ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است

ارمنستان خواستار حق تعیین سرنوشت برای قره‌باغ شد

ارمنستان خواستار حق تعیین سرنوشت برای قره‌باغ شد نخست‌وزیر ارمنستان در یک پیام فیسبوکی درباره درگیری‌ها بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی گفت که «جهان باید حق آرتساخ (منطقه قره‌باغ کوهستانی) برای تعیین سرنوشت خودش را به رسمیت بشناسد».
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۳ - ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 11
کد خبر: ۶۲۵۱۷

به گزارش راهبرد معاصر؛  با گذشت از یک روز از آتش‌بس شکننده درگیری‌ها بر سر قره‌باغ کوهستانی بین باکو و ایروان، نخست‌وزیر ارمنستان از کشورهای جهان خواست حق حکومت منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی را برای «تعیین سرنوشت» خودش به رسمیت بشناسند.

 

به نوشته پایگاه ارمنستانی «ارمن پرس»، نیکول پاشینیان نخست‌وزیر این کشور با انتشار یک پیام در صفحه فیسبوک شخصی خود، درباره درگیری‌های اخیر با جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی اظهارنظر کرد.

 

او در این پیام ضمن استفاده از واژه «آرتساخ» برای منطقه قره‌باغ کوهستانی، از کشورهای جهان به رسمیت شناختن حق این منطقه برای تعیین سرنوشت خودش را خواستار شد. این در حالی است که منطقه قره‌باغ کوهستانی از منظر قواعد بین‌المللی بخشی از خاک جمهوری آذربایجان محسوب می‌شود.

 

پاشینیان همچنین در این پیام فیسبوکی تصاویری از تظاهرات اخیر ارمنستانی‌های حاضر در برخی کشورها در حمایت از ادعای ایروان درباره درگیری‌ها بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی منتشر کرد.

 

نخست‌وزیر ارمنستان نوشت: «این روزها ارمنستانی‌ها در سطح جهان دارند قدرت وحدت را به نمایش می‌گذارند. این جنبش باید برای نمایندگان دیگر کشورهایی که مخالف خشونت، فساد، تروریسم و در تلاش برای پیروزی عدالت، آزادی و دوستی هستند، جذاب باشد».

 

پاشینیان افزود: «آرتساخ (منطقه قره‌باغ کوهستانی) باید سمبل عدالت جهانی باشد. جهان باید حق آرتساخ برای تعیین سرنوشت خودش را به رسمیت بشناسد. اگر دولت‌ها و پارلمان‌ها این کار را انجام ندادند، باید مردم، افراد و سازمان‌ها این کار را بکنند. این باید به یک جنبش جهانی به منظور یکپارچه کردن افراد، مردم و سازمان‌ها تبدیل شود».

 

اظهارنظر پاشینیان درباره منطقه قره باغ کوهستانی در حالی مطرح شده که طبق قوانین بین‌المللی و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، منطقه قره‌باغ کوهستانی بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است.

 

ارمنستان و جمهوری آذربایجان بعد از استقلال یافتن از اتحاد جماهیر شوروی بر سر منطقه قره باغ کوهستانی با هم وارد درگیری شدند.

 

آغاز درگیری‌های شدید از سال ۱۹۹۲ و به به دنبال تصرف منطقه قره‌باغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه بود. در نتیجه این اقدام، ارمنستان و جمهوری آذربایجان وارد درگیری نظامی شدند و تلاش‌ها برای حل مناقشه قره‌باغ همچنان بی‌نتیجه مانده است./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار