دختر وزیر کابینه نتانیاهو والدینش را به تعرض جنسی متهم کرد ویتکاف: گفت‌وگوی بسیار مثبت و سازنده با ایران داشتیم بقائی: عمان همچنان میانجی مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود نیویورک‌تایمز: گفت‌وگوی ایران و آمریکا مثبت بود عراقچی: گفت‌و‌گو‌ها با آمریکا در فضای احترام متقابل انجام شد ترامپ گوشی‌های هوشمند را از تعرفه‌ها معاف کرد واکنش اولیانوف به مذاکره ایران و آمریکا عراقچی: به مبنای مذاکراتی با آمریکا نزدیک شدیم عراقچی: در هنگام خروج، با هیئت آمریکایی چند دقیقه‌ای گفت‌و‌گو کردیم + فیلم وزیر خارجه عمان: فضای مذاکرات ایران و آمریکا دوستانه بود مذاکرات مسقط پایان یافت/ موافقت ایران و آمریکا برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها در هفته آینده اسلامی: اگر غنی‌سازی اورانیوم را انجام نمی‌دادیم، قادر به راه‌اندازی راکتور‌های خود نبودیم تعلیق بودجه ۲۱۰ میلیون دلاری پرینستون و لغو صد‌ها ویزای دانشجویی در آمریکا بقائی: انتظار نداریم این دور از مذاکرات ایران و آمریکا طولانی باشد ۱۰۰ کشته در حمله نیرو‌های واکنش سریع به یک اردوگاه در سودان

الجزیره: جهان با ادعای آمریکا علیه ایران مخالف است

الجزیره انگلیسی در گزارشی مطرح کرد که آمریکا به طور کامل به انزوا کشیده شده و حتی متحدان واشنگتن نیز اعلام کرده‌اند که ایالات متحده هیچ مبنای حقوقی برای اعمال تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۴ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 20
کد خبر: ۵۹۸۰۸

به گزارش راهبرد معاصر الجزیره روز یکشنبه در گزارشی نوشت که ایالات متحده با دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل به نزاع پرداخته و به طور یکجانبه اعمال مجدد تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را اعلام کرده است. این ادعایی است که توسط ایران و جامعه بین‌المللی علی الخصوص نزدیک‌ترین متحدان آمریکا رد شده است چراکه مبنایی حقوقی ندارد.
با اتمام مهلت تعیین شده توسط آمریکا، مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده در بیانیه‌ای تمام کشورهای عضو شورای امنیت که از اقدامات اتخاذ شده - که ذیل توافق جامع هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی برداشته شده بودند - پیروی نکنند را تهدید کرده است.
پمپئو مدعی شد: اگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل موفق به انجام کامل تعهداتشان در خصوص اعمال تحریم‌ها نشوند، ایالات متحده حاضر است از اختیارات درون مرزی خود برای تعیین عواقبی در خصوص این شکست‌ها و اطمینان حاصل کردن از اینکه ایران سودی از فعالیت‌های قدغن شده توسط سازمان ملل نمی‌برد، استفاده کند.
با اینکه این کشور در ماه مه ۲۰۱۸ از برجام خارج شده و تحریم‌هایی فلج‌کننده را علیه جمهوری اسلامی اعمال کرده است، واشنگتن همچنان مدعی است که همچنان یک "مشارکت‌کننده" محسوب می‌شود و همچنان می‌تواند مکانیسم "بازگشت تحریم‌ها" را اعمال کند.
با این حال، جامعه بین‌المللی از جمله چهار عضو دائم دیگر شورای امنیت اصرار دارد که آمریکا توان حقوقی برای اعمال تغییری را ندارد چراکه  این کشور با صدور یادداشتی با تیتر "توقف شراکت در برجام" خروج خود را از آنچه که ترامپ آن را "بدترین توافق تاریخ" خوانده، اعلام کرده است.
امضاکنندگان اروپایی توافق هسته‌ای -انگلیس، فرانسه و آلمان - در نامه‌ای به شورای امنیت تاکید کرده‌اند که رهایی از تحریم‌ها علیه ایران ادامه می‌یابد و افزودند که هرگونه تصمیم یا اقدامی برای بازگرداندن این تحریم‌ها "فاقد تاثیری حقوقی" خواهد بود.
همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز به شورا اعلام کرده است که اقدامی در خصوص اعلامیه آمریکا انجام نخواهد داد چراکه "از قرار معلوم شبهه‌هایی در خصوص اینکه این پروسه واقعا فعال شده باشد، وجود دارد".

 

ایسنا

ارسال نظر