چرا ائتلاف سعودی تن به تبادل اسرا داد؟-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

چرا ائتلاف سعودی تن به تبادل اسرا داد؟

ائتلاف سعودی در طول بیش از پنج سال جنگ، هیچ زمان حاضر به اجرای توافقات به خصوص در بخش آزادی اسرا نشد، اما هفته گذشته بزرگترین عملیات تبادل اسرا صورت گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 19
کد خبر: ۶۳۵۵۷

به گزارش راهبرد معاصر،  پنج شنبه و جمعه هفته گذشته طبق گفته صلیب سرخ جهانی ۱۰۵۶ اسیر از هر دو سوی درگیری‌ها در یمن، آزاد شدند. رخدادی که در طول نزدیک به شش سال جنگ بی سابقه بود.

 

وبسایت انصارالله یمن، در مطلبی این سؤال را مطرح کرده است که چه عاملی باعث شد تا ائتلاف سعودی تن به این توافق بدهد؟ در حالیکه در تمام این سال‌ها چه سازمان ملل و نماینده‌اش و چه ائتلاف سعودی، برای اجرای توافقات خود را بی انگیزه نشان می‌دادند.

 

به نوشته این وبگاه، آن‌چه باعث این رخداد شد، حضور نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی در نزدیکی مأرب بود. نیروهای یمنی هم اکنون در اطراف شهر مستقر شده و جز برخی قبائل همسو با دولت سعودی و عناصر محلی و تروریستی، نیروی رسمی در شهر باقی نمانده است.

 

در این میان دولت منصور هادی بیم این را داشت که نیروهای ارتش و کمیته‌های مرکزی وارد شهر شده و اسرای خود را آزاد کنند، بدون اینکه مجبور باشند در ازای آن دست به آزادی اسرای طرف مقابل بزنند. بنابراین به سرعت با تبادل اسرا موافقت و آن را اجرا کردند.

 

از سوی دیگر، دولت مستعفی نیاز به نیرو برای حضور در مناطق درگیری دارد. همانطور که گفته شد، چیزی به نام ارتش دولت هادی در مأرب حضور ندارد و حزب «الاصلاح» که کنترل این شهر را در دست دارد، با توان برخی قبائل و عناصر تروریستی مقابل ارتش و کمیته‌های مردمی ایستاده است.

 

منابع خبری پیش از این گفته بودند که بسیاری از این نیروها از مناطق درگیری فرار کرده و به شهر و روستای خودشان باز گشته‌اند. برخی نیز با دیدن فساد گسترده در میان دولت هادی، دیگر حاضر به جنگیدن نشده‌اند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده