راهبرد معاصر در بسته خبری قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار امروز، به بررسی قیمت های می پردازد و بررسی های مختلف کارشناسان بازار را منتشر می کند.جدول قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار امروز شنبه 3 آبان 99 اعلام شد.
امروز هر اونس طلا مانند روز قبل رشد قیمت را تجربه کرد. هر اونس طلا که روز قبل تا ۱,۹۰۰ (یک هزار و نهصد ) دلار رسیده بود، امروز با رشد ۰.۰۷ درصدی به ۱,۹۰۱ (یک هزار و نهصد و یک) دلار رسید.
قیمت طلا امروز کاهش یافت و هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۱,۳۱۵,۰۰۰ (یک میلیون و سیصد و پانزده هزار) تومان رسید که نسبت به ۲ روز پیش، کاهش ۲.۵۸ درصدی داشته است.
قیمت دلار در بازار آزاد، امروز به ۲۹,۴۰۰ (بیست و نه هزار و چهارصد ) تومان رسید که نسبت به ۲ روز پیش، کاهش ۱.۲ درصدی داشته است.
یورو امروز با افزایش ۰.۳۷ درصدی، از ۳۵,۱۷۳ (سی و پنج هزار و یکصد و هفتاد و سه ) تومان به ۳۵,۳۰۴ (سی و پنج هزار و سیصد و چهار ) تومان رسید.
در بازار امروز پوند نسبت به روز قبل ، با ۴۴ تومان افزایش، ۳۸,۸۲۹ (سی و هشت هزار و هشتصد و بیست و نه ) تومان نرخ گذاری شد.
بر اساس اعلام اتحادیه طلا و جواهر ، قیمتهای طلا و سکه در بازار امروز ۳ آبان ۹۹ شرح زیر اعلام شده است.
|
مسعود حقیقتطلب در دنیای اقتصاد نوشت: نرخ دلار بازار آزاد در مهرماه همواره روندی صعودی داشته و تا مرز ۳۲ هزار تومان افزایش یافت و این وضعیت ناشی از سوءمدیریت و بیعملی بانک مرکزی است (برخی رسانهها این گزاره را مطرح کردهاند).
عرضه ارز در بازار متشکل ارزی بهصورت منظم و در ارقام درشت در حال انجام است؛ اما این ارزها بدون مشتری باقی مانده است. مثلا در تاریخ ۲۷ مهر، ۷۴ میلیون دلار به بازار متشکل عرضه شده اما فقط ۷/ ۱ میلیون دلار تقاضای موثر برای آن وجود داشته است (این گزاره توسط بانک مرکزی ارائه شده است).
هدف بانک مرکزی از عرضه ارز در بازار متشکل این است که فقط تقاضای واقعی و منبعث از نیازهای ضروری مردم پاسخ داده شود. به همین دلیل، صرافی که در بازار متشکل، ارز خریداری میکند باید آن را بر مبنای کد ملی افراد و با سقف ۲۲۰۰ دلار عرضه کند. بنابراین بخش بزرگی از تقاضای اسکناس که ریشه در تمایلات سفتهبازی و خروج سرمایه دارد نمیتواند ارز مورد نیاز خود را از این محل تامین کند. به این ترتیب، اینطور استنباط میشود که هرچند ارزهای عرضهشده توسط بانک مرکزی در شبکه صرافی بدون مشتری باقی مانده، اما این به آن معنا نیست که کل تقاضای اسکناس محدود به تقاضای موثر در شبکه صرافی است.
باید پذیرفت که تحریمهای ناجوانمردانه آمریکا سبب شده است فضای نااطمینانی بر اقتصاد حاکم شود و نرخ ارز در بازار آزاد نسبت به نرخ تعادلی شکاف زیادی پیدا کند و افرادی که میل به سفتهبازی و خروج سرمایه دارند، حاضرند ارز را با قیمتی به مراتب بالاتر از قیمت تعادلی خریداری کنند. حال سوال کلیدی این است که آیا بانک مرکزی باید ذخایر ارزی محدود و ارزشمند کشور را خارج از شبکه صرافی توزیع کند تا علاوه بر تقاضای واقعی و موثر، تقاضای سفتهبازی و خروج سرمایه را هم پوشش دهد؟ یا لازم است رویکرد صیانت از ذخایر ارزی را تداوم بخشد؟
تجربه دهههای گذشته بانک مرکزی نشان میدهد اغلب مسوولان آن تصمیم گرفتهاند ذخایر ارزی کشور را به بازار تزریق کنند تا نرخ ارز افزایش نیابد که خدای ناکرده مورد غضب رسانهها و ایضا مقامات دولتی قرار نگیرند. این رویکرد سبب شده تا ۲۸۲ میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور به بازار تزریق شود و به داخل بالش سفتهبازان یا بازار املاک ترکیه و گرجستان منتقل شود. اما رویکرد ۲ سال گذشته این بوده که ذخایر ارزی کشور ناموس بانک مرکزی است و فقط نیازهای واقعی ارز از آن محل پوشش داده میشود.باید ضمن دفاع از این منطق، سیاستگذار را متوجه کرد که التهاب بازار را نه با تزریق ارز که با مدیریت انتظارات از بین ببرد.
براساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای امروز (شنبه سوم آبان ۹۹) بدون تغییر نسبت به روز گذشته، ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. پوند انگلیس با ۳۶۵ ریال کاهش،۵۴ هزار و ۷۷۵ ریال و هر یورو نیز با افزایش ۷۵ ریالی، ۴۹ هزار ۸۱۴ ۷۳۹ ریال اعلام شد.
همچنین هر فرانک سوئیس ۴۶ هزار و ۴۴۸ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۸۰۱ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۵۴۷ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۶۹۵ ریال، روپیه هند ۵۶۹ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۷ هزار و ۴۴۹ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۵ هزار و ۹۷۶ ریال، یکصد ین ژاپن ۴۰ هزار و ۹۹ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۴۲۰ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال و دلار کانادا ۳۱ هزار و ۹۹۴ ریال قیمت خورد.
نرخ دلار نیوزیلند نیز ۲۸ هزار و ۶۸ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۵۹۳ ریال، لیر ترکیه ۵ هزار و ۲۷۴ ریال، روبل روسیه ۵۵۳ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۵۲۹ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۲۹ هزار و ۹۷۸ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۱ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۹۲۷ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۵۴۷ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۲۷۹ ریال، کیات میانمار ۳۳ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۳۸۵ ریال تعیین شد.
همچنین، نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۵۰۶ ریال، دینار لیبی ۳۰ هزار و ۸۰۶ ریال، یوان چین ۶ هزار و ۲۸۲ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۴ هزار و ۱۲۵ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۱۰۰ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۷ هزار و ۲۱۹ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۸۰۸ ریال، لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۵۱ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۸۶۷ ریال، افغانی افغانستان ۵۴۷ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار ۵۶۷ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۶ هزار و ۷۶۸ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۶۳ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار ریال ارزشگذاری شد.
مایک مکگلون، کارشناس ارشد مؤسسه بلومبرگ اینتلجنس میگوید در زمان ریاست جمهوری ترامپ قیمت طلا 50 درصد رشد کرده است و دلیلی وجود ندارد که در دور بعدی ریاست جمهوری در آمریکا شاهد تکرار این روند نباشیم.
وی گفت: در دوره رئیسجمهور بعدی آمریکا من دلیلی نمیبینم که شاهد افزایش 50درصدی و یا حتی بیشتر قیمت طلا در بازار نباشیم.
مکگلون میگوید: پس از انتخابات دو هفته دیگر مقاومت 2 هزار دلاری قیمت هر اونس طلا به سطح حمایتی تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: من شرایط کنونی طلا را شبیه به سال 2001 که شروع به رشد سنگین کرد میبینم طلا هم اکنون در حال از سرگیری روند صعود همانند 20 سال پیش است.
انتظار میرود در صورت پیروزی دموکراتها طلا حتی رشد بیشتری را تجربه کند.
مکگلون میگوید: من فکر میکنم که شاهد پیروزی دموکراتها خواهیم بود و این برای طلا خوب است.
وی میگوید: ما شاهد اجرای بسته کمک اقتصادی جدید در آمریکا خواهیم بود و احتمالا بانک مرکزی فدرال هم مشارکت سنگینی در اجرای این بسته خواهد داشت. هر دوی این اقدامات برای طلا خوب بوده اما خبر بدی برای دلار است.
البته هنوز نمیتوان درباره نتیجه انتخابات با اطمینان نظر داد و هنوز ممکن است علیرغم انتظار موجود برای پیروزی دموکراتها اما بازار ممکن است با نتیجهای متفاوت همانند اتفاقی که در سال 2016 رخ داد در شوک فرو رود.
مکگلون میگوید: با توجه به آنکه نتایج نظرسنجیها نشانهای از پیروزی ترامپ نداشت، بازار واقعاً در انتخابات قبلی شوکه شد.
وی ادامه داد: البته این دفعه شرایط خیلی متفاوت است چرا که جوبایدن، نامزد دموکراتها، برخلاف کلینتون در سال 2016، نامزد پیشتاز است.