سخنان گوترش درباره لزوم حفظ برجام-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

سخنان گوترش درباره لزوم حفظ برجام

دبیرکل سازمان ملل در جریان یک کنفرانس مجازی ضمن تأکید بر لزوم حفظ برجام، این توافق بین‌المللی را برای امنیت خلیج‌فارس حیاتی دانست.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 21
کد خبر: ۶۳۷۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل روز گذشته (سه‌شنبه) در جریان یک کنفرانس مجازی شورای امنیت سازمان ملل در خصوص اوضاع خلیج‌فارس، برجام را برای امنیت خلیج فارس حیاتی اعلام کرد.

 

نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل روز گذشته (سه‌شنبه) با ابتکارعمل روسیه و با ریاست «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه برگزار شد.

 

گوترش در این جلسه ضمن تأکید بر لزوم حفظ برجام گفت: «در رابطه با ثبات منطقه، موضوع عدم اشاعه هسته‌ای (اتمی) حائز اهمیت است. از همان ابتدا، همواره شاهد بوده‌ام که برجام ابزار مهمی در مقابل اشاعه هسته‌ای (اتمی) و امنیت منطقه‌ای است».

 

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه با اشاره به چالش‌ها و مشکلاتی که مقابل توافق هسته‌ای ایران وجود دارد، گفت: «عظمت چالش‌‌های پیش‌رو نباید مانع ما شود. بیایید برای ایجاد یک فضای اعتماد و تقویت چشم‌انداز گفت‌وگوی منطقه‌ای همکاری کنیم. بگذارید از رقابت‌های مخرب‌ فراتر برویم و آنچه ما را متحد می‌کند، بشناسیم. بیایید منافع مردم منطقه، آرزوهای آنها برای آزادی‌ها، فرصت‌ها، استانداردهای بهتر برای زندگی و صلح را درصدر اولویت‌ها قرار دهیم و این مسئله مهم، بیش از هرچیز باید ما را بر آن دارد تا تلاش‌های جمعی خود را افزایش دهیم ».

 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز ۱۸ اردیبهشت ۹۷ علی‌رغم مخالفت‌های جامعه بین‌المللی و پایبندی کامل ایران به تعهداتش ذیل برجام، به صورت یکجانبه از این توافق هسته‌ای خارج شد و از آن زمان سیاست‌ فشار حداکثری را در قبال جمهوری اسلامی به کار گرفت به امید آنکه ایران را وادار به موافقت با توافق مورد پسند ایالات متحده کند اما این تلا‌ش‌های آمریکا نه تنها نتیجه‌ای در پی نداشت بلکه ایران یک سال پس از بدعهدی طرف‌های اروپایی برجام به تعهداتشان در قبال تهران، شروع به کاهش تعهداتش در قبال این توافق بین‌المللی کرد.

 

آمریکا همچنین در ماههای اخیر تمامی تلاش‌های خود را برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران به کار گرفته است و علی‌رغم آنکه ۱۸ اکتبر (۲۷ مهرماه)، محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی منقضی شده است، به کشورهای سراسر جهان در خصوص ورود به هرگونه معاملات تسلیحاتی با ایران هشدار داده است./ فارس

ارسال نظر