راهبرد معاصر در بسته خبری امروز ارزش صندوق پالایشی یکم ، قیمت های هر سهم سهام دولتی و ارزش پالایشی یکم را آنالیز کرده و بررسی های صورت گرفته را به مخاطبان ارائه می کند. در این خبر ارزش صندوق پالایشی یکم/ دارا دوم امروز شنبه 24 آبان را می خوانید.
نماد های پالایشی هم امروز به مانند کلیت بازار پر عرضه معامه شدند و جملگی آن ها با صف فروش رو به رو شدند. صف های فروشی که بیشتر ناشی از هیجان است تا دلیل و منطق بورسی در ادامه برای اطلاع از ارزش سهام پالایشی یکم و اطلاع از نکات مهم در خصوص شرکت پالایش یکم یا دارا دوم ( ای تی اف ETF دوم ) در بازار بورس با ما همراه باشید.
جدول زیر نوسانات سهام شرکتهای بورس را نشان می دهد که در پالایش یکم یا همان (دارا دوم) حضور دارند.
نام شرکت سهام |
ارزش هر سهم امروز 24 آبان (ریال) |
میزان تغییرات نسبت به روز قبل |
قیمت تخفیفی هر سهم (ریال) |
شبندر (شرکت پالایش نفت بندر عباس) | 23,540 | 4.62% | 27520 |
شبریز (پالایش نفت تبریز) | 25,550 | 4.76% | 30200 |
شپنا (پالایش نفت اصفهان) | 13,590 | 3.74% | 24430 |
شتران (پالایش نفت تهران) | 10,030 | 4.92% | 25130 |
یکی از اعضای هیئت مدیره بورس اوراق بهادار تهران گفت: سیستم بورس مجموعه ای از دارایی ها و شرکت ها است که اگر تقسیم کنیم ، 30 تا 35 درصد آن زیر مجموعه ساختار نفتی است .
وی افزود: دائماً فراز و فرودهایی در بازار وجود دارد. از اردیبهشت ماه که سیل نقدینگی وارد بازار شد ، 25٪ شناور وجود دارد ، بنابراین اعتبارات کارگزاری ها کاهش یافت. این برای کاهش فشار تقاضا بود و عرضه و تقاضا با هم برابر شد.
این مقام مسئول در خصوص تبلیغات دولت در بازدهی پالایش یکم و کاهش 30 درصدی ارزش “دارا دوم” تاکنون ، اظهار داشت: بازگشایی “دارا دوم” قطعاً ضرری نخواهد داشت.
سدیدی با اشاره به اینکه از دی ماه ۹۸، سهامداران یک سوم مرداد ۹۹ بودند ، گفت: موج عظیمی از اقبال به بازار بورس در صندوق پالایش یکم یا همان (دارا دوم) در 100 تا 110 روز کاری اتفاق افتاد.
بیش از دو ماه است که شستا در بازار سرمایه متوقف شده است. برخی دیگر از بزرگان بورس اوراق بهادار به بهانه های مختلف حداقل برای یک هفته از کارشان معلق شده اند. به نظر می رسد دلیل اصلی این تاخیرها مداخلات بی فایده برای جلوگیری از سقوط شاخص کل بوده است.
اگر تمام این نمادها دیروز بدون نوسان در بازار افتتاح شوند و به اندازه اصلاح شاخص کل در زمان خرابی خود سقوط کنند ، تأثیر منفی 35000 واحدی بر شاخص خواهند داشت. کاهش نقدینگی بورس ، تزریق ترس به بازار ، ایجاد اضطراب برای منفی سازی مجدد بازار سرمایه با بازگشایی نمادهای پالایش یکم و ارزش “دارا دوم” افزایش بی اعتمادی به سیاستگذار نتیجه این تلاش های بیهوده بوده است.
از امروز شنبه مورخ 1399/08/24 مطابق مصوبه هیات مدیره محترم شرکت بورس اوراق بهادار تهران،زمان سفارش گیری پیش گشایش در تمامی بازارهای بورس اوراق بهادار تهران به مدت 15 دقیقه از ساعت 8:45 الی 9:00 می باشد.
نمادهای پالایشی هم امروز به مانند کلیت بازار امروز در محدوده منفی کامل معامله شدند. در ادامه برای اطلاع از ارزش سهام صندوق پالایشی یکم امروز شنبه ۳ آبان ۹۹ و اطلاع از نکات مهم در خصوص شرکت پالایش یکم یا دارا دوم (ای تی اف ETF دوم) در بازار بورس با ما همراه باشید.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور مصوبه هیات دولت در خصوص اصلاح آئیننامه صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (ETF) را به وزارت اقتصاد ابلاغ کرد.
بر اساس این ابلاغیه، کلیه حقوق مالکانه صندوقهای سرمایهگذاریِ قابل معامله در بورس (ETF) از زمان آغاز پذیرهنویسی شامل سود سهام، حق تقدم و سهام جایزه به این صندوقها اختصاص دارد.
همچنین سازمان خصوصیسازی مکلف است نسبت به انتقال این حقوق مالکانه به صندوقهای ETF اقدام کند.
راضیه صباغیان، سرپرست مدیریت نظارت بر نهادهای مالی درخصوص بازگشایی دومین صندوق قابل معامله دولتی (پالایش یکم) و در تایید صحبتهای داود رزاقی، مدیر صندوق پالایش یکم گفت: عدم بازگشایی صندوق پالایش یکم به دلیل نهایی شدن موضوع افزایش سرمایه دو پالایشگاه تهران و اصفهان است.
صباغیان با اشاره به موضوع فراهم نبودن زیرساختهای لازم برای بازگشایی صندوق پالایش یکم گفت: موضوع نبود زیرساختهای لازم نیز مربوط به افزایش سرمایه پالایشگاههای تهران و اصفهان است.
سرپرست مدیریت نظارت بر نهادهای مالی تصریح کرد: ارزش صندوقهای مختلف از جمله صندوق پالایش یکم، براساس NAV سهمهای موجود در پرتفو صندوق (خالص ارزش داراییها) محاسبه میشود. این ارزش، روزانه و باتوجه به قیمتهای بازار سهام متفاوت است. ممکن است در برخی از موارد به دلیل منفی بودن بازار سرمایه، سهمهای موجود در صندوق پالایشی یکم نیز به صورت منفی معامله شوند و باتوجه به نوسانات بازار تغییر میکنند.
صباغیان اظهار داشت: تاریخ مشخصی برای بازگشایی صندوق پالایشی یکم وجود ندارد و در هر زمان که موضوع افزایش سرمایه نهایی شود و مدیر صندوق پالایش یکم اقدامات لازم را انجام دهد و درخواست را ارسال کند، تاریخ دقیق مشخص خواهد شد.
وی اضافه کرد: مدیر صندوق پالایش یکم باید این موضوع را از شرکت سپردهگذاری مرکزی و سایر نهادهای مرتبط پیگیری کند و امیدوار هستیم هرچه زودتر امکان معاملات اجرایی شود.
نکته جالب در مورد بازار چهارشنبه این بود که از 15 سهم محبوب بازار ، فقط دو سهم آنها مثبت بود و از قضا این دو سهم نیز از گروه پالایش یکم هستند!
گروه پالایشی دارا دوم روز چهارشنبه حجم زیادی را ثبت کرد و به نوعی برخی از نوسانگیر ها را از بین برد.
حال امروز اگر بازار کل منفی باشد ، احتمالاً با فشار عرضه روبرو خواهند شد ، اما اگر بازار کلی مثبت باشد ، در صف خرید سنگین قفل می شوند.
هر کس می تواند 5 میلیون تومان از صندوق دارا سوم خرید کند ، ثبت نام ممکن است طی یک تا دو هفته آینده آغاز شود.
ارزش صندوق سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) دارا سوم 24 هزار میلیارد تومان دارد.
برای تمام سهامداران در بورس ، 20٪ تخفیف در نظر گرفته شده است ، صرف نظر از اینکه هر نفر چه مقدار خریداری کرده است و خرید این صندوق تا سقف 5 میلیون تومان امکان پذیر است.
بالاخره پای ETF دوم نیز به بازار سرمایه باز شد تا باقی مانده سهم دولت در چهار پالایشگاه نیز در بورس عرضه شود. صندوقی که پالایشی یکم نام دارد و پذیره نویسی آن از امروز اغاز می شود.
بر اساس تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، به دولت اجازه داده شده است که باقیمانده سهام دولت در شرکت ها را به روش های معمول یا از طریق صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) عرضه و به فروش برساند. متعاقب این ظرفیت قانونی، در ابتدای سال جاری هیأت وزیران به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داد تا در قالب سه صندوق سرمایه گذای قابل معامل (ETF) باقیمانده سهام دولت را واگذار کند.
نخست صندوق سرمایه گذاری قابل معامله بانک و بیمه شامل باقیمانده سهام دولت در بانکهای صادرات، ملت، تجارت و شرکت های بیمه البرز و اتکایی امین، دوم صندوق سرمایه گذاری قابل معامله پالایشی شامل باقیمانده سهام دولت در پالایشگاه های اصفهان، تهران، بندرعباس و تبریز و سوم صندوق سرمایه گذاری قابل معامله صنایع خودرویی و فلزی شامل باقیمانده سهام دولت در شرکت های ایران خودرو، سایپا، فولاد مبارکه و ملی صنایع مس است.
پدیرهنویسی صندوق پالایش یکم که از سهام چهار پالایشگاه تشکیل شده است، ۳۰ شهریورماه سال جاری به پایان رسید. اما معاملات این صندوق پس از گذشت حدود ۴۵ روز از پایان پذیرهنویسی همچنان آغاز نشده است.
دومین صندوق قابل معامله دولتی از ابتدای کار با حواشی زیادی همراه بود و مدیریت این صندوق، اختلافاتی را میان وزارت نفت و اقتصاد ایجاد کرد. برخی از فعالان و کارشناسان بازار سرمایه، یکی از علل ریزش بازار را این اختلاف میدانند.
نکته قابل توجه، اظهارات ضد و نقیض برخی از مسئولان مرتبط با صندوق پالایش یکم درخصوص بازگشایی معاملات این نماد است. قرار بر بازگشایی صندوق پالایش یکم پس از گذشت یک ماه از پایان پذیرهنویسی بود، اما آغاز معاملات این صندوق همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و تناقضات بسیاری میان نظر مسئولان وجود دارد. در ادامه این گزارش، به اظهارات برخی از مسئولان درخصوص این موضوع پرداخته میشود.
برخی از سهامداران از عدم مشاهده پالایشی یکم در پرتفوی خود شکایت دارد و در صورتی که سهام عدالت و دارا اول را در پرتفوی خود میبینند که نشان از عدم اشکال در ثبت نام و احراز هویت در مراحل سجام است اما این مشکل را فقط در پالایشی یکم دارند که شرکت سپرده گذاری مرکزی درباره این مشکل و نحوه رفع آن توضیحاتی داده است.
طبق اطلاعات و توضیحات شرکت سپردهگذاری مرکزی، برخی از اشخاص از طریق بانکها اقدام به خرید واحدهای پالایشی یکم کردهاند و این بانک کارگزارش را به عنوان سهام دار معرفی کرده است.
بنابراین مانند همان پروسهای که برای دارا اول طی شد، برای انتقال پالایشی یکم هم سهام داران باید در سایت کارگزاری خود یا از طریق اپلیکشن موبایلی نسبت به تغییر کارگزار اقدام کنند تا انتقال واحدهای صندوق پالایشی یکم به پرتفوی خود انجام شود.
صندوق پالایش یکم در چه مرحلهای قرار دارد؟
پالایشی یکم به عنوان دومین صندوق قابل معامله دولتی (ETF)، از چهار شرکت پالایشی تشکیل شده است. پذیرهنویسی این صندوق، ۵ شهریورماه سال جاری آغاز شد و عموم مردم با استفاده از کدملی خود میتوانستند نسبت به خرید یا پذیرهنویسی دارا دوم اقدام کنند.
در پذیرهنویسی صندوق پالایشی یکم، هر شخص حقیقی میتوانست با استفاده از کدملی خود تا سقف پنج میلیون تومان، واحدهای این صندوق را خریداری کند و محدودیت سنی برای خریداران وجود نداشت. اشخاصی که در اولین مرحله از پذیرهنویسی واحدهای سرمایهگذاری صندوق واسطهگری مالی یکم شرکت کرده بودند، قادر به خرید تنها سه میلیون تومان از واحدهای این صندوق با تخفیف ۲۰ درصدی بودند.
اشخاص برای شرکت در پذیرهنویسی صندوق پالایشی یکم، نیازی به دریافت کد بورسی نداشتند، اما باید توجه داشت که برای انجام معاملات این صندوق، ثبتنام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی ضروری است.
میخاستم بدونم این تخفیفی که از ۲۰ درصد به ۳۰ درصو ارتقا پیدا کرد چرا تو پرتفوی اعمال نشده؟