاطر دارند که دیدگاه‌های دولت اوباما نسبت به کاسترو-کمونیسم بسیار نرم بوده و سیاست‌هایش اجازه گسترش کمونیسم در سراسر منطقه را داده، نسبت به دموکرات‌ها یک نگرش منفی دارند.  چند سیاست پیشنهادی مورد توجه بایدن و مجمع ملی حزب دموکرات موجب شده تا جوامع کوبا و ونزوئلا در میامی از وی دلخور باشند. این واقعیت که بایدن‌کارن‌باس را که سابقه حمایت از کاسترو را داشته به عنوان نامزد جانشین خود در نظر گرفت، یکی از این موارد به حساب می‌آید ضمن اینکه بسیاری از آمریکای‌های لاتین نیز معتقدند مجمع ملی حزب دموکرات، هیچ‌اقدامی برای مبارزه با رهبران ونزوئلا و کوبا انجام نخواهد داد و تأکید دموکرات‌ها مبنی بر عدم تغییر سیاستهای پیشین این حزب در دوره آینده زمینه این دیدگاه را فراهم کرده است.

 

به عنوان نمونه، قرار است، جو بایدن همان کاری را که دولت اوباما برای تمدید روابط دیپلماتیک با کوبا انجام داد، به طور خاص تکرار کند. او از اقدام باراک اوباما در رابطه به پایان دادن به سیاست موسوم به «پای خیس، پای خشک» که بر اساس آن، به هر کوبایی امکان می داد به محض پا گذاشتن به خاک آمریکا از طریق دریا ، مجوز اجازه اقامت در این کشور را بگیرد، پیروی خواهد کرد. این امر نه تنها در جامعه کوبا بلکه در جامعه ونزوئلا نیز غیرقابل قبول است،  زیرا به اعتقاد ساکنان این کشورها، این موارد موجب خواهد شد تا دقیقاً به این واسطه مورد حمله قرار گیرند.

ترامپ فرصت را غنیمت شمرده است و در این راه برای رسیدن به هدفش، انزواگرایی معمول خود را به منظور تمرکز بر ونزوئلا کنار گذاشته است. با وجود اینکه او هنوز هم به هدف سرنگونی نیکولاس مادورو نرسیده است، ونزوئلایی ها از او بخاطر اقداماتش در این زمینه سپاسگذاری می کنند و او با این اقدامات، ممکن است بتواند رای‌ ونزوئلائی-آمریکایی‌ها را برای یک نسل به نفعِ حزب جمهوریخواه به دست آورد.

 

نظرسنجی دانشگاه فلوریدا شمالی که روز سه شنبه منتشر شد، حاکی از این است که از هر ده آمریکایی ونزوئلائی هفت نفر قصد دارند برای انتخاب مجدد رئیس جمهور ترامپ رأی دهند.در حالی که فقط حدود 100 هزار رأی ونزوئلا در فلوریدا وجود دارد ، ترامپ در سال 2016 فقط با كمی بیش از 100 هزار رأی كلینتون را شکست داد.

 

پورتوریكویی‌ها ، به نوبه خود، دومین طیف بزرگ رای دهندگان اسپانیایی تبار در فلوریدا هستند، در حالی كه دموكرات ها امیدوارند كه آرا پورتوریكویی هایی را كه پس از طوفان ماریا به فلوریدا منتقل شده‌اند ، به دست آورند. این گروه  شاید از نحوه مدیریت و كنترل ترامپ در بحران این منطقه ناراضی به نظر برسند. هر چند، نرخ مشارکت در رأی‌گیری آنها در انتخابات میان دوره‌ای سال 2018 زیاد نبود.

مابقی آرای اسپانیایی فلوریدا ترکیبی از اکثر مردم کلمبیا، نیکاراگوئه و آرژانتین است-همه کشورهایی که تجربه سوسیالیسم در قرن 21 را داشته‌اند. از بین این کشورها، کشور کلمبیا تنها کشوری است که طی این مدت که حاکمان سوسیالیست بر بیشتر آمریکای جنوبی حاکم بودند، سیاست‌های آنها دنبال نکرده و تاکنون میلیون‌ها پناهنده ونزوئلایی را پذیرفته و همواره خود را با بحران‌های کشور‌های همسایه سازگار کرده است.

 

فابیو آندراد، یک وکیل کلمبیایی و ساکن میامی است. او در مصاحبه با ایندیپندنت عنوان کرده است که حمایت اسپانیا از ترامپ تنها به دلیل سخنان ضدکمونیستی وی نیست، بلکه بیشترین حمایت‌ها از وی به دلیل دستاوردهای ترامپ در  سیاست‌های اقتصادی است که در این دوران برای ساکنان این منطقه اتخاذ کرده است.

وی می‌گوید: «بایدن خود را با رادیكال‌ترین افراد حزب دموکرات همراه كرده است  و این باعث ترس جامعه اسپانیایی تبار می‌شود كه تجربه چنین رادیكالیسم سوسیالیستی را دارند». آنچه من از زبان اسپانیایی زبان‌ها ، از جمله دموکرات‌ها می‌شنوم، این است که اقتصاد و درآمد آنها قبل از جریان همه‌گیری کرونا بسیار خوب پیش می رفت و در اصل مردم با این ادعاها به ترامپ اعتبار می بخشند».  

 

 بسیاری از مردم ونزوئلا که خود را طرفدار ترامپ در انتخابات معرفی می‌کنند، بر این باور هستند که بایدن هیچ تفاوتی با تندروهای دیگر حزب دموکرات ندارد. بسیاری از اسپانیایی زبانان در فلوریدا نیز این نگرانی را دارند که مبادا دولت دموکرات احتمالی درآینده تحریم‌ها علیه کشورهایی نظیر ایران را در کشورهایشان برطرف کنند. آنها می‌گویند در زمان توافق اوباما با ایران، بایدن نیز در کنار اوباما بوده و معتقد هستند تمام دموکرات‌ها تمایل دارند خود را به کشورهای این چنینی در سراسر دنیا نزدیک‌تر سازند.

 

آنایس کاتالینا، یک فعال آمریکایی نیکاراگوئه‌ای است که می‌گوید: « هنوز تردیدهایی از طرف جامعه نیکاراگوئه در مورد ریاست جمهوری جو بایدن وجود دارد». بسیاری از نیکاراگوئه‌ای‌ها حزب دموکرات را از طرفداران دولتهایی مانند نیکاراگوئه و ونزوئلا می‌دانند، به این دلیل که شخصیت‌های کلیدی مانند الهان عمر علاقه چندانی برای پرداختن به دولتهایی مانند دانیل اورتگا، رئیس جمهور کشور نیکاراگوئه ندارند.

 

در چنین شرایطی، به نظر می‌رسد که کمپین انتخاباتی جوبایدن در حال توجه ویژه به صداهایی است که از نظرسنجی‌های برآمده از فلوریدا به گوش می‌رسد. در روزهای اخیر بایدن شخصاً خطاب به کوبا و ونزوئلا صحبت کرده و سیاست‌های «شکست خورده» ترامپ در مورد این کشورها را مورد انتقاد قرار داده است. بایدن در یک مصاحبه روز یکشنبه با ایستگاه میامی NBC گفت:  «ترامپ برای پیشبرد دموکراسی و حقوق بشر هیچ کاری نکرده است و برعکس، سرکوب کوبایی‌ها توسط رژیم تحت ترامپ بدتر شده است، نه بهتر ».

برخلاف مصاحبه بایدن با  CBSدر ماه آوریل او دیگر تمایلی به این موضوع ندارد که خود را حامی سیاست‌های اوباما در تعامل با کوبا معرفی کند. در عوض قصد دارد تا خود را حامی سیاست‌های پیشبرد منافع در این کشور معرفی کند و از دادن آزادی به مردم کوبا برای تعیین سرنوشت آینده کشورشان بگوید.

 

اکنون، در حالی که بایدن به اعتقاد اسپانیایی تبارها، از نظر عملکرد کم‌کاری می‌کند، او بیش از حد با رای‌دهندگان سفیدپوست، که هنوز هم اکثریت آرای رای دهندگان فلوریدا را تشکیل می‌دهند، همراه است و شاید حتی بتواند رای این ایالت را با این گروه از رای دهندگان به نفع خود به دست آورد. با این حال، این نظرسنجی‌ها روندی را نشان می‌دهد که می‌تواند در بلند مدت برای دموکرات‌ها نگران کننده باشد.

از نظر جیانکارلو سوپو ، مدیر واکنش سریع رسانه های اسپانیایی زبان ، اهمیت پیدا کردنِ دستاوردهای ترامپ برای اسپانیایی‌های فلوریدا نه تنها به دلیل شعارهای ضد سوسیالیسم حزب جمهوری‌خواه است بلکه تا حدی ناشی از تغییر حزب دموکرات به چپ و برجستگی روزافزون چهره هایی مانند برنی سندرز و الكساندیا اوكاسیو كورتز، نماینده نیویورک به کمونیسم است.

 

جو بایدن در میان اسپانیایی تبارها با جریانات مخالف سیاسی و فرهنگی رو به رو می‌شود که عمر بیشتری از کمپین انتخاباتی وی دارند: در حالی که اسپانیایی‌ها مردم را به سوی کارآفرینی و اصلاحات هدایت می‌کنند، بایدن تفکرات چپ گرایانه خود را دنبال می‌کند، چپ گرایان از نظر ایدوئولوژی تمایل به این دارند که مردم را به عنوان قربانی نشان دهند اما اسپانیولی‌ها خود را برندگانی می دانند که از نعمت زندگی در آمریکا برخوردار هستند. فرهنگ اسپانیایی ها غنی و پرجنب و جوش است در حالی که دموکرات ها بیش از حد و اندازه گرفتار زد و بندهای سیاسی هستند. یک نمونه این تفاوت فرهنگ را می توان به اصرار بایدن برای تحمیل برچسب«latinx» (افرادی که دارای هویت و فرهنگ آمریکای لاتین هستند و در آمریکا ساکن هستند) به مردم این ناحیه دانست که عملا اسپانیایی‌ها آن را نپذیرفته و حتی بسیاری آن را توهین
آمیز می دانند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده