جزئیات آزاد سازی قیمت خودرو-راهبرد معاصر

جزئیات آزاد سازی قیمت خودرو

افزایش بی رویه قیمت خودرو موجب شده تا بسیاری از مردم توانایی تهیه خودرو را نداشته باشند. جزئیات آزادسازی قیمت خودرو را در ادامه میخوانید.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۷ - ۰۶ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 26
کد خبر: ۷۱۸۸۷
تعداد نظرات: ۲ نظر

به گزارش راهبرد معاصر در سالهای اخیر به دلیل بازگشت تحریم ها قیمت خودرو به یکباره افزایش چشمگیری داشت و دست دلالان در این بازار باز شد به همین دلیل خودروسازان داخلی نظیر سایپا و ایران خودرو برای کنترل قیمت و کوتاه کردن دست دلالان قرعه کشی و فروش فوق الهاده در نظر گرفتند. در این خبر جزئیات آزاد سازی قیمت خودرو را میخوانید. 

جزئیات آزاد سازی قیمت خودرو

 

شروط آزادسازی قیمت خودرو 

 بازار‌های جهانی خودرو به دلیل رقابت سنگین، خودروسازان به نوعی با محدودیت قیمت گذاری مواجهند و برای آنکه مشتریان‌شان را از دست ندهند، همه تلاش‌شان را می‌کنند که تا حد امکان قیمت‌های پایین را در نظر بگیرند.

 

حالا پس از کشمکش و حواشی بسیار در رابطه با انحصاری بودن یا نبودن بازار خودرو‌های داخلی و پس از مطرح شدن بحث عرضه خودرو‌های داخلی در بورس، به نظر می‌رسد که بار دیگر نظر مسئولین تغییر کرده است و در تازه‌ترین اقدام نیز شورای رقابت ضمن اعلام ضوابط آزادسازی قیمت خودرو، شروط خود برای خروج خودرو‌های پر تیراژ از شمول قیمت گذاری را اعلام کرده است.

 

موضوع آزادسازی قیمت ۴۵ درصد از خودرو‌ها و اصلاح شیوه قیمت گذاری خودرو در حالی به طور همزمان در دستور کار شورای رقابت و شورای عالی سران سه قوه قرار دارد که در جریان بررسی پیشنهاد آزادسازی قیمت خودرو‌های کم تیراژ، شورای رقابت در نشست این هفته خود با در نظر گرفتن ضوابطی به آزادسازی قیمت این خودرو‌ها رای مثبت داد.

جزئیات آزاد سازی قیمت خودرو

آزاد سازی قیمت خودرو

شرایط پیشنهادی شورای رقابت برای آزادسازی قیمت خودرو براساس نظر شورای رقابت به شرح زیر است:

 

۱- قیمت خودرو‌هایی که رقیب و همکلاس هستند از دستورالعمل قیمت گذاری خارج می‌شوند.

 

۲- خودرو‌هایی که حداقل ۱۰ درصد از آن‌ها صادر می‌شوند نیز از شمول قیمت گذاری خارج و بر مبنای قیمت صادراتی عرضه خواهند شد.

 

۳- شورای رقابت پیشنهاد کرده است که در صورت صادرات خودرو و قطعات، امکان واردات برای شرکت‌های خودروسازی فراهم شود البته این مساله در حیطه اختیارات شورا نیست، اما در قالب پیشنهاد ارائه شده است.

 

۴- بر اساس مصوبه شورا، قیمت خودرو‌هایی که به صورت CKD وارد می‌شوند نیز بر اساس نرخ ارز و ارزش قطعات، قیمت گذاری می‌شود.

 

۵- با تصمیم گیری شورای رقابت در خصوص شیوه و شرایط قیمت گذاری خودروها، دولت به هیچ عنوان حق دخالت نخواهد داشت و سایر مراجع نیز باید فرمول و ضوابط شورای رقابت را اجرایی کنند.

جزئیات آزاد سازی قیمت خودرو

شورای رقابت در آخرین جلسه این شورا ضمن موافقت مشروط با آزادسازی خودرو‌های کم تیراژ، مصوب کرد در صورت تحقق جهش تولید در شرکت‌های خودروساز، بازنگری سه ماهه قیمت خودرو‌های پرتیراژ موضوعیت ندارد و براساس فرایندی قیمت این خودرو‌ها نیز آزاد می‌شود.

 

با این حساب می‌توان گفت که شروط ابلاغی شورای رقابت در عمل می‌تواند به معنای آزاد سازی قیمت تمامی خودرو‌ها (اعم از مونتاژی با قطعات CKD، کم تیراژ، خودرو‌های داخلی دارای رقیب و خودرو‌های پرتیراژ به شرط افزایش تولید) تلقی شود، امری که دو خودروساز بزرگ کشور نیز سالهاست به دنبال آن هستند.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
pooria
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
0
0
جالبه والا آخرش نوشتخ دولت حق هیچگونه دخالتی نخواهد داشت و مابقی مراجع نیز باید این دستور را اجرایی کنند، یعنی دولت کیهههه و چکارس البته هرچند دست همشون تو همون بشقاب چلو گوشته، لعنت بر مدیران نا لایق و بی کفایت
خوبه والا مملکت گل و ب ل ب ل هههه
شاهین
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
0
0
اینکه خودرویی رقیب داره یا نه تفسیرش با کیه؟ و ملاک و شاخصش چی هست؟
اینو حتما خودروساز می خواد بگه یا ذینفع
واردات که همچنان ممنوعه
قیمت آزاد بشه زمان تحویل چطوری خواهد بود؟ بلافاصله یا مثل الان یکساله اونم با شرایط و قرعه کشی؟
اگر تغییر رویه داره از کیه دقیقاً
از زمان اعلام آزاد سازی؟ اگه آره چرا خودرو سازا خودروهای مردمو نگه داشتن و تحویل نمیدن؟
تکلیف کسانی که با شرایط عجیب مصوب در قرعه کشی برنده شدن و وایز وجه بدون سود داشتن چی هست؟ آیا بعد از یکسال بدون حق انصراف و یا تغییر و بدون دریافت سود خودرو رو باید به قیمت بازار دریافت کنن؟

این سوالات آیا پاسخی دارن؟
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار