دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

وزیر خارجه آلمان : ترامپ بارها تصمیماتی گرفته که برای برلین قابل درک نیست

وزیر خارجه آلمان در پاسخ به این پرسش که برای آلمان چه تفاوتی دارد که ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بماند یا رقیب او جو بایدن پیروز شود، گفت، در دوره دونالد ترامپ بارها تصمیم‌های بدون رایزنی گرفته شد که برای برلین قابل درک نبود.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۷ - ۲۶ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 17
کد خبر: ۶۳۳۶۵

به گزارش راهبرد معاصر،  رسانه‌های آلمان گفتند: هایکو ماس می‌گوید که انتظار ندارد با پیروزی احتمالی نامزد حزب دموکرات در انتخابات آمریکا همه چیز "دوباره خوب" شود. او در عین حال تاکید کرد که روابط فراآتلانتیکی در دوره ریاست جمهوری ترامپ پیچیده‌تر شد.

 

وی با بیان این که در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده رقابت بسیار جدی است، تاکید کرد که نسبت به نتیجه این انتخابات نگرانی یا امیدواری خاصی ندارد.

 

او در گفت‌ و گویی با "شبکه رداکسیون آلمان" که متن آن شنبه ۱۷ اکتبر (۲۶ مهر) منتشر شد، خاطر نشان کرد که روابط فراآتلانتیکی با ورود دونالد رامپ به کاخ سفید پیچیده‌تر شده است.

 

غافل‌گیری خروج از برجام

وزیر خارجه آلمان یکی از این تصمیم‌های غافلگیرکننده را اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای عنوان کرد که سال ۲۰۱۵ بین جمهوری اسلامی و کشورهای موسوم به ۱+۵ (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان) امضاء شد.

 

ترامپ اردیبهشت ۱۳۹۷ فرمان اجرایی خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را امضاء کرد و در پی آن تحریم‌های لغو یا تعلیق شده آمریکا علیه جمهوری اسلامی دوباره اعمال شد.

 

دویچه وله گفت که خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام که پنج کشور باقیمانده همچنین خود را پایبند به آن اعلام می‌کنند، روابط قدرت‌های جهانی را تا حدودی دستخوش تنش کرد.

 

هایکو ماس ابراز امیدواری کرد، نحوه تعامل بین آمریکا و کشورهای دیگر، بدون توجه به این که چه کسی پیروز انتخابات سوم نوامبر باشد تغییر کند.

 

او تصریح کرد، "سیاست خارجی و امنیتی ایالات متحده از سال‌ها پیش در این مسیر پیش می‌رود که جایگاهی که این کشور در دوران جنگ سرد به عنوان ابرقدرت پیدا کرده بود به لحاظ استراتژیک دوباره تنظیم شود".

 

تداوم سیاست خارجی و امنیتی آمریکا

ماس افزود، باید از این حرکت کرد که در اساس و ساختار بنیادی این سیاست‌ها تغییری رخ نمی‌دهد اما این احتمال منتفی نیست که با دولت دیگری در آمریکا بتوان بهتر تعامل کرد.

وزیر خارجه آلمان تاکید کرد این آموزه همچنان معتبر است که "ما به عنوان اروپاییان" باید بیش از پیش به مسئولیت‌های خود توجه کنیم.

 

در همین حال زیگمار گابریل، دبیرکل سابق حزب سوسیال دموکرات و وزیر خارجه پیشین آلمان نسبت به ارزیابی اغراقآمیز درباره پیامد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده هشدار داده است.

 

به گزارش خبرگزاری آلمان، گابریل در یک گفت‌وگوی رادیویی تاکید کرد که وابسته کردن سرنوشت اروپا به نتیجه انتخابات آمریکا کاری نادرست و بی‌معنی است.

 

او به شبکه رادیویی جنوب غرب آلمان گفت: «بسیاری از ضعف‌هایی که اروپا در حال حاضر از خود نشان می‌دهد، قدیمی‌تر از دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ هستند و وظیفه ما به عنوان اروپایی بر طرف کردن آنهاست.»

 

گابریل در سخنانی مشابه هایکو ماس تصریح کرد، به نظرش "بسیاری توهم دارند که در صورت رئیس جمهور شدن جو بایدن همه چیز دوباره خوب می‌شود و کشورهای اروپایی می‌توانند خود را کنار بکشند و به مسائل خود بپردازند".

 

دبیرکل پیشین حزب سوسیال دموکرات تصریح کرد که چنین چیزی رخ نخواهد داد و ایالات متحده در بلندمدت کمتر به سمت اروپا گرایش خواهد داشت.

 

کنسرن‌های صنعتی و مالی آلمان با آمریکا همکاری تنگاتنگ دارند. به رغم تدابیر حمایتی ترامپ، آلمان همچنان بزرگترین شریک معاملات خارجی آمریکاست. چه ترامپ در قدرت باشد و چه بایدن، مناسبات تجارتی دو کشور در آینده قوی خواهد بود.

 

ایرنا

کلمات کلیدی: آلمان برلین
مطالب مرتبط
ارسال نظر