قائم‌پناه: برای همه استان‌ها الگوی مشخص مصرف آب و انرژی تعیین می‌شود بقائی خطاب به گوترش: چرا از نام بردن دو عامل اصلی نسل‌کشی و جنایات جنگی خودداری می‌کنید؟ انهدام یک فروند پهپاد در بندر امام خمینی دومین سوءقصد به ماموران فراجا در ایرانشهر/ یک پلیس شهید شد بروجردی: ممکن است اسرائیل به جنگ با ایران ورود کند نماینده مجلس: فتنه تعطیلی مجلس با هوشیاری ملت خنثی شد تسلیت عراقچی به خانواده‌های قربانیان زلزله ژاپن تکذیب حمله آمریکا به بندر عباس جزئیات حمله موشکی بامداد امروز آمریکا به شهرستان بوشهر جزئیات حمله به یک کشتی باربری در محدوده خزر شهر فریدون‌کنار فرمانده کل ارتش: تا آخرین نفس از خاک پاک ایران و استقلال کشور، دفاع خواهیم کرد سپاه: کشته شدن عامل تروریستی وابسته به گروه‌های تجزیه طلب در بوکان شهادت ۴ پاسدار ایرانی در حمله آمریکا به کربلا + اسامی نوار مرزی پیرانشهر کجاست و چرا امروز هدف حمله آمریکا قرار گرفت؟ فوری | تغییر ساعت کاری ادارات قم ابلاغ شد / دورکاری برای جبران کسری ساعت + جزئیات

واکنش کدخدایی به اظهارات روحانی درباره قانون اساسی/تصمیم بازنگری طبق قانون با رهبر معظم انقلاب است

واکنش کدخدایی به اظهارات روحانی درباره قانون اساسی/تصمیم بازنگری طبق قانون با رهبر معظم انقلاب است سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به اظهارات رییس جمهور گفت: در خواست بازنگری در قانون اساسی را هر کسی می‌تواند بدهد اما تصمیم بازنگری طبق قانون با رهبر معظم انقلاب است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۱ - ۰۲ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 22
کد خبر: ۷۱۴۳۷

به گزارش راهبرد معاصر عباسعلی کدخدایی در گفتگو با رادیو معارف گفت: هیچ منعی برای تغییر، بازنگری و اصلاح قانون اساسی در هیچ کشوری وجود ندارد.

وی افزود: هر وقت همه‌ی ظرفیت‌های قانون اساسی فعلی را استفاده کردیم و از همه‌ی راه‌های جایگزین مانند تفسیر قانون اساسی بهره بردیم، در این صورت اگر مشکل حل نشد می‌توان از بازنگری استفاده کرد.

کدخدایی تصریح کرد: روش‌های مختلفی در قوانین اساسی تمام کشورها از جمله کشور ما وجود دارد که ما باید تلاش کنیم از این سازوکارها استفاده کنیم و دست به قانون اساسی نزنیم.

وی با بیان اینکه در خواست بازنگری در قانون اساسی را هر کسی می‌تواند بدهد اما تصمیم بازنگری طبق قانون با رهبر معظم انقلاب است گفت: خیلی از ظرفیت‌های قانون اساسی مغفول مانده است. 

وی افزود: مشکل ما در رفتار مسئولان است و مسئولان باید رفتارهای خودشان را منطبق با قانون اساسی کنند؛ برخی مسئولان فهم شخصی از قانون اساسی را بیان می‌کنند.

وی افزود: نظر و تفسیری که توسط افراد بیان شده، ممکن است در دوره‌ای دیگر این نظر تغییر کند. مثلا در یک دوره، مجلس ممکن است یک مصوبه داشته باشد و در دوره دیگر، نمایندگان مصوبه‌ای مخالف مصوبه‌ی مجلس قبلی داشته باشند؛ شورای نگهبان هیچ الزام قانونی برای پایبندی به آرای خود در ادوار مختلف ندارد اما در عمل همیشه سعی کرده که این پایبندی را داشته باشد.

کدخدایی گفت: نظر شورای نگهبان در سال ۸۲ با تفسیر سال ۹۱ این شورا یکسان است و احتمالا آقای رئیس جمهور درباره موضوعی که دیروز مطرح کردند، در جریان جزئیات موضوع نبودند. 

 

ایسنا

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار