خبر خوش برای سهامداران بانک‌ها-راهبرد معاصر
میزبانی تیم ملی فوتبال ایران از امارات در کشور عمان واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

خبر خوش برای سهامداران بانک‌ها

بانک مرکزی نرخ تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی برای تهیه صورت‌های مالی میان دوره‌ای بانکها را برای هر یورو ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان و برای هر دلار ۱۱ هزار تومان اعلام کرد، که به ترتیب ۲۶ و ۲۲ درصد افزایش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۱۸ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 09
کد خبر: ۶۲۲۹۸

به گزارش راهبرد معاصر نرخ تسعیر پایان سال ۹۸، برای هر یورو، ۱۰ هزار و ۲۰۰ تومان و برای هر  دلار ۹ هزار تومان بود. در بخشنامه بانک مرکزی تاکید شده که نرخ تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی در شبکه بانکی در پایان سال ۹۹ مجددا اعلام خواهد شد.

نرخ تسعیر نرخی است که بر مبنای آن معادل ریالی دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی بانک‌ها در صورت‌های مالی محاسبه می‌شود. این نرخ بر ارقام ترازنامه بانک‌ها اثر می‌گذارد.اگر بانکی وضعیت باز ارزی مثبتی داشته باشد افزایش نرخ تسعیر می تواند به نفع این بانک تمام شود زیرا با نرخ بالاتری دارایی‌های ارزی خود را محاسبه کنند با افزایش دارایی ها نیز امکان شناسایی سود در صورت‌های مالی افزایش می یابد. از سوی دیگر اگر تعهدات ارزی بانک ها بالا باشد با تغییر این نرخ سمت چپ ترازنامه بانک ها که ستون بدهی ها است افزایش یابد. اما برای بانک های ایران که در شرایط تورمی با مازاد منابع ارزی روبرو هستند اتفاقی خوبی است زیرا به صورت حسابداری می تواند سمت دارایی های خود در ترازنامه را منبسط کنند. از این جهت تغییر این نرخ خبر خوبی برای سهامداران بانکی است که به راحتی از این محل با افزایش دارایی مواجه می شوند.

افزایش سرمایه به جای تقسیم سود

بر خلاف تصور رایج که با افزایش نرخ تسعیر بانک ها امکان شناسایی سود و تقسیم آن بین سهامداران بالا می رود بانک مرکزی به دنبال آن است که در سال جاری نیز همانند سال قبل درآمد شناسایی شده از محل نرخ تسعیر صرف افزایش سرمایه شود و این منابع بین سهامداران تقسیم نشود. این اقدام می تواند از زیان انباشته بانک ها نیز بکاهد و برای سهامداران بانکی نیز خبر خوبی باشد.

 

رخ دیگر تفاوت نرخ تسعیر

نرخ دلار در سامانه نیما حدود ۲۳ هزار تومان است،بانک مرکزی به بانک‌ها دستور داده که دارایی‌های دلاری خود را با نرخ ۱۱ هزار تومان تسعیر کنند اما در محاسبات بانک مرکزی هنوز نرخ محاسباتی دلار بر پایه ۴ هزار ۲۰۰ تومان است. با توجه به فاصله گیری نرخ تسعیر بانک ها و نرخ نیما از ۴ هزار ۲۰۰ تومان باید گفت بانک مرکزی برای حذف دلار ۴۲۰۰ چراغ سبز نشان داده است و مبنای تسعیر در محاسبات این بانک نیز به زودی تغییر می کند.زیرا نرخ تسعیر در بانک مرکزی نیز باید نرخ قابل اتکایی باشد و با واقعیت های اقتصادی ایران هم خوانی داشته باشد. شنیده ها حکایت از آن دارد که بانک مرکزی در حال مذاکره برای زمان اعمال تسعیر و تعیین نرخ آن است. در صورت تغییر نرخ تسعیر بانک مرکزی دو اتفاق می افتاد: دلار ۴۲۰۰ به طور رسمی از چرخه ارزی کنار گذاشته می شود و دارایی ارزی بانک مرکزی بر پایه نرخ جدیدی به ریال تبدیل می شود که این تغییر ترازنامه بانک مرکزی را به صورت حسابداری منبسط می کند. البته یک ریسک نیز وجود دارد دولت به بانک مرکزی فشار آورد برای منابع اضافه شده از محل نرخ تسعیر سود شناسایی کند و سهم دولت از این سود را پرداخت کند. دقیقا مشابه اتفاقی که در پایان دولت احمدی نژاد افتاد و با شکایت برخی نمایندگان و رای دیوان عدالت اداری مصوبه دولت باطل شد. زیرا چنین رویه ای به واسطه انکه منابع ارزی در دسترس نیست ریسک تورمی دارد.

صدای بورس

ارسال نظر
آخرین اخبار