دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

واکنش ایران به بیانیه تروئیکای اروپا درباره همکاری ایران و آژانس

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: از سه کشور اروپایی انتظار می رود که به جای فرافکنی سیاسی، در جهت پایبندی کامل به تعهداتشان طبق برجام و مصوبات کمیسیون مشترک اقدام نمایند و به اجرای کامل برجام برگردند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۲ - ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 20
کد خبر: ۶۷۵۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به بیانیه سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه در خصوص همکاریهای جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین المللی انرژی هسته ای، ضمن محکوم کردن این مواضع غیرمسئولانه اظهار داشت: از سه کشور اروپایی انتظار می رود که به جای فرافکنی سیاسی، در جهت پایبندی کامل به تعهداتشان طبق برجام و مصوبات کمیسیون مشترک اقدام نمایند و به اجرای کامل برجام برگردند. 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: فعالیت های صلح‌آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران کاملا در چارچوب قوانین بین‌الملل و کاملا قانونی و مشروع بوده و در راستای حقوق ذاتی لاینفک کشورها دنبال می شود. 

 

خطیب زاده در ادامه عنوان کرد : با خروج ایالات متحده از برجام و اعمال مجدد تحریم ها و تداوم بدعهدی اروپا در زمینه انتفاع اقتصادی ایران از رفع تحریم‌های تعهد شده در برجام، جمهوری اسلامی ایران طبق بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام گام های هسته ای را برداشته است که کاملا منطبق با برجام است و همواره تاکید داشته است که در صورت اجرای کامل برجام از سوی طرف‌های مقابل، بازگشت پذیر خواهند بود.

 

سه کشوز آلمان، فرانسه و انگلیس در بیانیه ای در شورای حکام درباره فعالیت هسته ای ایران، ضمن تاکید بر پایبندی به توافق هسته ای از فعالیت های هسته ای ایران پس از کاهش تعهدات داوطلبانه هسته‌ای‌اش در پی خروج آمریکا از این توافق، ابراز نگرانی کردند.

 

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه انگلیس، تروئیکای اروپا(آلمان، فرانسه و انگلیس) در بیانیه ای در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران مطرح کردند: به عنوان عضوی از برجام(توافق هسته ای)  تعهد مداوم خود را به حفظ و اجرای کامل توافق هسته ای تکرار می کنیم. ما سه کشور اروپایی برای حفظ توافق سخت تلاش کرده ایم. ما همواره گفته ایم که بابت خروج آمریکا از توافق هسته ای و اعمال تحریم ها بر ایران متاسف هستیم. ما تحریم ها را همان طور که در توافق مقرر شده بود لغو کرده و اقداماتی اضافی انجام دادیم تا ایران بتواند تجارت قانونی را از طریق توسعه سازوکار مالی اینستکس دنبال کند. 
در ادامه این بیانیه آمده است: اگرچه برخلاف این اقدامات که با حسن نیت انجام شد، ایران اکنون به مدت یک سال و نیم است که تخطی هایی متعدد و جدی از تعهدات هسته ای اش انجام می دهد. ما همچنان نگران عملکرد ایران هستیم که منافع مربوط به عدم اشاعه در توافق را از میان بر می دارد. پیش رفتن ها،  تحقیقات و توسعه ها عواقبی جدی دارند. 

 

سه کشور اروپایی علاوه بر این ادعا کردند: ما نگران هستیم که ایران اورانیوم را بیش از  حد ۳.۶۷ درصد تعیین شده در برجام غنی سازی می کند و به افزایش ذخایر اورانیوم ادامه داده است که اکنون ۲۴۴۳ کیلوگرم است. این دوازده برابر بیش از حد تعیین شده در برجام است. برخلاف برجام، ایران در حال استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته برای تولید اورانیوم با غنای پایین است. ایران همچنین برخلاف برجام در حال غنی سازی در تاسیسات فردو است که این محل هیچ کاربرد غیرنظامی معتبری ندارد. 


این بیانیه می افزاید: ایران به انجام دادن تحقیقات و توسعه در چندین نوع سانتریفیوژ پیشرفته که در برجام و برنامه R&D برجام مجاز نیستند، پرداخته است. این شامل فعالیت صدها سانتریفیوژ IR-۲m, IR-۴ و IR-۶ است.  ایران همچنین نوع جدیدی از سانتریفیوژهایی را که در برجام مجاز نیستند معرفی کرده است. ایران باید از انجام دادن هر تحقیق و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته که برخلاف مقررات برجام است، خودداری کند. 


سه کشور اروپایی در ادامه بیانیه خود گفتند: مهم تر از تمام اینها، ایران اعلام کرده است که قصد دارد سانتریفیوژهای پیشرفته را در واحد غنی سازی سوخت در نطنز نصب کند. گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید می کند که این روند آغاز شده است و یک زنجیره سانتریفیوژ IR-۲M و برخی IR-۴ ها در این تاسیسات نصب شده است. این گزارش همچنین می گوید که این زنجیره ها به انباشته سازی اورانیوم ادامه خواهند داد. آژانس در ۱۷ نوامبر گزارش داد که روند تزریق گاز اورانیوم هگزافلورید به سانتریفیوژهای IR-۲m آغاز شده است.


این بیانیه همچنین مطرح می کند: برجام به وضوح می گوید که تمام تحقیقات و توسعه سانتریفیوژها باید تحت PFEP انجام بگیرد. برجام همچنین به طور شفاف می گوید که تنها سانتریفیوژ های IR-۱ می تواند در واحد غنی سازی سوخت برای اهداف غنی سازی نصب شود و تعداد آن ها محدود به ۵۰۶۰ و نه بیشتر از آن است. تصمیم اخیر ایران برای تغییر محل فعالیت های تحقیف و توسعه اش که به روشی جدید و مغایر با برجام انجام شده است، همچنین افزایش تعداد کلی سانتریفیوژهایی که در واحد غنی سازی سوخت نصب شده اند باعث نگرانی جدی هستند. این موارد کار را برای گسترش فعالیت های ایران با سانتریفیوژهای پیشرفته در آینده در صورتی که تصمیم به انجام دادن آن کند، آسان می کند. این واحد غنی سازی سوخت گنجایش هزاران سانتریفیوژ دیگر را دارد و بنابراین، انتقال سانتریفیوژهای پیشرفته به یک محل بزرگ تر نگرانی جدی درباره قصد ایران را ایجاد می کند. ما از ایران می خواهیم به نصب سانتریفیوژهای پیشرفته در واحد غنی سازی سوخت و برنامه هایش برای انتقال امکانات R&D به این واحد غنی سازی سوخت ادامه ندهد. این فعالیت ها تخطی بیشتر از برجام است و پیامی غیرقابل قبول به جامعه جهانی می فرستد که برای حفظ برجام گرد هم آمده است. 

 

تروئیکای اروپا افزود: مهم است که ایران بدون تاخیر بیشتر فورا اقداماتش را به حالت اول بازگردانده و به پایبندی کامل به تعهداتش در برجام بازگردد. ما به همکاری با دیگر شرکای برجام برای پیدا کردن مسیر دیپلماتیکی رو به جلو ادامه داده و قصد داریم این بحث ها را در چارجوب برجام دنبال کنیم. از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخواست داریم که به تلاش های سرسختانه اش برای مشارکت دادن ایران در گفتمانی اساسی در جهت ارزیابی اظهارات ایران در پروتکل الحاقی ادامه دهد. / ایسنا

این سه کشور اروپایی همچنین در این بیاینه همکاری های اخیر پادمانی ایران با آژانس و ایجاد دسترسی برای نمونه برداری بازرسان آژانس از دو محل تعیین شده توسط آژانس در ایران را مورد توجه قرار دادند. 

مطالب مرتبط
ارسال نظر