اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

کاهش سهم دلار آمریکا از ذخایر ارز خارجی

صندوق بین المللی پول گزارش داد سهم دلار آمریکا از ذخایر ارز خارجی در سه ماهه سوم امسال به 60.4 درصد کاهش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۷ - ۰۶ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 26
کد خبر: ۷۱۸۴۲

به گزارش راهبرد معاصر صندوق بین المللی پول گزارش داد، سهم دلار آمریکا از ذخایر ارز خارجی در سه ماهه سوم امسال به 60.4 درصد کاهش یافته است، این رقم در سه ماهه دوم 61.2 درصد بود.

با این حال، دلار همچنان بیشترین سهم را در بانک های مرکزی در اختیار دارد اما در سال گذشته این رقم برابر با 61.5 درصد بوده است. سهم دلار از ذخایر ارزی جهان در دو فصل متوالی در حال کاهش است.

به نوشته این گزارش، ذخایر جهانی، دارایی های بانک های مرکزی هستند که به صورت ارزهای مختلف نگهداری و درجه اول برای پشتیبانی از بدهی های شان استفاده می شوند. بانک های مرکزی گاهی از ذخایر برای حمایت از ارزهای خود استفاده می‌کنند.

بر اساس آمارهای صندوق بین‌المللی پول، IMF، ذخایر ارزی جهان در سه ماهه سوم به رکورد 12.254 تریلیون دلار رسیده است. این رقم در سه ماهه دوم برابر با 12.012 تریلیون دلار بوده است.

کل ذخایر ارزی به دلار آمریکا در جهان برابر در سه ماهه سوم با 6.937 تریلیون دلار یا 60.4 درصد کل ذخایر جهان بوده است. این ذخایر در سه ماهه دوم 6.899 تریلیون دلار برابر با 61.2 درصد بوده است.

برخی از تحلیلگران با توجه به از دست رفتن قدرت ژئوپلتیکی آمریکا، بار سنگین بدهی این کشور و ظهور ارزهای جایگزین، در مورد ادامه برتری دلار به عنوان یک ارز ذخیره در جهان دچار تردید شده‌اند.

دلار تا این زمان از سال جاری میلادی، 6.4 درصد از ارزش خود را از دست داده است که بدترین عملکرد از سال 2017 به شمار می‌رود.

 

فارس

ارسال نظر