حضور پوتین با لباس نظامی در قرارگاه فرماندهی ارتش روسیه نفوذ ۱۰ خودروی نظامی اسرائیلی به شمال قنیطره سوریه انتخابات پیش‌رو در رهبری حماس؛ الحیه و مشعل مهم‌ترین گزینه‌های ریاست جنبش سفیر ایران در بغداد: آمریکا در حریم هوایی عراق از ایران جاسوسی می‌کند ریاض به جدایی‌طلبان یمن: صدای عقل را بر ماجراجویی غلبه دهید بازداشت ۷ نفر در ایتالیا به اتهام تامین مالی حماس پیام گروه هکری حنظله خطاب به نتانیاهو در آستانه سفر به آمریکا الحوثی: ارتباط نظام سعودی با تل‌آویو/ نبردهای آتی با اسرائیل حتمی است پای جاسوس ایرانی به اتاق نفتالی بنت رسید زلنسکی: به دیدار ترامپ می‌روم رژیم صهیونیستی در قعر فهرست اعتبار جهانی قرار گرفت غریب آبادی: خصومت دشمنان ناشی از استقلال و پیشرفت‌های ایران است وزیر جنگ اسرائیل: هرگز از غزه خارج نخواهیم شد کمیسیون اروپا واشنگتن را به اقدامات تلافی جویانه تهدید کرد عراقچی: جنگ 12 روزه تجربه‌ای ماندگار در تاریخ ایران بود

آخرین اخبار از بازگشت آمریکا به برجام از زبان گزینه مشاور امنیت ملی «جو بایدن»

گزینه مشاور امنیت ملی «جو بایدن» می‌گوید، اگر ایران به تعهداتش بازگردد و با حسن نیت، آماده انجام مذاکرات بعدی باشد بایدن نیز آماده است همان کار را انجام دهد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۰۹ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 29
کد خبر: ۶۸۵۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به وعده‌های جو بایدن درباره بازگشت به توافق هسته‌ای ایران نوشت، «جیک سالیوان» گزینه تیم بایدن، رئیس جمهور احتمالی بعدی آمریکا، و کسی که در مذاکرات محرمانه با ایران قبل از آغاز مذاکرات منتهی به برجام نقش داشت در سخنرانی خود در دانشگاه مینه سوتا در روز چهارشنبه گذشته گفته، «این کاملا به ایران بستگی دارد.»

 

وی همچنین گفته، «اگر ایران موافقت کند که به تعهداتی که نقض کرده است بازگردد و آماده‌ی پیشبرد مذاکراتِ با حسن نیت برای توافق‌های بعدی باشد، آقای بایدن هم آماده است همان کار را انجام دهد.»

 

سخنان سالیوان در حالی مطرح می‌شود که دولت آمریکا طرفی بوده که برجام را ترک کرده نه ایران.

نیویورک تایمز در ادامه به این مساله اشاره می‌کند که، هرچند که جو بایدن از توافق هسته‌ای 2015 حمایت کرده است اما او در تصمیم گیری در زمینه حمله سایبری به تاسیسات هسته‌ای نطنز در سال 2010 نیز دخیل بوده است.

 

در سال 2012 رسانه‌های آمریکایی فاش کردند که ویروس «استاکس نت» برای عملیات مخرب علیه برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران مستقیما به دستور «باراک اوباما» رئیس جمهور وقت آمریکا طراحی و اجرا شده بود. جو بایدن در آن زمان معاون رئیس جمهور آمریکا بود.

 

درحالیکه گمانه زنیها درباره اقدامات احتمالی بایدن برای بازگشت آمریکا به برجام با توجه به وعده‌های انتخاباتی وی ادامه دارد، «وندی شرمن مذاکره کننده ارشد سابق آمریکا می‌گوید که این توافق یک شبه احیا نمی‌شود.»

 

شرمن اخیرا در مصاحبه ای در پاسخ به این سؤال که آیا برجام با توجه به خروج ترامپ از آن، برای آمریکا باقی مانده تا دولت احتمالی بایدن بتواند به آن باز‌گردد گفت: «هیچ شکی نیست که برنامه جامع اقدام مشترک اکنون مانند زمانی که از آن خارج شدیم نیست، اما اقداماتی که ایران انجام داده تقریباً قابل باز‌گشت است. آنچه رئیس جمهور منتخب، بایدن گفته این است که اگر ایران بار دیگر از این توافق به طور کامل تبعیت کند دولت او نیز به این توافق باز‌خواهد گشت. اما این اتفاق ساده نخواهد بود.»/ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار