انگلیس: از توافقی بزرگتر در برجام استقبال می‌کنیم/تمایل انگلیس برای بسط برجام-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

انگلیس: از توافقی بزرگتر در برجام استقبال می‌کنیم/تمایل انگلیس برای بسط برجام

وزیر خارجه انگلیس در اظهاراتی در مجلس عوام این کشور از تلاش برای گنجاندن توافقی بزرگتر در برجام استقبال کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۶ - ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 07
کد خبر: ۶۲۰۸۹

به گزارش راهبرد معاصر «دومینیک راب»، وزیر خارجه انگلیس در اظهاراتی در جلسه پارلمان این کشور از اضافه کردن مفاد جدید به «برجام» استقبال کرده، اما بر ضرورت پایبندی به این توافق هسته‌ای تا زمان پدیدار شدن چشم‌انداز مربوط به توافقات گسترده‌تر تأکید کرده است.

پایگاه «Wnn» در روایتی تفسیرگونه از اظهارات وزیر خارجه انگلیس نوشته او می‌گوید بعید است توافق هسته‌ای برجام قبل از برگزاری تحلیف رئیس‌جمهور بعدی آمریکا در سال میلادی آینده اصلاح شود و یا با توافقی دیگر جایگزین شود.

وزیر خارجه انگلیس روز گذشته (سه‌شنبه) این اظهارات را در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس عوام انگلیس و در پاسخ به سئوال قانونگذاران کشورش مطرح کرده است.

او گفت: «ما همواره پذیرای تلاش برای گنجاندن توافقی بزرگتر (در داخل برجام) بوده‌ایم، به این موضوع تمایل داشته‌ایم و در واقع، بر آن تأکید داشته‌ایم. تا زمانی که چشم‌اندازی برای توافقی گسترده‌تر وجود نداشته باشد، برجام چیزی است که در دست داریم.» 

دومینیک راب در ادامه گفت: «این توافق، ابزاری برای مهار ایران فراهم می‌کند، اگرچه می‌پذیرم که به دلیل برخی موارد سیستماتیک عدم‌پایبندی، تضعیف شده است. ما تا زمانی که این توافق پابرجا است تمایلی برای حرکت به سمت توافقی بزرگتر نداریم.»

«تام توگندات»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس عوام در بخشی از این جلسه از دومینیک راب پرسید: «اگر برجام به صورت اساسی نقض شده چرا مرگ آن را اعلام نمی‌کنید؟»

وزیر خارجه انگلیس در پاسخ گفت: «اجازه دهید با واقعیت روبه‌رو شویم، همه طرف‌ها منتظر این هستند که ببینند در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ماه نوامبر چه اتفاقی می‌افتد؛ ولی ما فکر می‌کنیم برجام دست‌کم ساختاری برای پرداختن به موارد عدم پایبندی ایران فراهم می‌آورد.»

او اضافه کرد: «فکر نمی‌کنم اعلام مرگ برجام و دور انداختن آن قبل از رسیدن به توافقی بهتر، اقدامی عقلانی باشد، اما این سئوالی راهبردی است. من فکر می‌کنم بعد از انتخابات [آمریکا] به خصوص به خاطر آنکه ایران منتظر است ببیند چه اتفاقی می‌افتد، فرصت‌های بیشتری وجود خواهد داشت.»

رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس در بخش دیگری از اظهاراتش به مسئله ادعای آمریکا برای استفاده از ساز و کار موسوم به «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران پرداخت و درباره آن اظهارنظر کرد.

راب گفت: «من کاملاً نسبت به موضع آمریکا اشراف داریم، اما باید بگویم هیچ‌یک از دیگر اعضای شورای امنیت غیر از جمهوری دومینیک آن را نپذیرفته‌اند... فکر می‌کنم همیشه ممکن است به نقطه‌ای برسیم که باید بپذیریم آنچه از برجام باقی مانده نه یک پوسته بلکه توافقی نجات‌ناپذیر است.»

وی اضافه کرد: «فکر نمی‌کنم هنوز به آنجا رسیده باشیم و لازم است تلاش کنیم از الان تا اوایل سال نو میلادی، ضمن کنترل وضعیت از وخیم‌تر شدن آن جلوگیری کنیم. امیدواریم که در آن زمان، شاهد تمرکز بیشتری از تهران به خاطر عبور از انتخابات آمریکا باشیم.»

دومینیک راب درباره برجام گفت: «این توافق، بی‌نقص نیست و فکر نمی‌کنم کسی گفته باشد که این توافق بی‌نقص است اما من همواره گفته‌ام تا زمانی که توافق بهتری نداریم نباید آن را دور بیندازیم.»

انگلیس در کنار در کنار آلمان و فرانسه سه عضو اروپایی گروهی هستند که از سال ۲۰۱۵ به توافقی با ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور دست پیدا کرده‌اند. این توافق قرار بود در ازای ایجاد محدودیت‌ در بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای، تحریم‌های اعمال‌شده به بهانه هسته‌ای علیه ایران را رفع کند.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از این توافق خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.

تروئیکای اروپا علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل  نکردند.

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بی‌عملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل برجام را کاهش داد.

فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار