انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران

شورای اتحادیه اروپا خواستار همکاری با آمریکا در خصوص برجام شد

شورای اتحادیه اروپا در بخشی از بیانیه خود که دوشنبه صادر شده خواستار همکاری با دولت آمریکا در خصوص برجام شده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۴ - ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 07
کد خبر: ۶۹۶۲۳

به گزارش راهبرد معاصر شورای اتحادیه اروپادر بخشی از بیانیه ۸ بندی خود خواستار همکاری با دولت آمریکا در خصوص برجام شده است. 

شورای وزیران اتحادیه اروپا در این بیانیه که امروز دوشنبه صادر شده دولت آتی آمریکا را به تلاش برای ترمیم روابط میان آمریکا و اروپا دعوت کرده و از واشنگتن خواسته وارد «گفت‌وگوهای راهبردی» طولانی مدت در خصوص مسائل مختلف از «کووید-۱۹» گرفته تا تغییرات جوی شوند. 

در بیانیه شورای وزیران اتحادیه اروپا که بعد از جلسه امروز در بروکسل صادر شده آمده است: «شراکت قوی میان طرف‌های دو سوی آتلانتیک برای تضمین امنیت، ثبات و رفاه مشترک ما حیاتی است.»

در بخشی از بند ۴ این بیانیه، اشاره‌ مختصری به ضرورت تلاش‌های مشترک واشنگتن و بروکسل برای حفظ «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) یا توافق هسته‌ای ایران شده است. 

در این بنده آمده است: «لازم است ما برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک که به تأیید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) رسیده و یکی از ستون‌های اصلی معماری منع اشاعه در جهان به شمار می‌رود با یکدیگر همکاری کرده، دستاوردهای آن را بیشتر کنیم و به چالش‌های آینده بپردازیم.»

این بیانیه چند روز بعد از اظهارات «هایکو ماس»، وزیر امور خارجه آلمان مطرح شده که گفته بود که به باور برلین توافق هسته‌ای برجام دیگر کافی نیست و لازم است طرف‌ها بر سر توافقی گسترده‌تر نسبت به برجام توافق حاصل کنند.  

هایکو ماس گفته بود: «نوعی توافق اضافه نیاز است که مطابق با منافع ما باشد. انتظارات ما از ایران روشن است: نداشتن سلاح هسته‌ای و نداشتن برنامه موشک بالستیک که کل منطقه را تهدید می‌کند. ایران باید نقش دیگری در منطقه بازی کند.»

دولت آمریکا پس از خروج از برجام در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ علاوه بر احیای تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌ها علیه ایران در حوزه‌های دیگر را نیز تشدید کرد.

تروئیکای اروپا تا کنون علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل  نکردند. جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بی‌عملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل این توافق را کاهش داد.

«سعید خطیب‌زاده»، سخنگوی وزارت خارجه ایران در کنفرانس خبری امروز دوشنبه در واکنش به اظهارات وزیر خارجه آلمان گفت: « موارد عدم پایبندی اتحادیه اروپا در ابعاد رفع تحریمی کاملا روشن است و به اروپا گفته شده است.»

وی ادامه داد: «اینکه برخی فکر کنند مسیری که آمریکا و رژیم ترامپ با سیاست سبعانه فشار حداکثری بر ضد ملت ایران و اهدافی که رژیم ترامپ نتوانستند به دست بیاورند، از طریق دیگری اسم آن را گفت‌وگو یا مذاکرات جدید بگذارند و می‌توانند به آن برسند، کسی در تهران خریدار این نکات نیست.»

وی تصریح کرد: «دوستان ما در اروپا بدانند اول برادری خود را ثابت کنند بعد ادعای ارث و میراث کنند. لیست بلند بالایی از عدم تعهداتشان وجود دارد.»

سخنگوی وزارت خارجه چین هم امروز در واکنش به اظهارات وزیر خارجه آلمان از همه طرف‌های توافق هسته‌ای خواست آمریکا را به بازگشت بی‌قید و شرط به برجام دعوت کنند. 

«هوا چان‌یینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: « «ما امیدواریم همه طرف‌ها صحنه بزرگتر را مدنظر داشته باشند، همواره با حفظ آرامش، همبستگی‌ها برای حفظ برجام را تقویت کرده و خواستار بازگشت بی‌قید و شرط دولت آمریکا به این توافق و از سرگیری پایبندی به آن و از جمله رفع تمامی تحریم‌های مربوطه علیه ایران شوند.»

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر