دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

عطوان: سفارت آمریکا در عراق لانه جاسوسی و وجودش اهانت است

عطوان: سفارت آمریکا در عراق لانه جاسوسی و وجودش اهانت است نویسنده و تحلیلگر مشهور جهان عرب با اشاره به اینکه سفارت آمریکا در بغداد به لانه جاسوسی و کانون توطئه علیه یک کشور عربی مسلمان تبدیل شده است، گفت که وجود این سفارت در خاک عراق اهانت به تمام معناست.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۵ - ۰۸ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 29
کد خبر: ۶۰۹۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، «عبدالباری عطوان» در مقاله‌ای به تهدیدات آمریکا علیه عراق برای تعطیلی سفارتش در بغداد پرداخته و نوشت: اینکه مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا با صالح برهوم رئیس‌جمهور عراق و مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر این کشور تماس گرفته و تهدید به تعطیلی سفارت آمریکا در صورت استمرار شلیک موشک‌ها کند، اوج وقاحت و باج‌خواهی و نقض آشکار عرف دیپلماتیک است.

 

وی افزود: ما نمی‌دانیم چگونه صالح و الکاظمی این جسارت پامپئو را پذیرفته و با او سخن می‌گویند، رفتار پامپئو به گونه‌ای بوده که گویی نماینده عالی آمریکاست و صالح و الکاظمی به عنوان کارمندان یا اتباع دولت آمریکا هستند حال آنکه عرف و پروتکل‌های دیپلماتیک چنین است که یک وزیر، وزیر همتای خود را مخاطب قرار داد اما اینکه رئیس‌جمهور یک کشور دارای تمدن هشت هزار ساله را تهدید کند، این یک اهانت و نقض تمامی عرف‌هاست.

 

به نوشته روزنامه «رأی‌الیوم»، عطوان با اشاره به اینکه ما موافق حملات موشکی به سفارتخانه‌های خارجی چه در عراق و چه هر کشور دیگری نیستیم، نوشت: البته به شرط آنکه سفارتخانه‌ها به عرف دیپلماتیک پایبند بوده و در امور داخلی کشور میزبان دخالت نکنند اما سفارت آمریکا به لانه جاسوسی و کانون توطئه علیه یک کشور عربی مسلمان که همچنان در آشوب، فساد مالی و بی‌ثباتی ناشی از تهاجم و اشغالگری آمریکا بسر می‌برد، تبدیل شده است؛ بهتر بود که دولت عراق اقدام به تعطیلی سفارت آمریکا می‌کرد چرا که وجود آن در خاک عراق پس از محاصره، اشغال و تهاجم آمریکا، اهانت به تمام معناست.

 

او افزود که دولت آمریکا زمینی را که سفارت آن در منطقه خضراء بغداد در آن قرار دارد، غصب کرده است و از لحاظ مساحت (۱۷۰ کیلومتر مربع) بزرگ‌ترین سفارتخانه در سطح جهان است که هزاران جاسوس در آن فعالیت دارند و در واقع مقر حکومت در عراق است نه سفارتخانه که همانند دیگر سفارتخانه‌های خارجی تنها فعالیت دیپلماتیک انجام دهد.

 

عطوان همچنین با اشاره به اینکه هنوز جدیت این تهدیدات و انتقال سفیر و تیم سفارت آمریکا به کنسولگری آن در اربیل مشخص نیست، نوشت: بعید نیست که این تهدیدات نیز تلاشی برای باج‌خواهی جدید از دولت آمریکا، طرح فتنه‌انگیزی فرقه‌ای جدید بین سنی و شیعه عراق و کُردهای کردستان باشد چرا که فتنه‌انگیزی علیه اعراب و مسلمانان طبیعت دولت آمریکاست.

 

نویسنده مشهور جهان عرب به قتل‌عام میلیون‌ها عراقی بی‌دفاع در نتیجه اشغالگری آمریکا و محاصره آن و نیز حمایت‌های آمریکا از گروه‌های تروریستی اشاره کرد و نوشت که آمریکا آخرین کشور در جهان است که می‌تواند درباره احترام به عرف، قوانین و معاهدات بین‌المللی اظهارنظر کند، آمریکا از بیش از ۲ هزار سازمان غیردولتی در عراق حمایت می‌کند که اکثر آن‌ها به نفع پروژه‌های آمریکا برای برهم زدن ثبات عراق و فتنه‌انگیزی و ایجاد تفرقه در این کشور فعالیت می‌کنند.

 

عطوان در ادامه نوشت که تمامی موشک‌های شلیک شده به منطقه خضراء هیچ خسارتی به سفارت آمریکا به بار نیآورده و حتی یک کارمند آن را زخمی نکرده است اما پهپاد آمریکایی به دستور «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از یکی از پایگاه‌های نظامی آن در عراق برخاست و سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس ایران و همراه وی «ابومهدی المهندس» یکی از فرمانده الحشدالشعبی را در نزدیکی فرودگاه بغداد ترور کرد، آیا این جنایت نقض عرف و قوانین بین‌المللی و حاکمیت یک کشور عضو سازمان ملل نیست؟ چه کسی تضمین می‌کند که این توطئه ترور دستپخت سفارت آمریکا در بغداد نیست؟

 

وی با اشاره به اشغالگری آمریکا در عراق و قتل‌عام میلیون‌ها نفر از فرزندان آن نوشت: جای تأسف نیست اگر سفیر آمریکا و جاسوسان آن تصمیم به فرار به اربیل بگیرند و لانه جاسوسی آن‌ها در بغداد تعطیل شود، آنها هرگز در امن و امان نخواهند بود به خصوص اینکه پامپئو رئیس‌جمهور عراق را تهدید کرده که از کسانی که سفارت آمریکا را هدف قرار می‌دهند، انتقام خواهند گرفت.

 

عطوان همچنین نوشت: آمریکا پیش از آنکه درباره قوانین و معاهدات بین‌المللی سخن بگوید بایستی رسما عذرخواهی کرده و میلیاردها دلارها به عنوان غرامت به خانوادهای قربانیان تهاجم و اشغالگری آمریکا پرداخت کند.

 

وی در پایان افزود: مقاومت عراق، آمریکا را وادار کرد که حقیرانه در سال ۲۰۱۱ نیروهایش را از عراق خارج کند و مسلما در آینده نیز آن را مجبور خواهد کرد باقی مانده نیروها، پایگاه‌ها و جاسوسانش را از عراق خارج کند./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار