غریب‌آبادی: مکانیسم اطلاع رسانی گزارشات به اعضای آژانس کاملا نقص دارد-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

غریب‌آبادی: مکانیسم اطلاع رسانی گزارشات به اعضای آژانس کاملا نقص دارد

با توجه به انتشار گزارش محرمانه اخیر آژانس در یکی از رسانه های غربی و اعتراض ایران در این زمینه، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در گفتگو با شبکه خبر، ابعاد بیشتری از این موضوع را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۰ - ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 05
کد خبر: ۶۹۳۹۳

به گزارش راهبرد معاصر غریب آبادی ابتدا گفت: اعتراضات و پیگیری های حقوقی ایران از  آژانس در زمینه حفاظت از اطلاعات محرمانه، سابقه ای بیش از دو دهه دارد. قبل از پرداختن به ریشه این مشکلات، باید اشاره کنم که در مقاطع مختلف و بر اساس تعهدات کشورمان و ماموریتی که به آژانس از سوی شورای حکام داده شده، آژانس گزارشاتی را از راستی آزمایی اجرای تعهدات تهیه و در اختیار شورای حکام قرار می دهد. در یک برهه طولانی، گزارشات پادمانی آژانس که بسیار مفصل هم بودند تهیه و میان اعضا توزیع می شد و در پنج سال اخیر نیز گزارشات برجامی جایگزین شدند.

نماینده دائم کشورمان در ادامه اظهار داشت: اما در این مسیر، دو مشکل وجود دارد: اول، این که چه میزان از جزئیات فعالیت های پادمانی باید در این گزارشات منعکس شوند؛ و دوم این که مکانیسم اطلاع رسانی گزارشات به اعضای آژانس کاملا نقص دارد و این گزارشات قبل از اینکه از محرمانگی خارج شوند که در این مورد هم ملاحظه جدی داریم، به رسانه ها درز پیدا می کنند. به آژانس گفتیم که انتشار اطلاعات جزیی در گزارشات، باید به حداقل برسد و داده های غیر ضروری نباید منعکس شوند. اخیرا هم پیگیری این موضوع را مجددا با آژانس شروع کردیم.

سفیر کشورمان افزود: تمامی گزارشات پادمانی و برجامی و همچنین مکاتبات ایران با آژانس و بالعکس، محرمانه هستند. آژانس نیز گزارشات خود را در سایت داخلی خود که فقط در دسترس اعضای آن است، قرار می دهد. بیش از ۱۹۰ کشور به این سایت دسترسی دارند. آژانس مدعی است که این گزارشات از طریق آژانس به رسانه ها درز پیدا نمی کند و درواقع، مفهوم غیر مستقیم آن این است که امکان دارد یک یا چند کشور مبادرت به این کار کنند. برای جمهوری اسلامی ایران، مسوولیت اساسی حفاظت از اطلاعات محرمانه، با آژانس بین المللی انرژی اتمی است؛ چرا که اگر این مکانیسم اطلاع رسانی ایراد دارد، باید آن را اصلاح و مورد تجدیدنظر اساسی قرار دهند. در این زمینه، مطلبی که اخیرا توسط رویترز منتشر شد نیز مبنای آن گزارش محرمانه آژانس است که در همین سایت داخلی قرار داده شده بود و طبیعتا، می تواند از طریق برخی کشورها همزمان برای برخی رسانه ها نیز ارسال شود. در اینجا، آژانس مسوولیت مستقیم دارد و از کشورها که به این اطلاعات محرمانه دسترسی پیدا می کنند نیز سلب مسوولیت نمی شود.

غریب آبادی این موضوع که از گذشته، گزارشات آژانس متعاقبا با تصمیم شورای حکام بطور علنی منتشر می شوند را نیز دلیل موجهی برای انتشار زودتر از موعد آنها توسط آژانس و کشورها ندانست و گفت: هرگونه انتشار اطلاعات محرمانه پیش از سیر روال حقوقی خود، منحصرا در اختیار جمهوری اسلامی ایران، به عنوان دارنده و مالک این اطلاعات، می باشد. وی در انتها، اعلام کرد که بزودی پیگیری های حقوقی ایران در این زمینه بطور جدی دنبال می شود.

خبرآنلاین

ارسال نظر