اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

ارمنستان خواستار حق تعیین سرنوشت برای قره‌باغ شد

ارمنستان خواستار حق تعیین سرنوشت برای قره‌باغ شد نخست‌وزیر ارمنستان در یک پیام فیسبوکی درباره درگیری‌ها بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی گفت که «جهان باید حق آرتساخ (منطقه قره‌باغ کوهستانی) برای تعیین سرنوشت خودش را به رسمیت بشناسد».
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۳ - ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 11
کد خبر: ۶۲۵۱۷

به گزارش راهبرد معاصر؛  با گذشت از یک روز از آتش‌بس شکننده درگیری‌ها بر سر قره‌باغ کوهستانی بین باکو و ایروان، نخست‌وزیر ارمنستان از کشورهای جهان خواست حق حکومت منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی را برای «تعیین سرنوشت» خودش به رسمیت بشناسند.

 

به نوشته پایگاه ارمنستانی «ارمن پرس»، نیکول پاشینیان نخست‌وزیر این کشور با انتشار یک پیام در صفحه فیسبوک شخصی خود، درباره درگیری‌های اخیر با جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی اظهارنظر کرد.

 

او در این پیام ضمن استفاده از واژه «آرتساخ» برای منطقه قره‌باغ کوهستانی، از کشورهای جهان به رسمیت شناختن حق این منطقه برای تعیین سرنوشت خودش را خواستار شد. این در حالی است که منطقه قره‌باغ کوهستانی از منظر قواعد بین‌المللی بخشی از خاک جمهوری آذربایجان محسوب می‌شود.

 

پاشینیان همچنین در این پیام فیسبوکی تصاویری از تظاهرات اخیر ارمنستانی‌های حاضر در برخی کشورها در حمایت از ادعای ایروان درباره درگیری‌ها بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی منتشر کرد.

 

نخست‌وزیر ارمنستان نوشت: «این روزها ارمنستانی‌ها در سطح جهان دارند قدرت وحدت را به نمایش می‌گذارند. این جنبش باید برای نمایندگان دیگر کشورهایی که مخالف خشونت، فساد، تروریسم و در تلاش برای پیروزی عدالت، آزادی و دوستی هستند، جذاب باشد».

 

پاشینیان افزود: «آرتساخ (منطقه قره‌باغ کوهستانی) باید سمبل عدالت جهانی باشد. جهان باید حق آرتساخ برای تعیین سرنوشت خودش را به رسمیت بشناسد. اگر دولت‌ها و پارلمان‌ها این کار را انجام ندادند، باید مردم، افراد و سازمان‌ها این کار را بکنند. این باید به یک جنبش جهانی به منظور یکپارچه کردن افراد، مردم و سازمان‌ها تبدیل شود».

 

اظهارنظر پاشینیان درباره منطقه قره باغ کوهستانی در حالی مطرح شده که طبق قوانین بین‌المللی و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، منطقه قره‌باغ کوهستانی بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است.

 

ارمنستان و جمهوری آذربایجان بعد از استقلال یافتن از اتحاد جماهیر شوروی بر سر منطقه قره باغ کوهستانی با هم وارد درگیری شدند.

 

آغاز درگیری‌های شدید از سال ۱۹۹۲ و به به دنبال تصرف منطقه قره‌باغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه بود. در نتیجه این اقدام، ارمنستان و جمهوری آذربایجان وارد درگیری نظامی شدند و تلاش‌ها برای حل مناقشه قره‌باغ همچنان بی‌نتیجه مانده است./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار