جزییات افزایش صادرات نفت ایران-راهبرد معاصر

جزییات افزایش صادرات نفت ایران

خبرگزاری رویترز مدعی شده است که علیرغم افزایش تحریم ها صادرات نفت ایران به شدت افزایش یافته است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 26
کد خبر: ۶۰۴۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ خبرگزاری رویترز در ادعایی جدید عنوان کرده است که با وجود تشدید تحریم ها میزان صادرات نفت ایران افرایش پیدا کرده است. پس از تشدید تحریم ها توسط امریکا انتظار می رفت که صادرات نفت ایران کمتر شود اما تحریم ایران نه تنها سبب کاهش میزان صادرات نفت ایران نشده است بلکه افزایش صادرات نفت ایران نیز خبری است که رویترز آن را منتشر کرده است. البته هنوز خبر افزایش صادرات نفت ایران توسط مقامات رسمی ایران تائید نشده است. در ادامه جزییات افزایش صادرات نفت ایران را به نقل رویترز بخوانید.

 

خبرگزاری رویترز با استناد به داده‌های سه گزارش از شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها از جمله تانکرترکرز، خبر داده که میزان صادرات نفتی ایران در ماه سپتامبر نسبت به ماه میلادی قبل آن به طور چشمگیری افزایش داشته است.

 

تانکرترکرز به این خبرگزاری گفته که صادرات نفت ایران در ماه سپتامبر نسبت به ماه قبلی میلادی یعنی اوت، "دو برابر" شده است که "۱۱ درصد" آن نفت خام بسیار سبک معروف به میعانات بوده است.

 

اقتصاد ایران به دنبال تحریم‌های یکجانبه آمریکا به شدت آسیب دیده و افزایش فروش نفت می‌تواند برای حکومت این کشور نجات‌دهنده باشد.

 

افزایش صادرات نفت ایران

 

میادین نفتی 'جدید' ایران ژئوپلیتیک انرژی منطقه را عوض می‌کند؟

 

از زمان خروج آمریکا از توافق برجام در سال ۲۰۱۸، تحریم‌های نفتی و بانکی به شدت اقتصاد ایران را ضعیف کرده است. حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران اخیرا گفته که این کشور در دو و سال و نیم گذشته در "جنگ اقتصادی" بوده که "شوخی ندارد."

 

سمیر مدنی، از موسسان شرکت تانکرترکرز به رویترز گفته است: "صادرات الان بسیار بالا رفته است و به نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در هر دو بخش نفت خام و میعانات در این ماه رسیده است. یعنی میزانی که در یک سال و نیم گذشته سابقه نداشته است."

 

آقای مدنی سال گذشته هم در بهمن ماه در گزارشی خبر داده بود که صادرات نفت ایران به یک میلیون بشکه در ماه رسیده است.

 

ایران 'روزی یک میلیون بشکه نفت صادر کرد'


او گفته بود که صادرات نفت ایران در ماه ژانویه دوبرابر شده و از این میزان، بین ٧ تا ١٠ درصد از طریق کانال سوئز به سوریه رسیده و بقیه به خاور دور و سایر خریداران تحویل داده شده است.

 

اما چند ماه بعد در آوریل و پس از تاثیر جهانی کرونا بر اقتصاد جهان، صادرات نفت به شدت کاهش یافت؛ آن زمان بر اساس گزارش شرکت‌های ردیابی کشتی‌ها به طور متوسط به ۷۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسید که کم‌ترین میزان صادرات ایران در چند دهه گذشته بی سابقه بوده است.



رویترز با استناد به داده‌های تازه تانکرترکرز که شرکت متخصص ردیابی کشتی‌ها و انبارهای نفتی است، می‌گوید که مقصد تقریبا نیمی از صادرات نفتی ایران مشخص نیست چون توسط کشتی‌های خارجی از طریق "کشتی به کشتی" منتقل می‌شود.

 

صادرات نفت ایران

 

داده‌های دو شرکت ردیابی دیگر که رویترز به آنها استناد کرده هم افزایش میزان صادرات نفتی ایران را تایید می‌کند هرچند میزان این افزایش تفاوت دارد.

 

یکی از این شرکت‌ها که از رویترز خواسته‌اند نامش را اعلام نکند، از افزایش دست‌کم صادرات ۱۰۰ هزار بشکه در ماه سپتامبر خبر داده است. هرچند این رقم در مقایسه با گزارش تنکرترکرز بسیار کم‌تر است اما همچنان در بخش صادرات نفتی ایران که در یک چرخشی دو ساله از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز به ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه در ماه مه رسید، رقمی چشمگیر است.

 

پنج سالگی برجام؛ اقتصاد ایران در پنج نمودار

 

تحریم ایران


کشتی‌های ایران به دلیل تحریم‌های نفتی جی پی اس خود را خاموش می‌کنند و ردیابی آنها بسیار سخت است.

 

وزارت نفت ایران هم معمولا گزارشی از میزان تولید و صادرات نفت منتشر نمی‌کند. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت پیش‌تر گفته بود که "درست است که مردم محرم هستند اما صدای مرا تنها مردم نمی‌شنوند بلکه دشمنان هم می‌شنوند." او گفت که نباید انتظار داشت وزارت نفت اعداد و ارقامی اعلام کند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده