به گزارش راهبرد معاصر شرایط دریافت کارت اعتباری ۵۰ میلیونی از بانک ها اعلام شد. بانک مرکزی طبق بخشنامه ای که در سال 1395 ابلاغ شد تسهیلات ویژه ای برای مردم در نظر گرفت و در سه دسته 10، 20 و 50 میلیونی تقسیم شده است. شرایط دریافت کارت اعتباری ۵۰ میلیونی را در ادامه خبر بخوانید.
شرایط دریافت کارت اعتباری ۵۰ میلیونی
داوود محمدبیگی در خصوص جزئیات کارتهای اعتباری گفت: بخشنامههای مربوط به کارت اعتباری از سال ۱۳۹۵ از سوی بانک مرکزی به بانکها ارسال شده و بانکها نیز زیرساختها و مقررات لازم برای ارائه کارت اعتباری را به متقاضیان در شبکه بانکی کشور فراهم کردهاند. متقاضیان میتوانند با مراجعه به شعب بانکها و پس از اعتبارسنجی این کارتها را دریافت کنند.
وی افزود: کارتهای اعتباری در سه دسته ۱۰، ۳۰ و ۵۰ میلیون تومانی در اختیار مردم قرار میگیرد و براساس دستورالعمل بانک مرکزی نحوه تسویه این کارتها به صورت دفعی یا اقساطی است و مشتریان میتوانند مبالغی را که از این کارتها استفاده کردهاند، به صورت یکباره یا اقساطی به بانکها بازگردانند.
مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این زیرساخت در شبکه بانکی وجود دارد و مردم میتوانند از این خدمت استفاده کنند، گفت: یکی از دلایلی که استفاده از کارتهای اعتباری نسبت به کارتهای نقدی کمتر است، به دلیل آگاهی کم مردم و اطلاعرسانی ضعیف بانکها در این زمینه است و بیشک باید به مردم اعلام شود که میتوانند با مراجعه به شعب از این خدمت بانکها استفاده کنند.
هرچند استفاده از کارتهای اعتباری سالهاست در دنیا مرسوم است اما به گفته کارشناسان بانکی هر کسی نمی تواند از کارتهای اعتباری بانک ها استفاده کند و بانک مرکزی برای دریافت کنندگان این نوع کارتها شرط گذاشته است به طور مثال کسی که پولی را در بانک ندارد و یا از توان مالی خاصی برخوردار نیست از مرحله اعتبار سنجی بانکها به راحتی عبور نمی کند. بنابراین اقدام بانک مرکزی در ارایه کارت اعتباری ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومانی فقط شامل سری افرادی می شود که از تمکین مالی برخوردارند.
اعتبار سنجی، فیلتری برای جلوگیری از استفاده عموم از کارتهای اعتباری
فرید ضیاالماکی کارشناس بانکی و مدیر عامل سابق موسسه ملی و اعتباری توسعه در گفتگو با خبرگزاری « بازار» درباره اقدام بانک مرکزی در ارایه کارتهای اعتباری از ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان به مردم گفت: این اقدام در شرایط کرونایی و برای عدم استفاده از پول نقد و.. اقدام به جایی است و اکنون که کشور با تورم بالایی درگیر است استفاده از کارتهای اعتباری خرید کمک می کند که نقدینگی کمتری در چرخه اقتصاد کشور به چرخش درآید.
وی با بیان اینکه رویکرد بانک مرکزی نسبت به حرکت در چنین مسیری بی تردید مهار رشد نرخ تورم و نیز بحث رشد کارایی استفاده از خدمات بانکی الکترونیکی است افزود: به نظر می رسد ارایه کارت اعتباری ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومانی به مردم شامل حال همه نشود چرا که هرچند این اقدام برای عموم مردم بوده اما با توجه به اعتبارسنجی که از دریافت کنندگان کارت اعتباری توسط بانک ها انجام می شود خیلی ها شرایط دریافت چنین کارتی را ندارند زیرا بانک میزان درآمد و دارایی متقاضی کارت اعتباری را می سنجند و در صورت توانایی پرداخت اقساط ویا بنیه مالی می تواند به وی کارت اعتباری بدهد.
تسهیلات دهی آسان به مردم در قالب کارت اعتباری
مدیرعامل سابق موسسه ملی و اعتباری توسعه خاطر نشان کرد: طرح ارایه کارتهای اعتباری به متقاضیان، نوعی تسهیلات دهی از سوی بانک ها به مردم است و در این اوضاع و احوال تورمی و کرونایی رویکرد خوبی است که بانک ها در پیش گرفته ند اما بهتر بود که طوری این طرح را برنامه ریزی می شد که مزایای آن شامل حال همه (با اضافه شدن ارقامی ۳ تا ۵ میلیونی)به جز افرادی که بانک تشخیص می دهد نظیر کلاهبردار و یا افرادی که سابقه چک برگشتی و.. دارند قرار می گرفت.
ارایه کارت اعتباری ۱۰، ۳۰، و ۵۰ میلیونی به متقاضیان
بنا به این گزارش، اخیرا مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی، از ایجاد زیرساخت کارتهای اعتباری ۱۰، ۳۰ و ۵۰ میلیونی در بانکها خبر داد. داوود محمدبیگی در خصوص جزییات کارتهای اعتباری گفته است: بخشنامههای مربوط به کارت اعتباری از سال ۱۳۹۵ از سوی بانک مرکزی به بانکها ارسال شده و بانکها نیز زیرساختها و مقررات لازم برای ارائه کارت اعتباری را به متقاضیان در شبکه بانکی کشور فراهم کردهاند. متقاضیان میتوانند با مراجعه به شعب بانکها و پس از اعتبارسنجی این کارتها را دریافت کنند. کارتهای اعتباری در سه دسته ۱۰، ۳۰ و ۵۰ میلیون تومانی در اختیار مردم قرار میگیرد و براساس دستورالعمل بانک مرکزی نحوه تسویه این کارتها به صورت دفعی یا اقساطی است و مشتریان میتوانند مبالغی را که از این کارتها استفاده کردهاند، به صورت یکباره یا اقساطی به بانکها بازگردانند.
زیرساختها برای ارایه کارتهای اعتباری در بانک ها مهیاست
مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این زیرساخت در شبکه بانکی وجود دارد و مردم میتوانند از این خدمت استفاده کنند، می گوید: یکی از دلایلی که استفاده از کارتهای اعتباری نسبت به کارتهای نقدی کمتر است، به دلیل آگاهی کم مردم و اطلاعرسانی ضعیف بانکها در این زمینه است و بیشک باید به مردم اعلام شود که میتوانند با مراجعه به شعب از این خدمت بانکها استفاده کنند.
گفتنی است؛ کارتهای اعتباری به تجهیزات پرکاربردی در تجارت امروز تبدیل شده اند که گزینه های متعددی در اختیار بازاریان قرار می دهند. این کارتها از امتیازات بالایی برخوردارند و تراکنش های مالی را تسریع می کنند. از طرفی کارتهای اعتباری ضمن تسهیل امورات از طریق آن مانعی برای جلوگیری از سرقت احتمای پول نقد می شود.
مگه میشه مگه داریم!!!!
بانکداری اسلامی و بدون سود وربا؟؟؟؟؟