به گزارش راهبرد معاصر، نتایج کنکور سراسری سال ۱۳۹۹ برای ورود به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی روز گذشته بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفت.
پذیرفته شدگانی که مدعی هستند در انتخاب رشته خود مرتکب اشتباه شده اند و تقاضای بررسی کد رشته اولویت بعدی در فرم انتخاب رشته و یا مجوز شرکت در آزمون سال آینده (برای قبولین رشتههای دوره روزانه) را دارند باید پس از انتشار کارنامه نتایج نهایی در تاریخ ۱۵ آبان ۹۹ تقاضای خود را منحصراً بصورت اینترنتی از طریق سیستم پاسخگویی در درگاه اطلاع رسانی این سازمان «با موضوع بررسی اشتباه در انتخاب رشته و تقاضای اولویت بعدی» ثبت کنند.
این معترضان فرصت دارند تا تاریخ ۲۳ آبان ۹۹ درخواستهای بررسی کارنامه خود را به سازمان سنجش ارسال کنند. تقاضاهایی که برای طرح این موضوع از سایر روشها و بعد از ۲۳ آبان به این سازمان ارسال شود، قابل بررسی و پاسخگویی نخواهد بود.
به چه مواردی از نتایج کنکور میتوان اعتراض کرد؟
داوطلبان تنها با داشتن دلایل معقول و منطقی آن هم فقط در برخی موارد میتوانند به نتیجه کنکور سراسری اعتراض کنند که در ادامه میخوانید.
اشتباه در انتخاب رشته
مواردی که اشتباه در انتخاب رشته تشخیص داده شود، مورد بررسی قرار میگیرد. در سایر موارد لازم است بعد از ثبت نام در کد رشته اعلام شده در دانشگاه یا موسسه محل قبولی از طریق آئین نامه مربوطه اقدام شود.
مسائل مربوط به سوالات و کلید آزمون
اگر داوطلبان متوجه اشتباه در محاسبه درصد دروس خود شوند، باید پاسخنامه خود را که چند روز بعد از اعلام نتایج کنکور ۹۹ بر روی سایت سنجش قرار میگیرد با توجه به کلید کنکور سراسری مورد بررسی قرار دهند و در صورت وجود اشتباه میتوانند برای اعتراض اقدام کنند.
مسائل مربوط به سوابق تحصیلی
چنانچه پس از مشاهده کارنامه اولیه خود، متوجه شدید که سوابق تحصیلی شما به درستی اعمال نشده است، میتوانید از طریق سیستم پاسخگویی سازمان سنجش آموزش کشور، مشکل خود را پیگیری کنید.
مسائل مربوط به عدم اعمال سهمیه رزمندگان و ایثارگران
به این دلیل که سهمیهها تاثیر مثبت در قبول شدن داوطلبان دارند، لحاظ نشدن آنها در کارنامه داوطلبان دارای سهمیه، از مواردی است که باید از سازمان سنجش آن را پیگیری کند.
نحوه اعتراض به نتایج
متقاضیان میتوانند به سیستم پیشخوان خدمات الکترونیکی سازمان سنجش مراجعه و درخواست خود را به همراه مستندات لازم ثبت کنند. پس از ثبت درخواست، برای داوطلب شماره نامه و کدرهگیری از طریق پیام کوتاه ارسال میشود که داوطلبان میتوانند پس از دریافت آنها از طریق پیام کوتاه، به پورتال رهگیری الکترونیکی مکاتبات به آدرس rahgiri.sanjesh.org مراجعه کرده و از آخرین وضعیت درخواست خود مطلع شوند.
شرایط انجام فرایند ثبت درخواست
۱. تهیه نامه دست نویس در برگه کاغذی با مشخصات فردی و آزمونی با استفاده از برگه کاملا سفید و یا A. ۴،
۲. مشخص کردن موضوع و درخواست (از نوشتن متنهای طولانی خودداری کرده و به اصل موضوع اشاره شود). اطلاعات باید دقیق و صحیح باشد، زیرا به درخواستهای ناقص و نامفهوم پاسخ داده نخواهد شد.
تذکر: جهت تسریع در امر شناسایی داوطلب و بررسی درج شماره داوطلبی یا پرونده و کد ملی برای داوطلبان ثبت نام کننده در آزمون الزامی است. قبل از درج متن درخواست اطلاعات زیر را به ترتیب در بالای درخواست بنویسید. موضوع درخواست باید در بالای برگه درج شود.
جهت تفکیک درخواستها و بررسی سریعتر موضوع درخواست الزاما باید مشخص شود:
الف: نام و نام خانوادگی
ب: کد ملی
ج: شماره شناسنامه
د: نام پدر
ه: شماره داوطلبی رشته یا گروه آزمایشی مورد نظر
و: شماره پرونده
ی: نام آزمون و مقطعی که در آن شرکت کرده اید
۳. اعلام نشانی یا آدرس پستی در برگه دست نویس
۴. اعلام شماره تلفن همراه و ثابت در برگه دست نویس
۵. ثبت امضا و اثرانگشت متقاضی در برگه دست نویس
۶. تهیه تصویر از برگه دست نویس درخواست تهیه شده
۷. تهیه تصویر از مستنداتی که قرار است به پیوست ارسال شود مانند: تصویر شناسنامه، کارت ملی، پرینت ثبت نام یا انتخاب رشته، سهمیه و یا هر سندی که فرد در نظر دارد ارسال کند.
نکته ۱: بدون تهیه و بارگذاری تصویر از برگه درخواست و یا مستندات اقدامی در خصوص ثبت میسر نخواهد بود. از بارگذاری تصاویر با اندازه بسیار کوچک و بی کیفیت که قابل خواندن نباشد خودداری شود. از ارسال تصویر یا اسکرین شات تلفن همراه بی کیفیت خودداری شود.
نکته ۲: اطلاعات باید دقیق و صحیح باشد به درخواستهای ناقص و نامفهوم پاسخ داده نخواهد شد.
نکته ۳: این سامانه جایگزین مکاتبات و مراجعات حضوری برای ثبت درخواستها است. در صورت داشتن هرگونه سوال باید از طریق سیستم پاسخگویی اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور سوالات خود را مطرح شود.
تذکر مهم: ثبت درخواست التزامی برای قبول درخواست ایجاد نمیکند و نیازمند بررسی و اظهار نظر است.
نحوه اقدام ثبت درخواست
۱. به آدرس اینترنتی darkhast.sanjesh.org مراجعه شود.
۲. بخشهای مشخص شده، شامل: نوع شخص، نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره ملی، تلفن همراه و کد امنیتی ارائه شده مطابق تصویر زیر را وارد و بر روی دکمه ثبت کلیک شود.
۳. بر روی دکمه ثبت کلیک شود.
۴. در صفحه بعد کد پیامک شده به تلفن همراه خود را وارد شود.
۵. در این بخش تصویر مدارک و مستندات مورد اشاره در بند الف. را ثبت و در قسمت اضافه کردن پیوست، تصویر یا تصاویر مدارک خود را بارگذاری کنید.
۶. در انتهای صفحه بر روی گزینه ثبت کلیک شود. پس از ثبت، به شماره تلفن همراه یک شماره نامه و یک کد رهگیری برای درخواست فرد ارسال میشود که نگهداری این اطلاعات به منظور دریافت و پیگیری پاسخ نامه ضروری است.
نحوه پیگیری درخواستهای ثبت شده
۱. مراجعه به سایت rahgiri.sanjesh.org
۲. درج شماره نامه و کدرهگیری دریافتی از سامانه سیستم ارسال درخواست ارباب رجوع
۳. درج کد نمایش داده شده
۴. کلیک بر روی گزینه مشاهده.