ثبت تردد ۶۰ هزار خودرو در آزادراه تهران ـ شمال / پیش‌بینی موج سنگین ترافیک در آخر هفته تالاب قره قشلاق چهاربرج بعد از ۱۵ سال جانی دوباره گرفت هواشناسی استان تهران اطلاعیه داد تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم این دانشگاه/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس می‌شود؟ گام تازه ایلان ماسک به سوی شبکه اینترنت تمام‌فضایی کاهش نسبی دما از فردا در بسیاری از استان‌ها / هشدار سیلاب در شمال و گردوخاک در شرق کشور ترافیک سنگین در محور‌های شمالی/ این مسیر‌ها تا اطلاع بعدی مسدود است عاشورا و تاسوعا کدام مراکز خدمات‌رسان تهران تعطیل است؟ خبر خوش معاون رئیس قوه قضائیه برای دانش‌آموختگان حقوق جاده چالوس دوطرفه شد آموزش و پرورش: امتحانات نهایی بدون تغییر برگزار می‌شود محدودیت‌های ترافیکی تاسوعا و عاشورا در قم آنفلوآنزای تابستانی از راه رسید/ این استان‎‌ها بالاتر از آستانه هشدار محدودیت‌های ترافیکی ۵ روزه در جاده‌های شمال اعمال می‌شود اختلال همزمان در ایتا، بله و سروش پلاس ۱۴ شهر ایران رکورددار گرما در خرداد ۱۴۰۵

شورای عالی امنیت ملی راه تولید تراریخته را هموار کرد؟!

شورای عالی امنیت ملی راه تولید تراریخته را هموار کرد؟! رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جزئیاتی از نامه شورای عالی امنیت ملی به این سازمان درباره تحقیقات پیرامون تراریخته، تنوع زیستی و ژنتیکی را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۱ - ۲۶ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 17
کد خبر: ۶۳۳۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به جزئیاتی از نامه دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره تحقیقات پیرامون "تراریخته" و تنوع زیستی و ژنتیکی، اظهار کرد: مدت‌ها بود محققین ژنتیک و تراریخته بلاتکلیف بودند و به نوعی تهدید می‌شدند و اجازه نداشتند فعالیت‌هایشان را آغاز کنند.

 

وی اضافه کرد: تصمیم گرفتیم برای رفع این مشکل به شورای علی امنیت ملی مراجعه کنیم تا بررسی شود این مسئله علمی و یا امنیتی است؟ در همین رابطه دو جلسه با آقای شمخانی و دوستان‌شان داشتیم، در نهایت اعلام کردند که مسئله تحقیقات و مهندسی ژنتیک و تراریخته اصلا امنیتی نیست و صرفا تخصصی و اقتصادی است، البته قرار شد اگر کمکی در بخش تحقیقات و تولید خواسته شد، از نیروهای امنیتی هم کمک بخواهند.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: البته قانون هم به همین موضوع اشاره کرده است، اما برخی دوستان فراتر از قانون عمل می‌کنند، محققین و متخصصین ژنتیک هم قدری ترسو شده‌اند و برای ورود به مسائل تحقیقاتی در حوزه ژنتیک و تنوع زیستی، ترس داشتند، بنده هم به آنها اعلام کردم که دبیر شورای عالی امنیت ملی اعلام کرده که فعالیت‌های شما امنیتی نیست، شما تحقیقات‌تان را ادامه دهید و وقتی منتج به تولید شد، اعلام کنید و مسائل اجتماعی آن را نیز در نظر بگیرید.

 

کلانتری با بیان اینکه قبلا به حوزه تنوع زیستی و تحقیقات پیرامون ژنتیک و تراریخته نگاه امنیتی وجود داشته است، گفت: به طور مثال سردار جلالی رئیس پدافند غیرعامل به این حوزه ورود کرده بود، البته دیگر دستگاه‌های امنیتی هم ورود کرده بودند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه با این تفسیری که از شورای عالی امنیت ملی اخذ کردیم، اعلام کردند که این مسئله اصلا امنیتی نیست، بلکه تخصصی و اقتصادی است و بعدا اگر قصد داشتند یک ماده و یا یک ژن تراریخته تولید و اجرایی کنند، باید برای مسائل اجتماعی آن نیز زمینه‌سازی شود که مشکلی ایجاد نشود./ تسنیم

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار