به گزارش راهبرد معاصر ، نزول از مرز حیاتی ۱۳۰۰ دلاری، این دژ محافظ طلا را منهدم کرد و فلز گرانبها را تا ۱۲۹۰ دلار به عقب راند. طلا ظرف هفته گذشته بالغبر ۶/ ۲ درصد نزول کرد که در ۲ سال اخیر بیسابقه بود. در ابهام دیگر، شاخص دلار با ۳ صعود متوالی توانست وارد قلمرو مثبت هفتگی شود؛ اما رشد کافی در مقایسه با نزول طلا در پرونده خود ثبت نکرد.
در هفته گذشته طلای جهانی با سقوط شدید از مرز ۱۳۰۰ دلاری، پشتوانه حمایتی خود را در این مرز حساس از دست داد و شرایط بازارهای جهانی را بیش از پیش پیچیده کرد. طلا ظرف هفته گذشته بالغ بر ۶/ ۲ درصد نزول کرد که حدود ۲ سال تجربه نکرده بود. شاخص دلار نیز با ۳ صعود متوالی توانست بازدهی هفتگی خود را در برابر سایر ارزها وارد محدوده مثبت کند. شاخص دلار در انتهای معاملات هفتگی به ۵/ ۹۶ واحد صعود کرد. شکست مذاکرات با کرهشمالی و خسارت شهادت مایکل کوهن (وکیل سابق ترامپ) در کنگره تنها میتواند به عنوان عاملی منفی برای دلار دیده شود و به سود طلا عمل کند با تمام این تفاسیر، تغییر محسوسی در شرایط نرمال برای قیمت اونس رخ نخواهد داد، مگر آنکه خبرهای قدرتمندی نبض بازارها را در دست بگیرند.
دوگانگی والاستریت و میناستریت
براساس جدیدترین نظرسنجی کیتکو برای پیشبینی قیمت هفته آینده طلا، والاستریتیها و میناستریتیها دو نظر مختلف در مورد روند بازار این فلز گرانبها دارند. درحالیکه کارشناسان والاستریتی با رای بالاتر اعتقاد داشتند ظرف هفته جاری، روند قیمت کاهشی ثبت خواهد شد؛ سرمایهگذاران خرد میناستریت بر این باور بودند که قیمت فلز زرد هفته افزایشی پیش رو دارد. در نظرسنجی این هفته کیتکو، ۱۶ کارشناس والاستریتی شرکت کرده بودند. از این بین ۷ نفر، معادل ۴۴ درصد اعتقاد به بازار کاهشی داشتند، ۵ تحلیلگر، معادل ۳۱ درصد اعتقاد داشتند قیمت طلا صعودی خواهد بود و ۴ کارشناس دیگر، معادل ۲۵ درصد، نیز بازار هفته آینده را خنثی (ساید-وی) در نظر گرفتند. در نسخه خردهفروشان ۵۵۶ نفر از سرمایهگذاران میناستریتی در نظرسنجی آنلاین کیتکو شرکت کردند. تعداد ۲۸۶ معاملهگر، معادل ۵۱ درصد اعتقاد داشتند قیمت طلا در هفته آینده رشد خواهد داشت. ۱۹۲ خردهفروش، معادل ۳۵ درصد بازار طلا را کاهشی پیشبینی کردند و ۷۸ فعال باقی مانده، معادل ۱۴ درصد انتظار داشتند قیمت طلا در شرایط خنثی قرار گیرد.
نزول طلا به زیر مرز حیاتی
در نظرسنجی برای قیمت هفتهای که گذشت، والاستریتیها و میناستریتیها همسو با یکدیگر بازار طلا را افزایشی پیشبینی کرده بودند. اما در هفته گذشته طلای جهانی با سقوط شدید از مرز ۱۳۰۰ دلاری، پشتوانه حمایتی خود را در این مرز حساس از دست داد و شرایط بازارهای جهانی را بیش از پیش پیچیده کرد. طلا ظرف هفته گذشته بالغ بر ۶/ ۲ درصد نزول کرد که حدود ۲ سال تجربه نکرده بود. شاخص دلار نیز با ۳ صعود متوالی توانست بازدهی هفتگی خود را در برابر سایر ارزها وارد محدوده مثبت کند. شاخص دلار در انتهای معاملات هفتگی به ۵/ ۹۶ واحد صعود کرد. برخی از کارشناسان معتقدند که شکست نشست دو جانبه کرهشمالی و آمریکا همراه با دیگر تنشهای ژئوپلیتیک هیچ کاری در حمایت از طلا انجام ندادند و با توجه به شروع دوباره روند صعودی شاخص دلار، بالانس ریسکهای موجود برای قیمت طلای هفته آینده به سمت کاهشی گرایش پیدا کرده است.