بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه

دولت ترامپ بودجه «صدای آمریکا» و «رادیو فردا» را به شدت کاهش می‌دهد

لایحه بودجه پیشنهادی دولت آمریکا به کنگره این کشور از کاهش شدید بودجه بخش فارسی دو رسانه ضدایرانی «صدای آمریکا» و «رادیو فردا» حکایت دارد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۱ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 19
کد خبر: ۶۹۸۶
به گزارش راهبرد معاصر ، بررسی لایحه بودجه پیشنهادی دولت آمریکا به کنگره این کشور نشان می‌دهد کاخ سفید قصد دارد از هزینه‌های دولت در زمینه پخش برنامه‌های ماهواره‌ای در خارج از آمریکا بکاهد.

در چارچوب تحقق این هدف، واشنگتن میزان بودجه درخواستی برای بخش فارسی‌زبان دو رسانه ضدایرانی «صدای آمریکا» و «رادیو آزاد» (رادیو فردا) را برای سال ۲۰۲۰ میلادی به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

در سند موسوم به «توجیه بودجه درخواستی» آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده (بی‌بی‌جی سابق) که امسال هم با رونمایی از لایحه بودجه دولت آمریکا منتشر شده، بار دیگر از این دو رسانه به عنوان ابزارهایی برای پیشبرد منافع و اهداف ایالات متحده در ارتباط با ایران یاد و بر اهمیت آن‌ها برای واشنگتن تأکید شده است.

با این وجود، در جداول ارائه‌شده در این سند، مشخص است که واشنگتن قصد دارد بودجه این دو شبکه را نیز مانند دیگر رسانه‌های تحت پوشش دولت آمریکا، به میزان قابل ملاحظه‌ای کم کند.

بر این اساس، دولت آمریکا پیشنهاد کرده میزان بودجه سالانه بخش فارسی صدای آمریکا با افت ۶ میلیون دلاری، از رقم ۱۷.۷۱۴ میلیون دلار، به ۱۱.۷۱۴ میلیون دلار کاهش یابد.

در توضیح نحوه اعمال این کاهش بودجه، عنوان شده است: «صدای آمریکا کارکنانی را که از مهارت‌های دیجیتال و تلویزیونی برخودار نباشند و شغل آن‌ها توسط نیروهای قراردادی که در این حوزه‌ها ماهر هستند پوشش داده شده باشد، حذف می‌کند. صدای آمریکا برنامه اخیر برای توسعه شبکه را نیز تعلیق خواهد کرد.»

 با توجه به این ارقام، در صورت تایید کنگره، بودجه بخش فارسی صدای آمریکا در سال آینده میلادی حدود یک سوم کاهش می‌یابد.
در مورد رادیو فردا نیز وضعیت مشابهی در نظر گرفته شده و دولت آمریکا تصمیم دارد بودجه بیش از ۱۴ میلیون دلاری این رسانه را به کمتر از ۵ میلیون دلار، یعنی دو سوم پایین‌تر از بودجه سال ۲۰۱۹، کاهش دهد.

بخشی از این کاهش شدید بودجه رادیو فردا به توقف برنامه‌ای بازمی‌گردد که از سال ۲۰۱۶ برای تقویت و گسترش فعالیت‌های «برنامه‌های فارسی» رسانه‌های مورد حمایت دولت آمریکا تخصیص یافته بود. دولت آمریکا اکنون اعلام کرده در سال ۲۰۲۰ به این برنامه که برای آن ۳.۹ میلیون دلار بودجه در نظر گرفته شده بود، ادامه نمی‌دهد.
دولت آمریکا همچنین تصمیم گرفته فعالیت سه شبکه رادیو آزاد گرجستان، تاتار و قفقاز شمالی را نیز متوقف کند.

در مجموع، در لایحه بودجه پیشنهادی، برای آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده که مدیریت رسانه‌های دولتی آمریکایی فعال در خارج از این کشور را بر عهده دارد، ۶۲۸.۱ میلیون دلار بودجه درخواست شده است. این در حالی است که بودجه تخصیص یافته به این آژانس در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۸۰۸ میلیون دلار بوده است.

صدای آمریکا و رادیو فردا به عنوان زیرمجموعه‌های آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده، سالانه از دولت آمریکا بودجه دریافت می‌کنند و به عنوان یکی از ابزارهای دیپلماسی عمومی و پروپاگاندای رسانه‌ای واشنگتن به شمار می‌آیند. واشنگتن همچنین از رسانه‌های دولتی خود در خارج از کشور برای تبلیغ علیه کشورهای رقیب و در صورت امکان ایجاد ناآرامی در این کشورها استفاده می‌کند.
 
فارس 
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار