وندی شرمن هم در دولت آینده آمریکا سمت گرفت-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

وندی شرمن هم در دولت آینده آمریکا سمت گرفت

منابع نزدیک به رئیس‌جمهور منتخب آمریکا اعلام کردند که معاون وزیر خارجه دولت اوباما و مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران، در دولت آینده آمریکا نیز به عنوان معاون سیاسی وزیر امور خارجه حضور خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۶ - ۱۶ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 05
کد خبر: ۷۳۰۸۷

به گزارش راهبرد معاصر نشریه آمریکایی پالیتیکو روز سه‌شنبه به نقل از منابع نزدیک به جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب آمریکا گزارش داد که «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا در دولت باراک اوباما و مذاکره‌کننده ارشد این کشور در مذاکرات هسته‌ای با ایران که به توافق موسوم به برجام منجر شد، در دولت جو بایدن نیز در سمت معاون سیاسی وزیر امور خارجه فعالیت خواهد کرد.

این دو منبع نزدیک به جو بایدن که پالیتیکو از افشای نامشان خودداری کرده است، همچنین از انتصاب «ویکتوریا نولاند» به سمت دستیار ارشد وزیر خارجه دولت بایدن در امور سیاسی خبر داده‌اند. ویکتوریا نولاند نیز در دولت اوباما حضور داشته و تقریباً به مدت 3.5 سال (سپتامبر 2013 تا ژانویه 2017) دستیار وزیر خارجه در امور اروپا و اوراسیا بوده است.

وندی شرمن که به گفته این دو منبع نزدیک به جو بایدن، معاون وزیر خارجه دولت آینده آمریکا خواهد بود، در فاصله سال‌های 2011 تا 2015 معاون هیلاری کلینتون جان کری وزیر خارجه دولت اوباما بوده و در مذاکرات هسته‌ای با ایران نیز به عنوان سرپرست تیم مذاکره‌کننده آمریکا نقش ایفا کرده است.

وی حدود دو ماه قبل در مصاحبه با شبکه رادیویی «پابلیک رادیو اینترنشنال» اعلام کرد که رئیس‌جمهور آینده آمریکا کار سختی برای تعامل با ایران درباره برجام خواهد داشت.

شرمن در بخشی از این مصاحبه در خصوص اینکه دولت جدید آمریکا در صورت بازگشت به برجام چگونه با ایران تعامل خواهد کرد، اظهار داشت: ما اکنون در سال 2016 نیستیم، بلکه تقریباً وارد سال 2021 شده‌ایم، اوضاع خیلی تغییر کرده است. اگرچه متحدان اروپایی ما و همچنین روسیه و چین طی این سال‌ها برجام را زنده نگاه‌داشته‌اند، اما باید اذعان کنیم که این توافق تا حدی از هم گسیخته شده است.

وی افزود: اگرچه ایران اعلام کرده که اقداماتش در مسیر کاهش تعهدات هسته‌ای داوطلبانه‌اش ذیل برجام بازگشت‌پذیر است، اما باز هم باید تأکید کنم که ما در موقعیت قبلی قرار نداریم، بنابراین کار دشواری پیشِ‌رو خواهیم داشت. به‌نظر من بهتر است که بایدن و تیم دیپلماسی او ابتدا کار را از طریق مذاکره با متحدان اروپایی‌مان و سپس با روسیه و چین آغاز کنند تا ببینند که از چه مسیری می‌توان کار را بهتر پیش برد.

شرمن در پاسخ به این سؤال درباره موضع مقامات جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه آمریکا باید خسارات خروج از برجام را جبران کند و این‌که این خسارات چگونه قابل جبران خواهد بود، گفت: آنچه درباره مذاکره‌کنندگان ایرانی می‌دانم این است که آنها خیلی سرسخت هستند  و تا جایی که ممکن باشد، خواسته‌هایشان را قبل از مذاکره با دولت جدید آمریکا مطرح خواهند کرد. باید تا جایی که می‌توانیم در مذاکره اهرم فشار در اختیار داشته باشیم. مطمئنم که رئیس‌جمهور منتخب، تیمی باکفایت و توانمند را برای این کار انتخاب خواهد کرد.

وی در خصوص تأثیر تحریم‌های آمریکا علیه ایران خاطرنشان کرد: تحریم‌ها نه موجب بازگشت ایران به پای میز مذاکره شدند و نه رفتار این کشور در منطقه را تغییر دادند، از این رو دولت بایدن ــ هریس باید موقعیت فعلی را به‌دقت بررسی کند. رئیس‌جمهور منتخب اعلام کرده است که می‌خواهد به مذاکرات بازگردد و آسیب‌های واردشده [به برجام] را جبران کند. تفاوت رئیس‌جمهور منتخب با ترامپ این است که او تیمی باکفایت و توانمند تشکیل خواهد داد؛ تیمی که اخیراً اعلام شده است 500 کارشناس توانمند که کار خود را به‌خوبی بلدند، در آن عضویت دارند.

تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر