مخالفت چین با تحریم‌های مرتبط با ایران پسکوف: روسیه به حمایت از ایران ادامه خواهد داد پوتین: برای احیای رابطه با آمریکا آماده‌ایم، اما واشنتگن هم باید قدم بردارد وکلای مادورو: آمریکا محاکمه مادورو را متوقف کند واکنش ترامپ به پیام قالیباف درباره افشای «کد آشوب» رد ادعای مطرح‌شده درباره روابط ایران و چین فرود اضطراری هواپیمای حامل وزیر امنیت داخلی آمریکا شکست مذاکرات امنیتی اسرائیل با دولت سوریه دبیرکل نجبا: بعد از ۳۰ سپتامبر جنازه اشغالگران را به آمریکا پس می‌فرستیم گزارش آژانس انرژی اتمی درباره راستی‌آزمایی در تأسیسات ایران بیانیه وزارت امور خارجه درباره حمله نظامی آمریکا به ایران: نیرو‌های مسلح پایگاه‌های نظامی آمریکا را مورد ضربات دفاعی و کوبنده خود قرار دادند صدای انفجار در اردن و اصابت موشک به پایگاه آمریکا سنتکام حمله به خاک ایران را تأیید کرد پزشکیان در دیدار با پوتین: ایران در برابر تجاوزگری خواهد ایستاد/ روابط ایران-روسیه رو به توسعه است جزییات گزارش محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ذخایر اورانیوم ایران کشته شدن مقام ارشد بانک آمریکا در حمله با سلاح سرد در نیویورک

فرانسه:بازگشت ایران به تعهدات برجامی برای تجدید نظر دولت بعدی آمریکا ضروری است

فرانسه:بازگشت ایران به تعهدات برجامی برای تجدید نظر دولت بعدی آمریکا ضروری است سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در مصاحبه‌ای گفته بازگشت ایران به تعهدات برجامی جهت تجدید نظر دولت بعدی آمریکا در این توافق ضروری است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۲ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 02
کد خبر: ۶۹۰۳۹

به گزارش راهبرد معاصر یک سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفته بازگشت ایران به تعهدات برجامی جهت تجدید نظر دولت بعدی آمریکا در خصوص این توافق هسته‌ای ضروری است.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه این اظهارات را در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «العربیه» مطرح کرده است.

العربیه در این خصوص نوشت: «او (سخنگوی وزارت خارجه فرانسه) توضیح داد بازگشت ایران به توافق هسته‌ای، شرطی ضروری برای تجدید نظر دولت بایدن در قبال این توافق است.»

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه همچنین گفت: «توافق هسته‌ای برجام، برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، توافقی ضروری است.»

طبق نوشته العربیه، این سخنگو خواستار توسعه توافق هسته‌ای برجام و گنجاندن بندهایی برای مهار برنامه موشکی ایران شده است. 

 چند روز پیش روزنامه وال‌استریت‌ژورنال گزارش داده بود کشورهای اروپایی واشنگتن را برای بازگشت فوری به توافق هسته‌ای برجام تحت فشار قرار نخواهند داد. (جزئیات بیشتر)

مقام‌های فرانسه، انگلیس و آلمان که کشورهایشان در شکل‌گیری «برجام» نقش داشته‌اند به وال‌استریت‌ژورنال گفته‌اند تروئیکای اروپایی کماکان از توافق هسته‌ای حمایت می‌کنند، اما معتقدند که بازگشت کامل به این توافق ممکن است قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در ماه ژوئن، امکان‌پذیر و یا حتی مطلوب نباشد.

فرانسه در کنار در کنار انگلیس و آلمان سه عضو اروپایی گروهی هستند که از سال ۲۰۱۵ به توافقی با ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور دست پیدا کرده‌اند. این توافق قرار بود در ازای ایجاد محدودیت‌ در بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای، تحریم‌های اعمال‌شده به بهانه هسته‌ای علیه ایران را رفع کند.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از این توافق خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.

تروئیکای اروپا علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل  نکردند.

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بی‌عملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل این توافق را کاهش داد.

علاوه بر این نمایندگان مجلس شورای اسلامی در چارچوب گام‌های کاهش تعهدات هسته‌ای و نامه رئیس‌جمهور ایران به کشورهای اروپایی، در پاسخ به روند اقدامات خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و همراهی کشورهای اروپایی با آن روز سه‌شنبه طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را به تصویب نهایی رساندند. 

فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار