انگلیس: از توافقی بزرگتر در برجام استقبال می‌کنیم/تمایل انگلیس برای بسط برجام-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

انگلیس: از توافقی بزرگتر در برجام استقبال می‌کنیم/تمایل انگلیس برای بسط برجام

وزیر خارجه انگلیس در اظهاراتی در مجلس عوام این کشور از تلاش برای گنجاندن توافقی بزرگتر در برجام استقبال کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۶ - ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 07
کد خبر: ۶۲۰۸۹

به گزارش راهبرد معاصر «دومینیک راب»، وزیر خارجه انگلیس در اظهاراتی در جلسه پارلمان این کشور از اضافه کردن مفاد جدید به «برجام» استقبال کرده، اما بر ضرورت پایبندی به این توافق هسته‌ای تا زمان پدیدار شدن چشم‌انداز مربوط به توافقات گسترده‌تر تأکید کرده است.

پایگاه «Wnn» در روایتی تفسیرگونه از اظهارات وزیر خارجه انگلیس نوشته او می‌گوید بعید است توافق هسته‌ای برجام قبل از برگزاری تحلیف رئیس‌جمهور بعدی آمریکا در سال میلادی آینده اصلاح شود و یا با توافقی دیگر جایگزین شود.

وزیر خارجه انگلیس روز گذشته (سه‌شنبه) این اظهارات را در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس عوام انگلیس و در پاسخ به سئوال قانونگذاران کشورش مطرح کرده است.

او گفت: «ما همواره پذیرای تلاش برای گنجاندن توافقی بزرگتر (در داخل برجام) بوده‌ایم، به این موضوع تمایل داشته‌ایم و در واقع، بر آن تأکید داشته‌ایم. تا زمانی که چشم‌اندازی برای توافقی گسترده‌تر وجود نداشته باشد، برجام چیزی است که در دست داریم.» 

دومینیک راب در ادامه گفت: «این توافق، ابزاری برای مهار ایران فراهم می‌کند، اگرچه می‌پذیرم که به دلیل برخی موارد سیستماتیک عدم‌پایبندی، تضعیف شده است. ما تا زمانی که این توافق پابرجا است تمایلی برای حرکت به سمت توافقی بزرگتر نداریم.»

«تام توگندات»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس عوام در بخشی از این جلسه از دومینیک راب پرسید: «اگر برجام به صورت اساسی نقض شده چرا مرگ آن را اعلام نمی‌کنید؟»

وزیر خارجه انگلیس در پاسخ گفت: «اجازه دهید با واقعیت روبه‌رو شویم، همه طرف‌ها منتظر این هستند که ببینند در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ماه نوامبر چه اتفاقی می‌افتد؛ ولی ما فکر می‌کنیم برجام دست‌کم ساختاری برای پرداختن به موارد عدم پایبندی ایران فراهم می‌آورد.»

او اضافه کرد: «فکر نمی‌کنم اعلام مرگ برجام و دور انداختن آن قبل از رسیدن به توافقی بهتر، اقدامی عقلانی باشد، اما این سئوالی راهبردی است. من فکر می‌کنم بعد از انتخابات [آمریکا] به خصوص به خاطر آنکه ایران منتظر است ببیند چه اتفاقی می‌افتد، فرصت‌های بیشتری وجود خواهد داشت.»

رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس در بخش دیگری از اظهاراتش به مسئله ادعای آمریکا برای استفاده از ساز و کار موسوم به «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران پرداخت و درباره آن اظهارنظر کرد.

راب گفت: «من کاملاً نسبت به موضع آمریکا اشراف داریم، اما باید بگویم هیچ‌یک از دیگر اعضای شورای امنیت غیر از جمهوری دومینیک آن را نپذیرفته‌اند... فکر می‌کنم همیشه ممکن است به نقطه‌ای برسیم که باید بپذیریم آنچه از برجام باقی مانده نه یک پوسته بلکه توافقی نجات‌ناپذیر است.»

وی اضافه کرد: «فکر نمی‌کنم هنوز به آنجا رسیده باشیم و لازم است تلاش کنیم از الان تا اوایل سال نو میلادی، ضمن کنترل وضعیت از وخیم‌تر شدن آن جلوگیری کنیم. امیدواریم که در آن زمان، شاهد تمرکز بیشتری از تهران به خاطر عبور از انتخابات آمریکا باشیم.»

دومینیک راب درباره برجام گفت: «این توافق، بی‌نقص نیست و فکر نمی‌کنم کسی گفته باشد که این توافق بی‌نقص است اما من همواره گفته‌ام تا زمانی که توافق بهتری نداریم نباید آن را دور بیندازیم.»

انگلیس در کنار در کنار آلمان و فرانسه سه عضو اروپایی گروهی هستند که از سال ۲۰۱۵ به توافقی با ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور دست پیدا کرده‌اند. این توافق قرار بود در ازای ایجاد محدودیت‌ در بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای، تحریم‌های اعمال‌شده به بهانه هسته‌ای علیه ایران را رفع کند.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از این توافق خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.

تروئیکای اروپا علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل  نکردند.

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بی‌عملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل برجام را کاهش داد.

فارس

ارسال نظر