سورپرایز اکتبر چیست؟-راهبرد معاصر
حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با راهبرد معاصر مطرح کرد:

سورپرایز اکتبر چیست؟

حسن بهشتی پور: از ماه اکتبر ماه منتهی به انتخابات آمریکا، به عنوان حساسترین بازه ی زمانی برای نامزدهای انتخابات نام برده می شود، همین مسئله به طرح سورپرایز اکتبر از سوی نامزدها و در راس آنها رئیس جمهور مستقر در کاخ سفید منجر شده است.
حسن بهشتی پور؛ کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۶ - ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 07
کد خبر: ۶۱۸۷۶

سورپرایز اکتبر چیست؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر درباره سورپرایز اکتبر گفت: اصولا اینگونه نیست که سورپرایز اکتبر در همه ی دوره های انتخاباتی رخ داده باشد، یا اینکه در همه ی انتخاباتی که در آمریکا برگزار شده موضوعی به نام سورپرایز قطعی بوده باشد، چرا که اصولا روند انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا تقریبا از یک سال قبل شروع می شود اما اوج آن به ماه اکتبر می رسد که که انتخابات دراولین دوشنبه یا سه شنبه ماه نوامبر انجام می شود.


وی دراین باره افزود: پس سورپرایز اکتبر در همه دوره ها تکرار نشده و رخ نداده است. امروز که آمریکا دست به گریبان مشکلات داخلی متعددی از قبیل بیماری کرونا، آتش سوزی های کالیفرنیا و تداوم نارضایتی های سیاه پوستان به مسائل نژاد پرستی دراین کشور است قطعا به موضوع سورپرایز اکتبر آنقدر که ما به این موضوع بها داده ایم اصلا فکر نمی کند.


کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: مشکلات انتخابات ریاست جمهوری این دوره آمریکا با دوره های گذشته به مراتب متفاوت و بزرگ تر شده است چرا که دوره های پیشین انتخابات دو حزبی بود، الان با حضور آقای ترامپ و بایدن انتخابات جامعه ی آمریکا را دو قطبی کرده است؛ به مفهومی که طرف مقابل دموکراسی را نمی پذیرد و ترامپ به رای پستی که مبدع آن آقای بایدن و جناح مقابل است به شدت اعتراض دارد و نتیجه آن را هر چه که باشد تقلب می داند، لذا اوضاع در آمریکا آشفته تر از آنی است که بخواهد علیه ایران اقدامی صورت دهد.


حسن بهشتی پور دراین باره تصریح نمود: آمریکا با تحریم های بین المللی ایران اقدام دیگری برای فشار به ایران باقی نگذاشته است، لذا سورپرایزی باقی نمی ماند،آنچه که به عنوان سورپرایز مطرح می شود فقط اقدام نظامی است که اقدام نظامی علیه ایران هم باید برای افکار عمومی آمریکا توجیه داشته باشد.


وی دراین باره توضیح داد: با توجه به اینکه ایران در حوزه بین المللی تخلفی نداشته آمریکایی ها هیچ اقدام نظامی علیه ایران نمی توانند صورت دهند. مثلا آمریکا برای حمله به عراق، سلاح کشتار جمعی را بهانه کرد یا برای ایران قبل از توافق برجام موضوع تهدید صلح وامنیت دنیا را مطرح کرد که با بازدیدهای مکرر آژانس بین المللی و بازدید از دو مرکز مورد مناقشه موضوعی برای بهانه گیری یا حمله به ایران باقی نمی ماند.


بهشتی پور در خصوص تجارت ایران با ونزوئلا گفت: هیچ قانون بین المللی ما را برای تجارت با هیچ کشوری حتی ونزوئلا منع نکرده است لذا قوانین داخلی امریکا را نمی توان به قوانین بین المللی تعمیم داد. جمهوری اسلامی ایران در تجارت با ونزوئلا هیچ کار خلاف بین المللی انجام نداده و هیچ مخفی کاری نداشته است، بنابراین به فرض اینکه آمریکا، ایران و ونزوئلا را تحریم کرده نمی تواند مستمسکی برای حمله به ایران یا هر سورپرایز دیگری باشد. چرا که افکار عمومی داخل آمریکا و جهان پذیرای این موضوع نیست.


حسن بهشتی پور درادامه خاطر نشان کرد: ما فکر می کنیم اگر رئیس جمهوری در آمریکا متوسل به جنگ شود حتما پیروز میدان انتخاباتی می شود در حالی که جنگ ها در نتیجه انتخابات تاثیرچندانی ندارد. مثال مناسب در این زمینه هم این که بوش پدر صدام را از کویت بیرون کرد اما بیل کلینتون بر بوش پدر در همان مقطع غلبه کرد و پیروز شد، بنابراین این فرض که جنگ، دست برتر به رئیس جمهور امریکا می دهد که کسی که جنگ را آغاز می کند پیروز انتخاباتی است یک فرض غلط است.


وی دراین باره خاطر نشان کرد: ما تصور می کنیم سیاست خارجی نقش تعیین کننده ای در امریکا دارد، درحالی که مسائل داخلی در انتخابات امریکا بیشتر موثر است، سیاست خارجی زمانی موثر است که روی مسائل داخلی امریکا تاثیر بگذارد نه اینکه صرفا یک اقدام بین المللی در این کشور انجام شود تا مردم آمریکا خود را ملزم به رای دادن بدانند.


حسن بهشتی پور در پایان تاکید کرد: بهتر است که اصلا بر روی موضوع سورپرایز اکتبر مانور تبلیغاتی ندهیم چرا که امریکا در شرایطی نیست که چنین سورپرایزی را علیه ایران اجرا کند، همچنین در داخل امریکا هم چک سفیدی ندادند که اگر علیه کشوری اقدام نظامی کردید حتما در انتخابات پیروز می شوید.

 

ارسال نظر