تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اقدامی یک جانبه است-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اقدامی یک جانبه است

سردبیر یک روزنامه آلمانی در مصاحبه‌ای تلاش‌های آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را مورد انتقاد قرار داد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۸ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 20
کد خبر: ۵۹۷۱۱

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، «ماتیاس براگمن» سردبیر روزنامه «هندلس بلات» آلمان تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را اقدامی یک جانبه دانست.

 

ماتیاس براگمن در گفتگو با الجزیره درباره وجهه حقوقی اقدام آمریکا به فعال کردن مکانیسم ماشه علیه ایران گفت، این موضع آمریکاست، اما نگاه ما بدان متفاوت است. به همین منظور وزارت امور خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس مشترکا اعلام کردند آمریکا به دلیل خروج یک جانبه از توافقنامه هسته‌ای، حق چنین کاری را ندارد.

 

وی درباره استناد آمریکا به ماده ۳۷ توافقنامه هسته‌ای افزود، نگاه اروپا متفاوت است. اروپایی‌ها می‌گویند آمریکا عضوی از توافقنامه نیست. اروپا می‌خواهد این توافقنامه پابرجا بماند، زیرا بقای توافقنامه امکان گفتگو با ایران را در مسائل دیگر مهیا می‌سازد. اگر این توافقنامه ملغی شود دیگر هیچ کانالی میان اروپا و ایران وجود نخواهد داشت.

 

براگمن درباره موارد ۳۶ و ۳۷ توافقنامه هسته‌ای که آمریکا بدان استناد می‌کند، گفت این دو ماده در توافقنامه وجود دارد، اما آمریکایی‌ها به اختیار خودشان از توافقنامه خارج شده‌اند و به همین دلیل تصمیم جدید آنان یک تصمیم یک جانبه تلقی می‌شود. ما شاهد تصمیم بین المللی برای پایان دادن به برجام نبودیم و برجام همچنان باقی است و با بقای برجام اجرایی کردن تحریم‌ها ممکن نیست. اگر شورای امنیت سازمان ملل متحد برجام را پایان یافته تلقی می‌کرد آن زمان تحریم‌ها در یک فرصت سی روزه به صورت خودکار علیه ایران فعال می‌شد. می‌دانیم که دونالد ترامپ پیوسته شعار نخست آمریکا، آمریکای قدرتمند را سر می‌دهد و در مسیر تقسیم جهان گام بر می‌دارد. این روند فعالیت سازمان ملل متحد را با چالش مواجه می‌کند.

 

براگمن در پاسخ به این سوال که آیا اروپا قادر است در برابر فشار‌های آمریکا مقاومت کند، گفت، اروپایی‌ها مدت زمان طولانی است که در این زمینه مقاومت کرده‌اند، البته شاید این مقاومت خیلی شدید نباشد، اما اروپا با تعریف سازوکار اینستکس جهت تداوم تعاملات تجاری با ایران، در برابر فشار‌های آمریکا مقاومت کرد. آمریکا در پی آن است که در موضوع نورد استریم ۲، آلمان را مجازات کند. فشار‌ها علیه شرکت‌های آلمانی که تمایل به تداوم تعامل با ایران و روسیه دارند، ادامه دارد و این شرکت‌ها تا الان مقاومت کرده‌اند و تداوم مقاومت آنان نیز ممکن است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر