تعطیلی دو هفته ای تهران صحت دارد؟ +جزئیات-راهبرد معاصر

تعطیلی دو هفته ای تهران صحت دارد؟ +جزئیات

وضعیت کرونا در تهران بسیار خطرک است و بق گفته وزارت بهداشت طی 24 ساعت گذشته 136 مرگ بر اثر کرونا در تهران ثبت شد. از این رو اخباری مبنی بر تعطیلی دو هفته ای تهران منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۶ - ۱۳ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 04
کد خبر: ۶۱۶۲۵

به گزارش راهبرد معاصر برای تعطیلی تهران در وضعیت هشدار کرونا باید زودتر اقدام می شد. دیروز استانداری تهران از تعطیلی یک هفته ای تهران خبر داد و برخی اصناف در تهران از فعالیت منع شدند. وزارت بهداشت اعلام کرد که کرونا در تهران طی 24 ساعت گذشته 136 کشته برجای گذاشت. امروز در پی صحبت های محسن هاشمی اخباری مبنی بر تعطیلی دو هفته ای تهران منتشر شد.

 

تعطیلی دو هفته ای تهران صحت دارد؟ +جزئیات

 

هنوز مسئولان تعطیلی دو هفته ای تهران را اعلام نکردند اما وضعیت قرمز کرونا و اوج گیری موج سوم در کشور بسیاری از شهرها را به تعطیلی کشانده است و بعید نیست که تهران دو هفته به صورت کامل تعطیل شود. 

 


هاشمی: تهران دو هفته تعطیل شود

محسن هاشمی پیش از آغاز دویست و چهلمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه محدودیت‌های کرونایی تهران برای یک هفته اعمال شد و آنچه مدنظر شهروندان بود به اجرا درنیامد، گفت: باید تعطیلی دو هفته‌ای به صورت کامل برای تهران درنظر بگیریم و این می‌تواند خیلی موثر باشد و زنجیره بیماری را کاملا از بین ببرد. معمولا می‌گویند تعطیلات یک هفته‌ای جواب نمی‌دهد چرا که زنجیره کرونا دو هفته است و قرنطینه نیز دو هفته‌ای است. من متوجه نشدم که چرا جناب آقای زالی یک هفته درخواست برای کم کردن فعالیت‌ها اعلام کردند و حالا که درخواست کردند خواهش می‌کنیم آنرا دو هفته‌ای کنند تا مشکل عمیق‌تر حل شود.

 

تعطیلی دو هفته ای تهران صحت دارد؟ +جزئیات

 

او درباره حمل و نقل عمومی و تردد در شهر گفت: مشکل اصلی این است که وقتی می‌گوییم مشکل حمل‌‌و‌نقل داریم گروه‌های سیاسی و روزنامه‌ها به مساله تخریبی موضوع نگاه می‌کنند تا حل مشکل. موضوع این است که کشور دچار مشکلات نقدینگی است و از طرفی دچار مشکلات تامین بودجه است، از طرفی در تامین تجهیزات خودکفا نیستیم و باید بین ۳۰ تا ۵۰ درصد آنها از خارج تامین شود. از طرفی تحریم و قیمت بالای ارز نیز اثرگذار است و به نظرم به جای فرافکنی و تبدیل کردن معضلات صنفی شهر به رقابت‌های انتخاباتی،‌ باید به فکر راه حل برای حل مشکلات باشیم.

 

بندپی: برای دورکاری کارمندان منتظر موافقت وزارت کشور هستیم

استاندار تهران: برای دورکاری کارمندان منتظر موافقت وزارت کشور هستیماستاندار تهران گفت: پیشنهادهای مختلفی به وزارت کشور فرستاده شده چون میزان تراکم جمعیت و تردد در پایتخت باید کاهش پیدا کند که در این زمینه پیشنهاد دورکاری با توجه به حضور ۴۸۰ هزار کارمند ستادی و ۱۶۰ هزار کارمند ملی ضروری به نظر می‌رسد.

 

انوشیروان محسنی بندپی روز یکشنبه در جلسه استانی مقابله با کرونا با اشاره به روند افزایش مراجعان و بستری‌ها در استان تهران اظهار داشت: تعطیلات هفته‌های گذشته و سفرها سبب افزایش میزان شیوع بیماری کرونا در سراسر کشور و به ویژه استان تهران شده‌است.

 

وی تاکید کرد: با توجه به شرایط فعلی رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.

 

محسنی بندپی همچنین با اشاره به کاهش فاصله گذاری اجتماعی در وسایل حمل و نقل عمومی اعلام کرد: میزان رعایت فاصله گذاری اجتماعی در مترو به طور میانگین ۳۵ درصد و در حوزه تاکسیرانی و اتوبوسرانی ۵۵ درصد برآورد شده است که با این شرایط نیازمند اقدامات مناسب برای کاهش فاصله گذاری اجتماعی هستیم.

 

وی اضافه کرد: نظارت بر فعالیت اصناف و پاساژها باید تشدید شود چون برخی از آنها دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های های بهداشتی را جدی نمی‌گیرند، ضمن اینکه در این زمینه تصمیم‌ها باید طولانی مدت در نظر گرفته شود تا اثربخشی لازم را داشته باشد.

 

تعطیلی دو هفته ای تهران صحت دارد؟ +جزئیات

 

استاندار تهران خاطرنشان کرد: این پیشنهادها و همچنین مواردی همچون اعمال جریمه برای مسافرت‌های غیرضروری را به ستاد ملی کرونا و وزارت کشور اعلام می‌کنیم تا بتوانیم شرایط تهران به درستی مدیریت کنیم.

 

خداکرمی: کرونا با تعطیلی یک هفته ای کنترل نمی‌شود

ناهید خداکرمی صبح امروز در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به اتخاذ محدودیت های کرونایی در تهران گفت: روز گذشته محدودیت یک هفته ای از سوی استانداری برای تهران صادر شد اما اتخاذ این محدودیت ها، نگرانی هایی را به همراه دارد و سوال مطرح است که آیا با تعطیلی یک هفته ای می توان اپیدمی را کنترل کرد که جواب آن خیر است.

 

وی با بیان اینکه با چند اپیدمیولوژیست صحبت کردم و آنها معتقدند که تعطیلات یک هفته ای فقط فراز و فرود در سیر اپیدمی ایجاد می کند گفت: اگر نتوانیم این محدودیت ها را درست کنترل کنیم بعد از آن باز هم شاهد اوج بیماری خواهیم بود و باید به مسئولان گفت که اگر نمیتوانند کار و تصمیم بهتری داشته باشید، همان اپیدمی گله ای را دنبال کنید.

 

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهرات با بیان اینکه وضعیت تهران قرمز است و 136 تهرانی روز گذشته از این بیماری فوت کردند ادامه داد: برای مهار شیوع کرونا لازم بود که به جای یک هفته، دو هفته تهران تعطیل شود.

 

خداکرمی با بیان اینکه این در حالی است که اگر مسافرت ها محدود نشود مجددا شاهد حرکت ویروس به سمت نقاط پاک کشور خواهیم بود افزود: درست است که احیای اقتصادی مهم است اما جان مردم مهمتر است.

 

 


واکنش استاندار تهران به آمار اعلامی درباره فوتی‌های کرونا

انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در خصوص اظهار نظر یکی از اعضای شورای شهر تهران مبنی بر 136 فوتی کرونا در تهران در روز گذشته گفت: 136 فوتی اعلام شده ، فوتی های قطعی این بیماری نبودند، در کل استان تهران در روز گذشته 68 نفر فوتی قطعی کووید19 داشته ایم.

 

وی در خصوص پیشنهاد محدودیت برای استان تهران به ویژه اعمال دورکاری گفت: برخی پیشنهادات دیگر ظرف فردا و پس فردا مورد بررسی قرار می گیرد اما دورکاری خیلی اولویت ندارد.

 

تعطیلی دو هفته ای تهران صحت دارد؟ +جزئیات

 

فوت ۲۱۱ بیمار کرونا در کشور

«سیما سادات لاری» سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز ۱۳ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۶۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۸۳ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۴۷۱ هزار و ۷۷۲ نفر رسید.

 

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۶ هزار و ۹۵۷ نفر رسید.

 

لاری بیان کرد: خوشبختانه تا کنون ۳۸۹ هزار و ۹۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند و ۴۱۵۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

 

به گفته‌ی سخنگوی وزارت بهداشت تا کنون چهار میلیون و ۱۲۳ هزار و ۱۷۳ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

 

وی در مورد وضعیت استان‌ها گفت: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند و استان‌های کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

 

تعطیلی دو هفته ای تهران صحت دارد؟ +جزئیات

 

مشاور وزیر بهداشت: توان بیمارستان‌ها و کادر درمان رو به پایان است

محمد آسایی اردکانی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: تعطیلات، مسافرتها و تجمع هایی که در یک ماه گذشته در کشور داشتیم عامل مهم افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر بیماری کووید۱۹ در کشور است که آمارها را در اکثر استانهای کشور بالا برد و تعداد زیادی از مردم و از جمله معلمان و دانش آموزان از بین رفتند.

 

وی گفت: در این شرایط تعداد موارد مرگ روزانه این بیماری که به حدود ۳۰ نفر در روز هم کاهش یافته بود دوباره به بالای ۲۰۰ نفر رسید، این زنگ خطر بزرگی برای مردم و مسئولان است که رعایت نکردن پروتکل های ساده بهداشتی شامل ماسک زدن، فاصله گذاری فیزیکی و شستن مداوم دست ها می تواند چه خطرات بزرگی به وجود آورد.

 

مشاور وزیر بهداشت افزود: مسئولان وزارت بهداشت و کادر بهداشت و درمان همه تلاش خود را برای کنترل این وضعیت انجام می دهند اما وقتی تعداد بیماران بیش از حد توان بیمارستانها و کادر بهداشتی و درمانی باشد، واقعا امکان مراقبت و نجات همه بیماران نیست و این طور نیست که هر چقدر مردم بیمار شوند بتوانیم آنها را پذیرش و مراقبت با کیفیت به آنها ارائه کنیم.

 

آسایی اردکانی گفت: یکی از مهمترین راههای کاهش تعداد مرگ و میر کووید۱۹ ارائه مراقبت های استاندارد و با کیفیت در مراکز درمانی است، وقتی یک پرستار به جای دو تخت آی سی یو در یک بخش بیمارستانی مجبور می شود از بیماران ۶ تخت یا بیشتر مراقبت کند، مجبور است از کیفیت مراقبت به آنها کم کند.

 

وی افزود: شرایط مناسبی از نظر شیوع و مرگ و بیماری کووید۱۹ در کشور نداریم. به هر حال هر گونه تصمیم گیری در مورد اعمال محدودیت تردد و کاهش زمان فعالیت شاغلان به عهده ستاد ملی کروناست و در هر صورت لازم است که چنین تصمیماتی در استانهای مختلف اعمال شود.

 

مشاور وزیر بهداشت گفت: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند بطور قطع توان و ظرفیت بیمارستانها و کیفیت خدمات آنها افت می کند، اکنون بیمارستانها ارتش، سپاه، تامین اجتماعی در تهران و شهرستانها درگیر و پای کار هستند، اما باید تخت هایی خالی بماند و امکانات لازم برای پذیرش بیماران بدحال داشته باشیم.

 

تعطیلی دو هفته ای تهران صحت دارد؟ +جزئیات

 

وی افزود: تاکنون بیمارستانها و کادر درمانی توانسته اند خدمات لازم را به مردم ارائه کنند اما اگر موارد بیماری بیش از این شود و این روند ادامه یابد به وضعیتی می رسیم که رسیدگی به بیماران خارج توان آنان می شود و شاید مجبور شویم دوباره نقاهتگاهها را فعال کنیم در صورتی که نقاهتگاه کار بیمارستان را انجام نمی دهد.

 

آسایی اردکانی ادامه داد: امکاناتی که در بیمارستان برای بیماران بدحال وجود دارد در نقاهتگاه نیست اما تعداد زیادی از بیماران که در منزل کوچک ۴۰ متری با چند نفر دیگر زندگی می کنند اصلا امکان اینکه در خانه بمانند و از آنها مراقبت شود را ندارند بنابراین مجبوریم در جایی مثل نقاهتگاه از این افراد نگهداری کنیم.

 

مشاور وزیر بهداشت گفت: با این حال اگر شرایط به سمتی برود که ظرفیت و توان بیمارستانها تکمیل شود چاره ای جز این نداریم مراکزی مانند نقاهتگاهها را دوباره فعال کنیم البته وسایل و تجهیزات مورد نیاز مثل اکسیژن را باید در نقاهتگاهها ایجاد کردم اما نباید انتظار داشت، نقاهتگاه کار بیمارستان را انجام دهد.

 

وی افزود: در مورد روند آینده اپیدمی کووید۱۹ در کشور باید یکی دو هفته دیگر صبر کنیم تا نتایج و عوارض مسافرت ها و تجمع های یک ماه گذشته را ببینیم، شاید موارد مبتلا و مرگ و میر از وضعیت موجود هم بسیار فراتر روند شاید هم کمتر شود. در این شرایط باید از پیش بینی هایی که موجب افزایش ترس در بین مردم می شوند خودداری کنیم و بیان اینکه مثلا تعداد موارد مرگ روزانه به چند صد نفر می رسد علمی نیست و تخمین و پیش بینی است. بیان این اعداد رسانه ها باعث می شود مردم دچار ترس شوند و تمرکز خود را در مراقبت از خود و دیگران از دست بدهند.

 

آسایی اردکانی در پاسخ به این پرسش که چرا میزان مرگ کووید ۱۹ در ایران به نسبت برخی کشورها بیشتر است، گفت: کشورهایی مثل آلمان، اتریش، انگلستان، ایتالیا و فرانسه در ماههای گذشته وضعیت بسیار وخیمی را تجربه کردند و در زمانی که در ایران توانستیم با توجه به ظرفیت شبکه بهداشتی و غربالگری وسیع تا حدی وضعیت اپیدمی را کنترل کنیم اما بعد از آن به علت فشارهای بین المللی، تحریم ها و کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی موارد مرگ در ایران بالا رفت.

 

مشاور وزیر بهداشت افزود: این کشورها وضعیت مالی بسیار بهتری دارند، در هر صورت وضعیت معیشت مردم در این کشورها با ایران قابل مقایسه نیست، به هر حال باید معیشت خانواده ها نیز تامین شود به همین علت بازگشایی ها را در ایران داشتیم اما در بسیاری از کشورها این طور نبود، در فرانسه در یک دوره زمانی مردم برای خروج از خانه باید از پلیس اجازه می گرفتند در عین حال دولت در برخی از این کشورها ماهانه هزار دلار به خانواده هایی که بیکار شده بودند می داد تا در خانه بمانند اما در ایران امکان ارائه چنین خدماتی را نداشتیم.

 

وی ادامه داد: ساختارهای فرهنگی، اجتماعی و تصمیمگیری در ایران با بسیاری از کشورهای دیگر فرق می کند، سفت گرفتن مقررات و اجرای دقیق آنها و نظارت دقیق مسئولان و مردم در اجرای پروتکل های سختگیرانه لازمه موفقیت کنترل بیماری است. در شرایطی که در یک رستوران وقتی مامور بهداشتی می آید جلوی مامور ماسک می زنند یا مواد ضدعفونی را نمایش می دهند اما با رفتن مامور بهداشتی این کارها انجام نمی شود، نمی توان انتظار داشت بیماری کنترل شود.

 

آسایی اردکانی افزود: نمی توان فقط مردم را مقصر اعلام کرد که پروتکل ها را رعایت نمی کنند، در بسیاری جاها مردم مقررات را جدی گرفتند اما انتظار است بیش از این رعایت کنند و نظارت های مسئولان بر رعایت مقررات بیش از این باشد.

 

تعطیلی دو هفته ای تهران صحت دارد؟ +جزئیات

 

وی گفت: در بسیاری از نقاط کشور که موارد بستری بیشتر شده باید محدودیت های رفت و آمد و مراقبت های رفت و آمد در مدارس، مترو و وسایل حمل و نقل عمومی به خصوص برای افراد آسیب پذیرتر مانند زنان باردار، بیماران دیابتی، قلبی، افراد سالمند یا افرادی که فشار خون بالا دارند اعمال شود و واقعا باید دوباره کمپین در خانه بمانیم را اجرا کنیم.

 

مشاور وزیر بهداشت ادامه داد: در فصل پاییز امکان همزمانی کووید۱۹ و آنفلوانزا را داریم و اگر این بیماری ها به سراغ افراد سالمند و بیماران زمینه ای بیاید مخاطرات زیادی به وجود می آید، ظاهرا ستاد ملی کرونا تصمیم گرفته، محدودیت هایی اعمال کند و مدارس هم در برخی مناطق کامل تعطیل شود.

 

وی گفت: قرمز و زرد بودن مناطق کشور مرز مشخصی ندارد. در هر گونه تردد از یک شهر به شهر دیگر حتی یک فرد می تواند بیماری را منتقل کند، ویروس در چرخش است، میزان سرایت آن هم بیشتر شده و به خاطر شرایط فصلی و جهش ویروس باید مراقبت ها و سختگیری ها برای جلوگیری از وضعیت های بدتر اعمال شود.

 

تعطیلی دو هفته ای تهران صحت دارد؟ +جزئیات

 

جزئیات محدودیت‌های یک هفته‌ای پایتخت

با اعلام استانداری تهران از تاریخ ۱۲ مهر تا ۱۸ مهر فعالیت‌ برخی مراکز در استان تهران ممنوع است:

۱. دانشگاه ها، مدارس شبانه روزی، حوزه‌های علمیه، اموزشگاه‌های فنی و حرفه ای، زبانسراها، و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها

۲. مساجد و مصلی‌ها

۳. سینما، تئاتر و مراکز مشابه

۴. موزه و باغ موزه‌ها

۵. تالار‌های پذیرایی

۶. آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی

۷. برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و همایش‌ها

۸. باشگاه‌های ورزشی پربرخورد از جمله کشتی، جودو و کاراته و موارد مشابه

۹. کافه ها، قهوه خانه‌ها و چایخانه‌ها

۱۰. باغ وحش‌ها و شهربازی‌ها

۱۱. مراکز تفریحی ابی و استخر‌های سرپوشیده و سالن‌های بدنسازی

۱۲. عدم برگزاری نماز جمعه.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده