قیمت بیت کوین در بازار امروز سقف کارت به کارت بانک ملی تغییر کرد / آخرین وضعیت اختلال بانکی طرح جدید بانک مرکزی برای دلار‌های خانگی شرایط واریز وجه خودرو مزدا ۳ خرداد ۱۴۰۵ تاریخ قرعه کشی ایران خودرو تغییر کرد؟ یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد / مبلغ واریزی یارانه خرداد چقدر است؟ خبر مهم ایران خودرو درباره قیمت‌های اصلاح شده برخی محصولات خداحافظی درآمد‌های ۳۰ میلیونی با یارانه / یارانه این دهک‌ها حذف می‌شود پیش بینی قیمت دلار یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ / بازار طلا در انتظار فرمان تازه دلار شرایط فروش ارز اربعین ۱۴۰۵ ابلاغ شد؛ سهمیه هر زائر ۲۰۰ هزار دینار عراق خبر مهم وزیر کشاورزی درباره پرداخت مطالبات گندمکاران نتایج وام بازنشستگان کشوری اعلام شد/ ۳۲۰ هزار نفر واجد دریافت وام ۷۵ میلیونی بازنشستگان + مراحل دریافت وام آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ /  سکه ریزشی شد / حباب سکه ترکید؟ جزئیات حذف کالابرگ دهک‌های میانی / کدام خانوار‌ها مشمول افزایش کالابرگ می‌شوند؟ قیمت رسمی دلار و انواع ارز‌ها امروز ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ اعلام شد/ دلار و یورو ارزان شدند

ارائه لیست ۵۰ حقوقی متخلف به دادستانی

ارائه لیست ۵۰ حقوقی متخلف به دادستانی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از ارائه لیست ۵۰ حقوقی متخلف به دادستانی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۴ - ۰۶ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 26
کد خبر: ۶۸۲۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛  سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص نتیجه جلسات برگزار شده در باره بورس گفت: قاعدتاً ما نباید به بازاری مانند بورس ورودکنیم اما در جایی که احساس می کنیم در حال تبدیل شدن به یک بحران اجتماعی امنیتی است از زاویه حفاظت از کلیت جامعه و منافع افراد ضعیف و خرد باید وارد ماجرا شویم.

 

وی افزود، بورس در حال رشدی بود که در آن زمان کارشناسان مربوطه مرتباً هشدار می‌دادند که این رشد نقطه سقوطی خواهد داشت و و این موضوع تبدیل به یک فکر غالب شده بود ولی ما دیدیم کسی اقدامی در این خصوص انجام نداد. حتی رئیس سابق بورس نیز تغییر پیدا می‌کند و مصوباتی که اعلام کرده بود هم لغو می‌شود.

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: پس از آن شاهد این بودیم که پیش بینی ها درست از آب درآمد و مسئولین مربوطه هم کاری انجام نمی‌دهند در این جا بود که مجبور شدیم وارد موضوع شویم و برای آنکه به جمع بندی برسیم چندین جلسه برگزار شد تا با ذینفعان مختلف گفتگو کنیم تا مشخص شود مشکل کجا بوده است.

 

وی تاکید کرد، بورس یک مرکز تصمیم سازی به نام شورای عالی بورس دارد، شورای عالی بورس نیز با توجه به این موضوعات به این جمع‌بندی رسید و ابلاغیه صادر کرد. اطلاعات دریافتی نشان می‌دهد که حقوقی‌ها که اکثراً وابسته به دولت هستند 90 درصد بازار را در اختیار دارند و در طرف دیگر ما 20 میلیون کد بورسی مربوط به اشخاص حقیقی داریم که در هیجان بازار وارد شدند و نظام کنترل‌گر ما آنها را به درستی راهنمایی و کنترل نکرد.

 

قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه شرکت‌های حقوقی در سقف قیمت سهام های خود را فروختند، گفت: قصد این شرکت ها این بود که در بالاترین قیمت سهام خود را بفروشند و سپس در کف بازار خرید سهام انجام دهد که در نتیجه این اقدام، عموم مردم متضرر شدند.

 

* دولت یکی از ذینفعان بازار سرمایه است

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت برای جبران کسری بودجه این اقدام را انجام داده است گفت: به نظر بنده مجموعه ذینفعان بازار از این موضوع سود می‌بردند. در این موضوع نیز دولت یکی از عواملی بود که سود می‌برد اما تنها دولت نبود و مجموعه شرکت‌های حقوقی نیز شامل این سود می‌شدند.

 

سازمان بورس جدیتی در برخورد نداشت/حقیقی‌ها باید به شورای عالی راه پیدا کنند

 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تخلف در این مورد محرز شده است، گفت: در نتیجه ما دو اقدام را آغاز کردیم، یکی آنکه از مصوبات شورای عالی بورس حمایت کردیم که مقاومت‌هایی نیز در برابر آن وجود داشت. متأسفانه سازمان بورس نیز جدیت لازم را نداشت و پس از پیگیری های مداوم و ورود دادستان تهران به موضوع، مسئله را جدی گرفتند و تازه در هفته اخیر سازمان بورس برخی از متخلفان را اعلام و با آنها برخورد کرد.

 

وی افزود، در حال حاضر یک لیستی از 50 موسسه متخلف که اکثراً شرکت‌های حقوقی و دارای سرمایه بزرگ هستند به دادستانی ارائه شده تا با آنها برخورد شود. در ابتدا معاونت حقوقی سازمان بورس باید با این موسسات برخورد کند و دادستانی نیز اعلام کرده که با این موسسات تحت عنوان اخلال در نظام اقتصادی کشور برخورد خواهد کرد. البته مقاومت در این زمینه وجود دارد و این لیست قرار بود یک ماه و نیم پیش ارائه شود. البته در حال حاضر داداستانی اعلام کرده که هنوز این لیست به دست آنها نرسیده است.

 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: خود شورای عالی بورس شامل ذینفعانی است که که به عنوان کارگزار برخی شرکت‌های حقوقی عمل می‌کنند به همین دلیل ما به دنبال طرحی هستیم که افراد حقیقی حاضر در بورس (شامل 20 میلیون نفری که کد بورسی دارند) نیز یک تشکل در بورس داشته باشند و همچنین دو نماینده در شورای عالی بورس داشته باشند تا بتوانند از حقوق افراد حقیقی نیز دفاع کنند.

 

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوالی در مورد برخورد ناکافی با متخلفان گفت: خوشبختانه بورس بازاری کاملاً شفاف است و اطلاعات و آمار آن کاملاً قابل رسیدگی است. زمان نیز بر روی آن تاثیری نمی گذارد. در روز سه‌شنبه اخیر که بازار سبز شده بود، در ساعت خاصی بعضی از حقوقی‌ها اقدام به درست کردن صف فروش کردند و باعث ریزش بازار شدند.

 

وی در ادامه تاکید کرد، کاملاً مشخص است که در چه ساعتی و کدام حقوقی وارد شده و با عرضه سنگین باعث ریزش بازار شده است. این بدین معناست که حتی پنج شرکت حقوقی که این کار را تا آخر ساعت اداری انجام دادند کاملا مشخص هستند. در این جا هم معاونت حقوقی سازمان بورس می‌تواند ورود کند و هم برای دادستانی موضوع روشن است.

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است، به این دلیل که بازار کاملا شفاف است نقش هر کدام از افراد، موسسات و کسانی که در بازار مداخله کردند و مداخله آنها باعث اخلال در نظام اقتصادی شده است روشن و قابل بررسی است.

 

وی افزود، حقوقی ها را باید به عنوان شرکت های فولاد، بانک، تامین اجتماعی و در واقع 90 درصد اقتصاد کشور ببینیم و این شرکت‌ها نهادهای قدرتمند اقتصادی هستند./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار