به گزارش راهبرد معاصر نوسانات بازار ارز و قیمت دلار موجب تغییراتی در معاملات شده است. قیمت دلار برای کارشناسان حوزه بازار حائز اهمیت است.قیمت دلار به صورت روزانه تغییر میکند و همین امر موجب شد تا راهبر معاصر به بررسی و پیش بینی قیمت دلار فردا 21 دی بپردازد.
امروز هم نرخ ارز طبق روال دو روز پایانی هفته گذشته نزولی بود به طوریکه قیمت دلار با 800تومان کاهش نسبت به پنجشنبه هفته پیش، در همه بازارها وارد کانال 24هزار تومان شد؛ به این ترتیب اولین قیمت دلار در بازار آزاد با 400تومان کاهش، 25150 و یورو با افت 600تومانی 30500تومان اعلام شد.
صرافیملی هم در ابتدای معاملات امروز قیمت فروش دلار را 150تومان کاهش داد و تا 25400تومان پایین آورد، قیمت یورو هم 400تومان ارزان شد و به 31050تومان رسید؛ همچنین امروز در صرافیها دلار با قیمت 25222 و یورو 31263تومان فروخته میشد.
این روند نزولی تا پایان معاملات امروز کماکان ادامه داشت تا جاییکه بر اساس دومین نرخ اعلام شده از سوی کانون صرافان، قیمت دلار در بازار آزاد با حدود 400تومان کاهش مجدد به 24790 و یورو هم با افت 500تومانی به 30هزار تومان سقوط کرد؛ در صرافیملی هم قیمت فروش دلار به 24780 و یورو به 30520تومان رسید و در سایر صرافیهای رسمی هم نرخ فروش دلار تا 24900تومان کاهش یافت.
چرا دلار ارزان شد؟
با کاهش تنشهای سیاسی در آمریکا و نهایی شدن ریاست جمهوری بایدن، ورق بازار ارز برگشت و بسیاری از معاملهگرانی که انتظار داشتند دلار دوباره به رقمهای بالای چند ماه گذشته صعود کند و برای رسیدن به این هدف هم دست به تشدید جوسازی در بازار ارز و کانالهای تلگرامی زدند، ناامید شده و با شروع روند نزولی بازار به فروش ارزهایشان با نرخهای فعلی هجوم آوردند.
در همین راستا، امروز قیمت درهم نیز پایین آمد و روی سطح 6هزار تومان قرار گرفت و این موضوع هم سرعت کاهش نرخ ارز را بیشتر کرد، که در نتیجه باعث شد تعداد فروشندهها در بازار ارز افزایش پیدا کرده و حجم خریداران به حداقل برسد.
پیش بینی ادامه روند نزولی بازار ارز
با توجه به از بین رفتن اختلافات در آمریکا و احتمال بالای کاهش تحریمها علیه ایران، و همچنین به دلیل عدم ماندگاری دلار در کانال 26هزار تومان و بینتیجه ماندن تلاش نوسانگیران در رشد دوباره قیمتها، سناریوی ریزش نرخ ارز در روزهای آینده قوت بیشتری گرفته و اغلب کارشناسان معتقدند که کاهش قیمت دلار ادامهدار خواهد بود.
قیمت دلار برای خرید 23700تومان و قیمت دلار برای فروش 24870تومان است.
قیمت یورو برای خرید 29350تومان و قیمت یورو برای فروش 30520تومان است.
بر اساس قیمتهای اعلام شده، روند بازار ارز همچنان نزولی بوده به طوریکه دلار در بازار آزاد هم وارد کانال 24هزار تومان شد، ضمن اینکه نرخ آن از صرافیها پایینتر است. به این ترتیب قیمت دلار در بازار آزاد با کاهش 800تومانی نسبت به دیروز و 400تومانی در مقایسه با معاملات ابتدای روز به 24790 و یورو به 30هزار تومان کاهش یافت.
به گزارش اقتصاد آنلاین، بعد از نوسانات بالای قیمت دلار در نیمه دوم سال۹۸، امسال بازار آزاد ارز کار خود را با قیمت ۱۶۴۵۰تومان برای دلار یعنی حدود ۵۰۰تومان بیشتر از قیمت دلار در آخرین روز معاملات سال۹۸، آغاز کرد اما با شروع کار بازار و گذشت حدود یک هفته، قیمت دلار به زیر ۱۶هزار تومان سقوط کرد و در روز بیستم فروردین ماه قیمت هر اسکناس دلار آمریکا به ۱۵۹۰۰تومان رسید. البته قیمت دلار در این کانال ماندگار نبود و مجددا افزایش یافت و تا اواخر فروردین ماه، قیمت دلار به ۱۶۱۵۰ تومان هم رسید اما در نهایت حرکت آن معکوس شد و دلار معاملات فروردین را با قیمت ۱۵۴۰۰تومان به پایان رساند.
قیمت دلار در بازار آزاد در نیمه اول اردیبهشت ماه نیز بین ۱۵۴۰۰ تا ۱۶۳۰۰تومان نوسان داشته اما در صرافی ملی قیمت دلار بین ۱۵۵۰۰ تا ۱۵۷۰۰ تومان متغیر بود؛ قیمت دلار آزاد در هفته اول این ماه از کف قیمت سال یعنی ۱۵۴۰۰ تومان به سقف قیمتی که۱۶۳۰۰تومان بود صعود کرد اما در هفته دوم، قیمت دلار مجددا وارد مدار نزولی شد.قیمت دلار در بازار آزاد تا اواخر اردیبهشت ماه قله ۱۷هزار تومان را نیز فتح کرد؛ تا هفته سوم خرداد ماه نیز دلار بین ۱۷۵۰۰ تا ۱۷۹۰۰ تومان در نوسان بود تا اینکه در هفته پایانی این ماه روند صعودی بازار ارز شدت گرفت و به همین ترتیب قیمت دلار از بیستودوم خرداد به بعد ابتدا وارد کانال ۱۸هزار تومان شد و در آخرین روز بهار تا ۱۹هزار تومان هم رسید.
بازار ارز تابستان امسال را داغتر از هر سال آغاز کرد به طوریکه قیمت دلار در همان روزهای ابتدایی تیر ماه پا به کانال ۲۰هزار تومان گذاشت و در سومین روز این ماه به ۲۰۵۰۰تومان هم رسید؛ به این ترتیب دلار توانست بعد از یکسال مقاومت (یعنی از مهر ماه ۹۸ که نرخ تا ۱۹۶۰۰تومان بالا رفته بود، تا تیر۹۹) وارد این نرخ دور از انتظار شود.
البته دلار در همین قیمتها متوقف نشد بلکه با افزایش سرعت خود در این مدار افزایشی، تیر ماه با جهش 5هزار تومانی به ۲۵۲۰۰تومان صعود کرد. دلار در آخرین روزهای این ماه اما تغییر جهت داد و ابتدا به ۲۴۷۰۰ و سپس در دو روز پایانی تیر به ۲۲۸۰۰ و ۲۱۵۰۰تومان کاهش یافت و در کانال ۲۱هزار تومان به کار خود پایان داد.
قیمت دلار در مرداد ماه هم نوسانات بسیاری را تجربه کرد؛ قیمت دلار اوایل این ماه ابتدا به ۲۲هزار تومان رسید و تنها با گذشت یک هفته تا ۲۴۱۵۰تومان هم پیش رفت؛ تا هفته سوم دومین ماه تابستان دلار در کانال ۲۳هزار تومان جولان میداد تا اینکه در بیستم مرداد دلار تا ۲۱۲۰۰تومان سقوط کرد که البته چندان در این نرخ ماندگار نبود چراکه در آخرین روز ماه مجددا به ۲۳هزار تومان رسید.
لازم به ذکر است که از اردیبهشت تا مرداد، قیمت دلار صرافیملی در کانال ۱۶ تا ۲۳هزار تومان نوسان داشته است.
دلار شهریور ماه را با قیمت ۲۲۹۰۰تومان شروع کرد اما طولی نکشید که دوباره فاز افزایشی به خود گرفت و طی دو هفته ابتدایی ماه به ۲۵۱۰۰تومان هم رسید؛ طی دو هفته پایانی هم دلار با دو بار کانال عوض کردن، در نهایت با قیمت تقریبی ۲۷۲۰۰تومان به کار خود در تابستان پایان داد. همچنین طی این ماه قیمت دلار در صرافیملی نیز از ۲۲۵۰۰ به ۲۶۵۰۰تومان رسید.
در مهر ماه امسال نیز روند صعودی بازار ارز شدت گرفت به طوریکه در ابتدای ماه دلار کار خود را با ۲۷۲۶۰تومان آغاز کرد اما به سرعت وارد کانالهای ۲۸ و ۲۹هزار تومان شد؛ طی دو هفته گذشته دلار در کانال ۲۹هزار تومان در نوسان بود تا اینکه در نوزدهم مهر ماه، دلار بعد از حدود یک ماه استقامت وارد کانال ۳۰هزار تومان شد و در این روز تا ۳۰۷۰۰تومان هم پیش رفت.
بازار ارز سال گذشته به دو نیمه اول و دوم سال قابل تقسیم است؛ در نیمه اول سال عمده نوسان قیمت دلار بین ۱۱ تا ۱۲هزار تومان بود اما در نیمه دوم سال به دلیل بروز یکسری اتفاقات سیاسی و اقتصادی مهم از جمله افزایش قیمت بنزین، تنشهای موجود در منطقه و درگیری بین ایران و آمریکا، قیمت دلار از ۱۱ هزار تومان در مهر ماه تا مرز ۱۵هزار تومان در دی ماه نیز پیش رفت و در روزهای پایانی سال قیمت دلار تا ۱۵۹۰۰تومان هم افزایش یافت اما در نهایت معاملات بازار ارز سال ۱۳۹۸، با قیمت ۱۴۹۰۰تومان برای دلار آمریکا و ۱۶۹۰۰ تومان برای یورو به کار خود پایان داد.
کاهش نرخ ۳۲ ارز بانکی
بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای امروز (شنبه بیستم دی ماه ۹۹) بدون تغییر نسبت به روز گذشته، ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس با افت ۱۶۰ ریالی نسبت به روز قبل، به قیمت ۵۶ هزار و ۹۸۷ ریال و هر یورو نیز با کاهش ۴۴۱ ریالی، به قیمت ۵۱ هزار و ۳۳۹ ریال اعلام شد.
افزون بر این، هر فرانک سوئیس ۴۷ هزار و ۴۳۶ ریال، کرون سوئد ۵ هزار و ۹۶ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۹۹۰ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۹۰۲ ریال، روپیه هند ۵۷۳ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۲۸۷ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۶ هزار و ۲۲۳ ریال، یکصد ین ژاپن ۴۰ هزار و ۴۱۳ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۴۱۴ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال و دلار کانادا ۳۳ هزار ۸۰ ریال قیمت خورد.
از سوی دیگر، نرخ دلار نیوزیلند ۳۰ هزار و ۳۷۹ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۷۴۶ ریال، لیر ترکیه ۵ هزار و ۷۰۱ دریال، روبل روسیه ۵۶۹ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۷ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۳۲ هزار و ۵۸۳ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۲ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۶۸۶ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۵۱۷ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۲۳۳ ریال، کیات میانمار ۳۲ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۶۱۰ ریال تعیین شد.
همچنین، نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۳۴ ریال، دینار لیبی ۳۱ هزار و ۳۸۴ ریال، یوان چین ۶ هزار و ۴۸۷ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۹ هزار و ۵۸۴ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۴۱۵ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۸ هزار و ۴۲۳ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۹۷۱ ریال، لاری گرجستان ۱۲ هزار و ۷۲۷ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۹۸۱ ریال، افغانی افغانستان ۵۴۵ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار ۴۰۶ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۰۶ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۷ هزار و ۳۸۱ ریال، سومونی تاجیکستان ۳ هزار و ۷۱۷ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار ریال ارزشگذاری شد.