واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

رئیس شورای اروپا: حفظ برجام ضروری است

رئیس شورای اروپا روز جمعه در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد حفظ توافق هسته‌ای برجام را «ضروری» توصیف کرد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۵ - ۰۴ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 25
کد خبر: ۶۰۴۶۰

 «چارلز میشل»، رئیس شورای اروپا روز جمعه گفت «برنامه جامع اقدام مشترک» کماکان یکی از عناصر کلیدی برای ضمانت امنیت منطقه است.

میشل که در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی شورای امنیت سازمان ملل متحد سخنرانی می‌کرد حفظ این توافق هسته‌ای را در بحبوحه اقدامات آمریکا علیه آن، ضروری توصیف کرد.

میشل گفت: «توافق هسته‌ای ایران، کماکان یکی از عناصر کلیدی نظام منع اشاعه و امنیت منطقه است. بنابراین، حفظ برجام و اجرای کامل آن از سوی همه طرف‌ها ضروری است.»

وی اضافه کرد: «این توافق که به تأیید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد رسیده کماکان پابرجا است و برای ما شکی وجود ندارد که تعهدات طرف‌ها برای رفع تحریم‌ها ذیل این توافق، کماکان پابرجا هستند.»

دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) مدعی شد قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت که به موجب برجام علیه ایران متوقف شده بودند، مجدداً اجرایی شده‌اند.

آمریکا قبل‌تر از آن با تحویل دادن اطلاعیه‌ای در تاریخ ۲۱ اوت (۳۰ مرداد) به شورای امنیت، ضمن متهم کردن ایران به نقض برجام، خواستار بازگرداندن این قطعنامه‌ها شده بود.

 بسیاری از اعضای شورای امنیت، تفسیر ایالات متحده درباره قانونی بودن اطلاعیه این کشور برای آغاز روند بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را زیر سئوال بردند. خبرگزاری رویترز ۱ شهریورماه گزارش داد ۱۳ عضو شورای امنیت با نگارش نامه‌هایی مخالفت خودشان را با خواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرده‌اند.

رئیس شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد نیز گفته‌اند با توجه به مخالفت اعضای شورای امنیت اقدام آمریکا را بلااثر دانسته‌اند.

با وجود این، دولت آمریکا بر اینکه قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران بازگشته‌اند اصرار می‌ورزد. واشنگتن روز ۳۱ شهریورماه با صدور یک فرمان اجرایی، طرف‌هایی که از نظر این کشور تحریم‌های مذکور را نقض کنند را به تحریم تهدید کرده است.

 

فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار