پیش بینی قیمت دلار در روزهای آینده-راهبرد معاصر

پیش بینی قیمت دلار در روزهای آینده

دلار در روزهای اخیر دوباره روند افزایشی به خود گرفت و سر از 27 هزار تومان در آورد این افزایش می تواند تاثیرات فراوانی بر بازار بگذارد. برای کشب اطلاعاتی در خصوص پیش بینی قیمت دلار در روزهای آینده با راهبرد معاصر همراه باشید.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۸ - ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 26
کد خبر: ۶۰۵۳۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک کارشناس اقتصادی ضمن پیش‌بینی عدم ماندگاری دلار در رقم‌های فعلی تاکید کرد: اقداماتی از سوی بانک‌مرکزی انجام شده که می‌تواند منجر به کاهش نرخ ارز در میان مدت شود.

 

علیرضا شامخی با اشاره به دلایل افزایش نرخ ارز در هفته جاری اظهار کرد: سخنان پمپئو درمورد فعال شدن مکانیزم ماشه ظرف یک هفته آینده و همچنین فاصله نرخ ارز صرافی ملی و بازار آزاد، دو علت اصلی التهاب بازار در هفته اخیر بوده است.

 

او به سیگنال‌های مثبتی که بر کاهش نرخ ارز تاثیر خواهد گذاشت نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین اتفاقات رخ داده در بازار ارز طی این هفته، حذف سقف قیمت در سامانه نیما است که منجر به واقعی‌تر شدن نرخ ارز این بازار و شفاف‌تر شدن فرآیند کشف قیمت در این سامانه خواهد شد؛ این موضوع هر چند در کوتاه مدت منجر به افزایش قیمت در این سامانه می‌شود، ولی با افزایش عرضه در میان مدت نرخ سامانه نیما را به تعادل بازار نزدیک خواهد کرد.

 

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ شامخی ادامه داد: همچنین طی هفته اخیر ممنوعیت فروش سالانه 2200 دلاری با کارت ملی برداشته شد که به معنای اتخاذ سیاست‌های جدید درمورد عرضه اسکناس به بازار است.

 


علت تداوم افزایش قیمت سکه چیست؟

به گفته این کارشناس اقتصادی، استخری از نقدینگی ارزی در کانال 27هزار تومانی دلار وجود دارد که فشار فروش را افزایش خواهد داد؛ منظور از استخر فروش این است که سرمایه‌گذاران کلان و خرد زیادی در این کانال قیمتی علاقه‌مند به تبدیل دلار خود به ریال هستند.

 

وی اضافه کرد: هم سرمایه‌گذاران کلان که زودتر و در قیمت‌های بین 16 تا 18هزار تومان و هم سرمایه‌گذاران خرد که دیرتر و در حدود اعداد 22هزار تومان وارد این بازار شده‌اند، همگی در سود هستند و طبیعی است که بخشی از نقدینگی ارزی خود را در این کانال قیمتی به ریال تبدیل کنند؛ بنابراین به صورت طبیعی فشار فروش در این کانال افزایش خواهد یافت، در ضمن، با مقایسه شرایط جاری و جهش‌های پیشین ارزی، می‌توان گفت که از نظر سیاست‌گذار، قیمت ارز به سقف مجاز خود رسیده است.

 

این کارشناس اقتصادی درباره آینده احتمالی قیمت دلار خاطرنشان کرد: بر اساس آنچه گفته شد، بعید نیست که در چند روز آینده فشار فروش افزایش یابد، بنابراین پیش‌بینی می‌شود که حتی اگر دلار به قیمت‌های بالاتری برسد، ماندگاری چندانی نداشته باشد.

 

دلایل افزایش قیمت دلار

به نظر می‌رسد جهان باید به نرخ بهره منفی یا صفر درصدی عادت کند. با وجود بهبود تدریجی رشد اقتصادی آمریکا اما جروم پاول- رئیس بانک مرکزی این کشور گفته است نرخ بهره در سطح بسیار پایین ممکن است تا مدت ها در همین وضعیت حفظ شود. وی پیشتر نیز گفته بود تحت سیاست‌گذاری جدید، قرار است نرخ تورم در محدوده دو درصدی نوسان کند و اجازه داده نخواهد شد که اختلاف تورم با سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده خیلی زیاد شود. وی هم چنین گفته است بانک مرکزی بسیاری از ابزارهای در اختیار خود را برای محافظت از اقتصاد در برابر پیامدهای کرونا به کار گرفته است.

 

تحلیل‌گران ارزی معتقدند معنای سخنان پاول این خواهد بود که نرخ بهره برای مدت طولانی‌تری از حد انتظار قبلی در سطح بسیار کم حفظ خواهد شد و حتی ممکن است در یک سنت شکنی، بانک مرکزی آمریکا تصمیم بگیرد راه همتایان خود در اروپا و ژاپن را در پیش گیرد و نرخ بهره را به سطح منفی برساند.

 

در اروپا نیز برخی از منابع از احتمال اتخاذ رویکرد جدید تورمی در اروپا توسط بانک مرکزی اروپا خبر داده‌اند. نرخ تورم در سطح اتحادیه اروپا و منطقه یورو نیز در نزدیکی محدوده صفر درصدی قرار دارد و انتظار نمی‌رود دست کم تا اواخر سال آینده تورم به سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده بانک مرکزی نزدیک شود. با توجه به قرار داشتن نرخ تورم اروپا در سطح منفی، بانک مرکزی دست بسته تری نسبت به همتای آمریکایی خود دارد.

 

کریستوفر دمبیک، استراتژیست مسائل ارزی در موسسه «ساکسو بانک» گفت: با توجه به داده های مربوط به تورم در حوزه منطقه یورو و اتحادیه اروپا، سوالات زیادی در خصوص این که چه سناریو جدیدی توسط بانک مرکزی اروپا تهیه خواهد شد در ذهن معامله‌گران شکل گرفته است. اگر نرخ تورم در بلندمدت در همین سطوح بسیار کم فعلی باقی بماند رشد اقتصادی کشورهای اروپایی را با چالش‌های جدی مواجه خواهد کرد و سران اروپایی باید فکری به حال این وضع کنند.

 

مایک چندلر- تحلیل گر بازار ارز در موسسه «بنونکبورن گلوبال فارکس» گفت: بازار ارز انتظار چنین اقدامی از طرف بانک مرکزی آمریکا را تا حد زیادی داشت. با این حال نسبت به توانایی بانک مرکزی در بالا بردن نرخ تورم شک و تردیدهایی وجود دارد چرا که از سال ۲۰۱۲ تاکنون، فدرال رزرو نتوانسته است جلوی تورم پایین را بگیرد.

 

همزمان با تشدید تنش‌های بین چین و آمریکا، یک روزنامه چینی از احتمال فروش گسترده اوراق قرضه دلاری توسط این کشور خبر داده است. چین اکنون دومین دارنده بزرگ اوراق قرضه وزارت خزانه داری آمریکا در جهان است و برخی از کارشناسان نسبت به ریزش گسترده دلار در صورت عرضه سراسری این اوراق توسط چین هشدار داده اند. از ابتدای امسال تاکنون چین همواره در حال کاهش دارایی های دلاری خود بوده است. این کشور هم چنین به عنوان بخشی از راهبرد ارزی خود برای مقابله با آمریکا به دنبال پررنگ تر شدن نقش یوان است و برخی پیش بینی ها حاکی از آن است که یوان تا ۱۰ سال آینده به سومین ارز محبوب جهانی تبدیل خواهد شد هر چند که هنوز یورو و دلار از جذابیت بیشتری در بین کشورها برخوردار هستند.

 

نشانه‌ها حاکی از آن است که ویروس کرونا کماکان یکی از اصلی ترین دغدغه‌های بازارهای مالی جهانی باقی خواهد ماند. روند شیوع بیماری در مناطق مختلف به ویژه در اروپا و جنوب آسیا شدت گرفته است و کشورهای بودجه بیشتری به مقابله با کرونا اختصاص داده‌اند. تعطیلی گسترده فعالیت‌های تجاری علاوه بر منفی شدن رشد اقتصادی کشورها باعث کاهش شدید حجم معاملات و رسیدن نرخ تورم به سطوح بسیار کم و حتی منفی در شمار زیادی از کشورهای جهان شده است.

 

تاکنون بیش از ۲۷ میلیون و ۴۲۸ هزار و ۳۵۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۸۹۵ هزار و ۲۵۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۹۳ هزار و ۳۸۸ نفر، برزیل با ۱۲۶ هزار و ۷۳۶ نفر، هند با ۷۲ هزار و ۸۰۹ نفر، مکزیک با ۶۷ هزار و ۵۵۴ نفر و انگلیس با ۴۱ هزار و ۵۵۴ نفر بوده است.

 

 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار