راهبرد معاصر در بسته خبری جدید خود، به بررسی و ارائه وضعیت بازار بورس به صورت روزانه می پردازد. کلیت بازار سهام طی روزهای اخیر مورد بررسی قرار میگیرد و نتایج آن به مخاطبان گزارش می شود. در ادامه وضعیت بازار بورس امروز دوشنبه 21 مهر را میخوانید.
در پایان معاملات بورس امروز شاخص کل بورس پس از افت ۱۷ هزار و ۵۰۰ واحدی (۱.۱ درصد) در ارتفاع یک میلیون و ۵۸۰هزار واحد قرار گرفت و همچنین شاخص کل هموزن با کاهش حدود ۰.۶ درصدی مواجه شد.
ارزش کل معاملات خرد بورس و فرابورس نیز در مجموع به ۱۶هزار و ۳۸۲میلیارد تومان رسید.
حقیقیها تا ساعت مورد اشاره رقمی در حدود هزار و ۳۸۰میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند و نمادهای «وبملت»، «فولاد»، «خودرو»، «فملی»، «وبصادر»، «وتجارت» و«شبندر» در گروه پربینندهترینهای بورس و نمادهای «دی»، «ذوب»، «شگویا» و «صبا» در گروه پربینندههای فرابورس قرار گرفتند.
آخرین قیمت ۱۵۲نماد حداقل سه درصد نسبت به قیمت روز قبل آنها افزایش یافته و ۳۲۹نماد با کاهش بیش از سه درصدی قیمت همراه بودهاند.
اگر ابتدای اصلاح بازار (تقریبا ۲ ماه قبل) را بررسی کرده باشید قطعا شاهد صف های فروش سنگین در اکثر سهم های بازار را مشاهده خواهید کرد اما تقریبا ۲ هفته است که دیگر خبری از صف فروش در سهام مشاهده نمی شود!
این نشانه تعادل و کاهش رفتار هیجانی در بازار بورس می باشد و می توان گفت سهامداران بر تصمیم گیری احساسی خود غلبه نموده و به دید میان مدت و بلند مدت به بازار سهام نگاه می کنند و هر سرمایه گذاری می داند که بازار سرمایه در بلند مدت از هر بازار دیگری سودمند تر می باشد.
در پیش بینی بازار بورس ۲۱ مهر ماه ۹۹ نیز گفته شد که بازار در روز های پایانی اصلاح قرار دارد و تا زمانی که شاخص ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی را عبور نکند نمی توان گفت که صعود را آغاز نموده اما همین تعادل حاکم بر بازار، سیگنالی مثبت از آغاز روند صعودی بازار را به سرمایه گذاران می دهد، ممکن است افت اندکی در شاخص کل و شاخص هم وزن مشاهده شود که جای هیچ نگرانی ندارد.
برخی نیز با پرسش هایی همچون آیا بازار بورس فردا صعودی و مثبت است؟ به دنبال اخباری مثبت و امیدوار کننده در رابطه با آینده بازار می باشند، در پاسخ به این سوال باید گفت خبر عرضه اولیه ستاره خلیج فارس ، بزرگترین پالایشگاه خاورمیانه و همچنین عرضه سومین صندوق سرمایه گذاری ETF دولتی به نام دارا سوم از مهمترین سیگنال های مثبت در رابطه با روند صعودی بازار بشمار می آیند.
روز جاری در مجموع حدود ۱۴هزار و ۹۰۰میلیارد تومان سهام خرید و فروش شد که پنج نماد «خودرو»، «خساپا»، «وتجارت»، «فولاد» و «شپنا» به ترتیب در رتبه اول تا پنجم لیست بیشترین ارزش معاملات سهام قرار گرفتند.
در سومین روز هفته معادل هزار و ۲۴۰میلیارد تومان سهام ایران خودرو دست به دست شد، سایپا پس از معاملاتی به ارزش ۷۸۰میلیارد تومان دوم شد و سهام بانک تجارت نیز به جایگاه سوم معاملات رسید.
امروز پس از بازگشایی سهام شرکت حفاری شمال (حفاری)، ۲۲.۷درصد و سهام شرکت پالایش نفت اصفهان (شپنا)، ۱۱درصد رشد قیمت را تجربه و کام سهامداران خود را شیرین کردند.
بیشترین معاملات بورس و فرابورس به گروه «خودرو و ساخت قطعات» تعلق داشت به طوری که دو هزار و ۸۷۰میلیارد تومان فقط در این بخش جابجا شد، گروه «بانکها و موسسات اعتباری» با معاملات دو هزار و ۳۲۰میلیارد تومانی دوم شد و «فلزات اساسی» در جایگاه سوم قرار گرفت.
امروز ۳.۸ درصد از کل سهام سرمایهگذاری توسعه و عمران استان کرمان (کرمان) معامله شد، ۱۰ نماد برتر سهم ۳۸درصدی از کل داد و ستدها داشتند، ارزش معاملات در ۳۰سهم به بیش از ۱۰۰میلیارد تومان رسید و نصف ارزش کل معاملات نیز به ۲۰نماد نخست اختصاص داشت.
عباس معمارنژاد معاون بیمه و بانک وزیر امور اقتصادی و دارایی، در مورد اینکه آیا قرار است باقیمانده سهام دولت در سه بانک ملت، تجارت و صادرات در قالب صندوق دارا سوم به مردم عرضه شود، گفت: بله همین طور است. باقیمانده سهام دولت در این بانکها در قالب صندوق دارا سوم ارائه میشود و اکنون این طرح در مرحله اخذ مصوبه دولت است که بعد از مصوبه دولت چگونگی ارائه این سهام مشخص میشود.
معاون بیمه و بانک وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد اینکه ارزش باقیمانده سهام دولت در سه بانک چقدر است، گفت: به قیمت امروز بورس ارزش این سهام ۲۴ هزار میلیارد تومان است که قرار است در قالب دارا سوم و از طریق بورس اوراق بهادار تهران به مردم ارائه شود.
براساس این گزارش، در راستای واگذاری تصدیهای دولت به مردم و قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ سهام سه بانک ملت، تجارت و صادرات از طریق سهام عدالت به مردم واگذار شده بود و هنوز سهم دولت در هر یک از این بانکها حدود ۲۰ درصد باقیمانده بود که مقرر شده بود دولت باقیمانده این سهام را به مردم ارائه کند، اما با وجود اینکه باقیمانده این سهام در قالب صندوق قابل معامله بورسی (ETF) یا همان دارا یکم در امسال ارائه شد، اما همه این سهام دولت به فروش نرسید و از حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان ارزش سهام دولت حدود ۶۷۰۰ میلیارد تومان به مردم ارائه شد و باقیمانده سهام دولت ماند.
اکنون دولت میخواهد باقیمانده سهام خود را در این بانک به حدود ۲۴ هزار میلیارد رسیده را در قالب صندوق دارا سوم و از طریق بورس به مردم ارائه کند.
در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه 19میلیارد و 310میلیون سهم و حقتقدم بهارزشی بالغ بر 16هزار و 404میلیارد تومان در یک میلیون و 669هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 17هزار و 558واحدی، در ارتفاع یکمیلیون و 579هزار و 566واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین شد و در مقابل شرکتهای پالایش نفت اصفهان، ایران خودرو و مخابرات ایران با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
شاخصهای اصلی بازار سرمایه هم روزی منفی را پشتسر گذاشتند؛ بهطوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) 4604واحد، کل (هموزن) 2538واحد، قیمت (هموزن) 1663واحد، آزاد شناور 20649واحد و شاخصهای بازار اول و دوم به ترتیب 12589 و 36496واحد افت کردند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 3میلیارد ورقه بهارزش 5هزار و 461میلیارد تومان در یک میلیون و 392هزارنوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 196واحد افت کرد و در ارتفاع 18هزار و 279واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی شرکتهای سنگآهن گهر زمین، سرمایهگذاری مالی سپهر صادارت و سرمایهگذاری صبا تامین شد و در مقابل شرکتهای هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، بانک دی و فرابورس ایران بیشترین اثر مثبت را بر شاخص فرابورس به نام خود ثبت کردند.