چرا بازار سرمایه از بیشترین بازده در مقطع کنونی برخوردار است؟-راهبرد معاصر
حسین محمودی اصل، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ داد:

چرا بازار سرمایه از بیشترین بازده در مقطع کنونی برخوردار است؟

اصلاح بازارهای مختلف غیر از بازار سرمایه در حوزه قیمت معمولاً زمان بر می شود، به این صورت که قیمت‌ها در طول زمان بیشتری افت می کنند یا در برابر افت بیشتر مقاومت می‌کند اما در مقابل، در طول زمان حتما دو سال دچار رکود می شوند، بنابراین به دلیل رکود بلند مدت و ثبات قیمتی که دارند دارندگان چنین کالاهایی از سود متعارف بانکی و تورم جا می‌مانند، بنابراین بازاری که در چنین شرایطی می تواند تاثیر مثبت بگیرد بازار سرمایه است چرا که در ماه های گذشته اصلاح زیادی به خود دیده و هم اینکه این بازار در لغو تحریم ها می تواند بیشترین فایده را از آن خود کند.
حسین محمودی اصل؛ کارشناس بازار سرمایه
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 24
کد خبر: ۶۷۹۳۵

چرا بازار سرمایه از بیشترین بازده در مقطع کنونی برخوردار است؟

 

حسین محمودی اصل کارشناس مسائل اقتصادی و بازار سرمایه در گفت و گو با راهبرد معاصر پیرامون تحولات اخیر بازار گفت: با توجه به اتفاقات ماه های اخیر و اینکه اکثر بازارها تحت تاثیر بازار ارز بودند، انتظارات تورمی توسط دلالان و سوداگران با کمترین استدلال هم صورت می گرفت، بنابراین وقتی انتظارات تورمی در قیمت ارز و سایر بازارها خود را نشان می دهد، شاهد رکود در این بازارها می شویم، هر چند که بازار سرمایه به موضوع انتخابات آمریکا و برگشت آمریکا به برجام عکس‌العمل نشان داد و خیلی قبل تر افت محسوسی را از خود را نمایش گذاشت.


وی در این باره خاطر نشان کرد: بازار سرمايه به حدی افت داشت که حتی شاهد افت بیش از ۴۰ درصدی شاخص بودیم بنحوی که بعضی سهم ها حتی بیش از ۷۵ درصد افت را تجربه کردند در حالی که بسیاری از بازارها دچار چسبندگی قیمت می شوند و معمولا در آنها شاهد رکود هستیم.


کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: اصلاح بازارهای مختلف غیر از بازار سرمایه در حوزه قیمت معمولاً زمان بر می شود، به این صورت که قیمت‌ها در طول زمان بیشتری افت می کنند یا در برابر افت بیشتر مقاومت می‌کند اما در برابر در طول زمان حتما دو سال دچار رکود می شوند، بنابراین به دلیل رکود بلند مدت و ثبات قیمتی که دارند دارندگان چنین کالاهایی از سود متعارف بانکی و تورم جا می‌مانند، بنابراین بازاری که در چنین شرایطی می تواند تاثیر مثبت بگیرد بازار سرمایه است چرا که در ماه های گذشته اصلاح زیادی به خود دیده و هم اینکه این بازار در لغو تحریم ها می تواند بیشترین فایده را از آن خود کند.


حسین محمودی اصل در این باره توضیح داد: در صورت لغو تحریم ها میزان صادرات شرکت ها افزایش می یابد، با از بین رفتن بلوکه شدن منابع ارزی، بازار رونق بخصوصی را تجربه خواهد کرد، از سوی دیگر کاهش هزینه های نقل و انتقال بانکی نیز به روند اشاره شده کمک می کند.


کارشناس مسائل اقتصادی و بازار سرمايه خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد در بین همه ی بازارها، بازاری که می تواند منتفع شود و بعد از تحریم ها وضعیت شرکت ها را بهبود دهد، بازار سرمایه است، بازاری که بیش از ۱۳۵ هزار میلیارد تومان سود عملکرد شرکت‌ها را ثبت کرده بنابراین چشم انداز خوبی برای شرکت‌ها می‌توان تصور کرد.


محمودی اصل تاکید کرد: به هر حال این بازار می تواند فشار تورمی را از سایر بازارها بگیرد و موجبات تامین مالی را فراهم کند. دولت در سال گذشته ۲۲۰ هزار میلیارد از بورس تامین مالی کرد، در حالی که دولت در سال جاری در شش ماه اول سال نزدیک به حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان تامین مالی از طریق فروش سهام و اوراق مختلف داشته است. بازار سرمایه اگر به درستی مدیریت شود، نه تنها برای شرکت های تولیدی بلکه برای سهامداران و مردم هم سود آفرین است.


حسین محمودی اصل با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری و رشد تولید در بازار سرمایه گفت: اگر بازار سرمایه تقویت شود و تولید از منابع بازار سرمایه منتفع شود قطعا به نفع اقتصاد است چرا که دولت از این راه مالیات و منابع خود را کسب می کند در غیر این صورت دولت از طرق دیگری مثل استقراض از بانک مرکزی یا چاپ پول به دنبال تامین بودجه خود خواهد بود که تورم زاست و کل اقتصاد و مردم از این وضعیت آسیب خواهند دید.


این کارشناس مسائل اقتصادی خاطر نشان کرد: در خصوص افزایش تورم در کالاهای مصرفی باید گفت خروجی دلار بالای ۳۰ هزار تومانی خود را روی قیمت های کنونی نشان داده است، همچنین تبدیل ارز ۴۲۰۰ تومانی برخی کالاها به ارز نیمایی همه روی گرانی اقلام و کالاها تاثیر گذار بوده و باعث شده کالاهای مصرفی در این مقطع دچار مشکل شوند. ضمن اینکه بحث کرونا هم در افزایش مشکلات‌ اقتصادی تاثیرگذار است به نظر می‌رسد اگر همین روند قیمتی در بازار ارز تثبیت شده باشد یا روند نرخ ارز با توجه به رویدادهای سیاسی مورد بحث در آینده کاهشی شود مطمئناً بازار کالاهای مصرفی هم روند کاهش قیمت را به خود می بیند.


محمودی اصل در پایان تصریح نمود‌: با چشم انداز کنونی، فعلاً بازار بورس می‌تواند پیشتازی کند اگر شرایط متعادل و روند پایدار خود را حفظ کند می‌توان گفت در چشم انداز اقتصادی، بازار سرمایه می‌تواند پیش رو باشد مشروط بر اینکه در بحث های سیاسی همان روندی که مدنظر بازار است یعنی بازگشت آمریکا به برجام اتفاق بیفتد.

 

ارسال نظر