صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود

پیش بینی قیمت مسکن در سال 98

یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان این‌که نمی‌توان انتظار داشت قیمت مسکن به اندازه نرخ ارز بالا برود گفت: افزایش تا ۳۵ درصد دستمزد می‌تواند تأثیر ملایمی بر قیمت تمام شده مسکن بگذارد .
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۲ - ۰۲ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 March 22
کد خبر: ۷۱۱۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
به گزارش راهبرد معاصر؛ مهدی سلطان‌ محمدی در خصوص پیش بینی قیمت مسکن در سال 98 اظهار کرد: قیمت‌ مسکن در سال گذشته رشد چشمگیری را بخصوص در شهر تهران داشت که تا حدی قابل پیش‌بینی بود؛ زیرا با توجه به چرخه‌های رونق و رکود بازار مسکن و این‌که از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ نیز این بازار در رکود سنگین قرار داشت، احتمال رشد قیمت مسکن بالاتر از نرخ تورم وجود داشت که این اتفاق افتاد. اما یک عامل تشدیدکننده در بازار وارد شد و آن افزایش سنگین نرخ ارز بعد از اعمال تحریم‌های سال گذشته آمریکا بود.
 
پیش بینی قیمت مسکن در سال 98
 

نباید انتظار داشت مسکن به اندازه ارز رشد کند

وی با بیان این‌که بازارهای مسکن و ارز، معمولاً همبستگی دارند افزود: در عین حال نباید انتظار داشت که این دو بازار متناسب و همپای یکدیگر رشد کنند؛ کما اینکه در سال جاری رشد قیمت مسکن حدود نصف رشد قیمت دلار به ثبت رسید. یکی از علل همبستگی قیمت‌های ارز و مسکن، تأثیر تغییرات نرخ ارز روی نرخ بخش مصالح ساختمانی است.

این کارشناس بازار مسکن درباره علت اثرگذاری دلار بر قیمت نهاده‌های ساختمانی علیرغم داخلی بودن تولید بسیاری از این کالاها گفت: آن‌چه باعث همبستگی کالاهای داخلی با نرخ ارز می‌شود، صرفاً تولید داخلی این کالاها نیست بلکه قابل تجارت بودن در سطح جهانی است که اهمیت دارد. کالاهایی که قابلیت جابه‌جایی و تجارت در بازارهای جهانی را دارند، ولو این‌که تولید داخل باشند به درجات زیادی از نوسانات نرخ دلار متأثر می‌شوند. به طور مثال هم‌اکنون قیمت مصالح فلزی با دلار ۸۵۰۰ تا ۹,۵۰۰ تومان مطابقت دارد که تا حدی با نرخ سامانه نیما هماهنگ است.

سلطان‌محمدی تصریح کرد: تغییرات نرخ مسکن همواره در دراز مدت با نرخ تورم همبستگی بالا داشته است. وقتی تورم بالا می‌رود عده‌ای وارد بازار مسکن می‌شوند تا بتوانند ارزش نقدینگی خود را در مقابل تورم حفظ کنند. با توجه به این موضوع، در سال قبل افزایش بالاتر از نرخ تورم و پایین‌تر از نرخ دلار برای بازار مسکن قابل انتظار بود.
 
با این وجود به دلیل رسد بالای قیمن مسکن در سال گذشته باعث شده قدرت خرید مردم از جمله درصد پوشش وام مسکن اولی به شدت کاهش یابد و بسیاری از زوجین از این بازار عقب نشینی کنند و حتی حساب مسکن یکم خود را ببندند.
 
 

رشد مسکن حدود نرخ تورم خواهد بود

وی درباره پیش‌بینی از قیمت مسکن در سال ۱۳۹۸ گفت: همان مولفه‌هایی که سال گذشته در بازار مسکن وجود داشتند با مقیاس ضعیف‌تر هنوز فعال هستند. علاوه بر احتمال افزایش قیمت ارز، افزایش حداقل دستمزد که تا حدود ۳۵ درصد تعیین شده و بخش عمده‌ای از هزینه‌های ساخت مسکن را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بر قیمت تمام شده مسکن تأثیرگذار است، لذا تورمی از این ناحیه خواهیم داشت. می‌توان انتظار داشت که بازار مسکن همچنان از رشد برخوردار باشد ولی افزایش جهشی نخواهد داشت. به نظر من امسال قیمت مسکن حول و حوش نرخ تورم و حتی ممکن است پایین‌تر از میانگین تورم قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، آمار بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در بهمن ماه ۱۳۹۷ نشان می‌دهد متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیر بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۹ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه گذشته و ماه مشابه سال گذشته به ترتیب ۱.۷ درصد و ۸۵.۱ درصد افزایش داشته است. هم‌چنین در این ماه تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به بیش از ۹۳۰۰ واحد رسید که نسبت به ماه قبل ۳۹ درصد افزایش داشته، اما نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۴۹.۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد. آمار اسفندماه هنوز اعلام نشده است.
ارسال نظر
captcha
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی:
غیر قابل انتشار:
میثم سالاری
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
0
0
سلام وقتتون بخیر دوستان
من یک راهکار رو پیشنهاد میکنم برای شکستن قیمت خانه
اول اینکه باید سیاست هامون رو بر این اساس بزاریم که هر شخص فقط یک خونه داشته باشه و اون هم خونه ای باشه که در اون در حال زندگی هست
دوم اینکه اگر کسی بیشتر از یک خانه داشت بهش مالیات بخوره اگر دوتا داشت مالیات بیشتری باید پرداخت کنه و .... همینطور ادامه پیدا کنه رو به افزایش و سیاستمون باید این باشه که کسی به خونه بعنوان سرمایه گذاری نگاه نکنه و این مثل قدیمی که میگن هر وقت پول داشتی زمین بخر ضرر نمیکنی رو منسوخ کنیم
سوم هم اینکه مالیات برای خانه های خالی هم بزاریم که شخص متحمل هزینه بشه اگر خانه ای خالی داشته باشه
چهارم که از همه اینها مهمتر هست نظارت قوی و سازماندهی شده می باشد که اگر این اصل رعایت نشود هیچکدام از این موارد اجرایی نیست
به اینصورت میشود سرمایه هنگفتی که در یازار ملک هست رو بسمت دیگه ای هدایت کرد و به چرخه اقتصاد مملکت برگرداند.
با تشکر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار