از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد

چه زمانی بازار سرمایه به روند صعودی باز می گردد؟

ریزش های این روزهای بازار بیش از هر عامل دیگری ناشی از رفتارهای هیجانی سهامداران است، قطعا با گذشت این روزها و بازگشت ثبات و آرامش به بازارها هیجانات کاهش می یابد و بازار مجدداً به روزهای صعود و رونق خود باز خواهد گشت.
حسین نصیری؛ کارشناس‌ بازار سرمایه
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۵ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 10
کد خبر: ۶۶۲۳۳
تعداد نظرات: ۳ نظر

چه زمانی بازار سرمایه به روند صعودی باز می گردد؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ بازارهای مالی قبل از انتخابات آمریکا نگران روی کار آمدن ترامپ بودند چرا که فرض بر این بود که با روی کار آمدن مجدد او، شدت تحریم ها بیشتر می شود، حتی احتمال وقوع جنگ  بین آمریکا و ایران داده می شد؛ لذا بازارها بخصوص بازار سرمایه نگران توقف و ریزش بیشتر بود. احتمال موفقیت آقای ترامپ از نظر تحلیلگران بازار سرمایه مساوی با فشار بیشتر اقتصادی، کاهش تولید، افزایش رکود و افت شاخص ها در بازار سرمایه بود. شاید بازار کمتر گمان می برد با روی کار آمدن جوبایدن با ریزش شدیدی مواجه شود.

 

ریزش های این روزهای بازار بیش از هر عامل دیگری ناشی از رفتارهای هیجانی سهامداران است، قطعا با گذشت این روزها و بازگشت ثبات و آرامش به بازارها هیجانات کاهش می یابد و بازار مجدداً به روزهای صعود و رونق خود باز خواهد گشت.

 

امروز ارزش ذاتی شرکت ها بیشتر از قیمت هاست، لذا فروش سهم اتفاقا به معنای ضرر و زیان بیشتر است و فروشندگان بعد از گذشت جو هیجانی ایجاد شده باید سهام را به قیمت بیشتری خریداری کنند، این موضوع نه تنها در بازار سرمایه، بلکه در کل بازارهای مالی ما مصداق دارد.

 

زمانی که ارزش ذاتی شرکت ها بیش از قیمت آنهاست، بازار به سرعت به روال معمول و غیر هیجانی خود باز می گردد، هر چند که با قاطعیت نمی توان زمان بازگشت بازار به روزهای خوب را مشخص کرد، همانگونه که زمان ریزش بازار مشخص نبود و یا شاید در ابتدای سال کمتر کسی گمان می برد که بازار با این حجم ریزش مواجه شود.

 

عموما بر اساس سیکل تجاری، شهریور، ماه نزول و افت بازار به دلیل ارائه گزارش‌های ۶ ماهه اقتصادی است، لذا در این ماه برخی سهم ها جا به جا می شوند، به عبارت دیگر در شهریور ماه جا به جایی سهم بین ۱۰ تا ۱۵ درصد عرف بازار بوده، ضمن اینکه اسفند ماه نیز مشابه چنین روندی در بازار حاکم می شود.

 

هیجانات این روزهای بازار و افت های صورت گرفته به قدری افزایش یافت که حتی امکان فروش هم از سهامدار سلب شد به قدری صف های فروش زیاد بود. با اینکه معمولا بازار سرمایه از نیمه مهر و اواسط آبان ماه بر می گردد، از فروردین تا خرداد که مجامع تشکیل می شود روند صعودی به خود می گیرد اما در حال حاضر به دلیل نگرانی ها از هيجانات سیاسی بازار خارج از مسیر یا سیکل تجاری خود حرکت کرده است.

 

با بررسی سیکل تجاری بازار سرمایه متوجه می شویم که بازار به زودی به مسیر مطلوب باز می گردد، هنگامی که سهامداران ناامید می شوند و قیمت ها خیلی پایین می آید، بعد از آن شاهد روند صعودی خواهیم بود.

 

به هر حال باید بپذیریم رفتار ساختار حاکمیتی ما بر اقتصاد و بازار سرمایه سیاسی است و تاب و تحمل پذیرش و اعتراضات اجتماعی را ندارد چون می تواند مقدمه ای برای حرکت ها یا سوء استفاده های دیگری شود. هنگامی که اقتصاد دستوری اداره می شود دولت باید احتمال بروز هر گونه چالشی را بدهد. امروز یا فردا به احتمال زیاد شاهد اقدامات دستوری دیگری از سوی دولت یا شورای عالی بورس و ورود آنها به معرکه خواهیم بود تا با اعمال یکسری محدودیت ها و ارائه مشوق ها، افزايش اعتبارات و سرمایه گذاری بانکی در بورس نجات مقطعی بورس از اعترضات را کلید بزنند، یا به وسیله ساختارها و ابزارهای مختص دولت اعم از  دخالت و خرید سهام های مستقیم یا غیرمستقیم مانع از ریزش سهم ها شوند.

 

این مسائل روال همیشگی بازارهای ماست و قطعا دولت و مسوولین بورس اجازه نمی دهند بازار بیش از این افت کند. در حالی که واقعیت این است که دولت نباید در بازار مالی دخالت کند، یا بیش از حد از بازار حرف بزند و درباره بازار سخن پراکنی کند. گفتار بیش از حد دولت ضرورتی ندارد، دولت های سایر کشورهای جهان هیچ گاه در بازارهای سرمایه دخالتی نمی کنند و معمولاً بورس مسیر جدایی از سیاست های دولت ها دارد، لذا دولت ما هم نباید خود را به بازار سرمایه بچسباند و خود را به نوسانات بورس گره بزند، هر آنچه دولت درباره بورس می گوید به غیر از ضایع کردن وجهه خود پیش سهامداران نیست، چرا که عموما دولت ها عامل صعود و نزول بازار به شمار نمی روند.

 

دولت به معنای کلمه، تصمیم گیرنده کلی نیست، سهامداران در خرید و فروش سهم به توصیه دولت توجهی نمی کنند، بلکه رفتارهای سرمایه گذاران و سهامداران بر افت یا رشد بورس تاثیرگذار است. قطعا در حال حاضر ما در فضای گذاری به سر می بریم که با فروکش کردن هیجانات روانی، بازار سرمایه روند خوبی در پیش رو خواهد داشت.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
0
0
اقا کجا رفتار هیجانی دله دزدهای حقوقی و روسای اونها هستش که بازار رو به گند کشیدن اگه اونا اجازه بدن که بازار کار خودشو میکنه
oldone
Germany
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۷
0
0
هیچ وقت
شاید بعد از نابودی امریکا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۲
0
0
سلام.اینهمه.ریزش.کردو.دیدیم.ضررش.را
رشد.کردن.چه.بدی.داشت.که.یکبار.نکردید.
حقوقی.سوداگر.شده.سد.ره.رشد.سهام.
ناظر.و.بازرس.کجایند.که.بگیرند.گریبان.حقوقی
فریاد.سهامدار.حقیقی.ز.هر.گوشه.بلند.است.
ناظر.و.باز.رس.کجایند.که.بگیرند.گریبان.خقوقی.