غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

ترامپ می‌تواند با اتهام تحریک به اقدامات خشونت‌بار تحت پیگرد قرار گیرد

به گفته کارشناسان حقوقی، رئیس جمهور آمریکا می‌تواند با اتهام تحریک به اقدامات خشونت‌بار تحت پیگرد قرار گیرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۶ - ۲۰ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 09
کد خبر: ۷۳۵۱۵

به گزارش راهبرد معاصر حمله هواداران «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به ساختمان کنگره، ممکن است پای او را به پرونده‌های قضایی جدیدی باز کند.

به نوشته روزنامه «هیل»، وزارت دادگستری آمریکا روز چهارشنبه که این حادثه مرگبار رخ داد، اتهاماتی را علیه ۵۵ نفر از این مهاجمین مطرح کرده است.

با اینکه مقامات قضایی فعلی می‌گویند نمی‌توان ترامپ را به خاطر اظهاراتش پیش از آغاز این حمله مورد اتهام قرار داد، ممکن است وزیر دادگستری دولت بعدی او را به تحریک به اقدامات مجرمانه متهم و محاکمه کند.

«الی هانیگ» کارشناس حقوقی شبکه «سی‌اِن‌اِن» در این باره گفته است: «باید از رئیس جمهور تحقیق شود و او پتانسیل واقعی مجرم شناخته شدن به خاطر تحریک مردم، انگیزه دادن به آن‌ها برای رفتن به آنجا (کنگره) و ارتکاب جرایم را دارد».

این کارشناس آمریکایی افزود: «تشکیل چنین پرونده‌ای آسان نخواهد بود اما اگر به سخنان او نگاه کنید، اگر به طرز بیان او نگاه کنید، او نه تنها از مردم درخواست کرد این کار را انجام دهند بلکه حین آن و بعد از آن نیز این افراد را تحسین کرد و از دید من او دقیقاً می‌دانست آن‌ها را به چه مسیری می برد».

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا یک روز پس از حمله به کنگره، «مریک گارلند» که سابقه نظارت بر پرونده بمب‌گذاری سال ۱۹۹۵ در اوکلاهما را دارد، به عنوان وزیر دادگستری دولت خود انتخاب کرد. او قرار بود در دوره «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا به عنوان قاضی دیوان عالی آمریکا منصوب شود اما جمهوری‌خواهان سنا مانع شدند.

با این حال گارلند تا کنون درخصوص احتمال پیگیری تخلفات ترامپ و محاکمه او اظهار نظری نکرده است.

علاوه بر اقدامات حقوقی که وزارت دادگستری آمریکا می‌تواند علیه ترامپ دنبال کند، دموکرات‌های کنگره آمریکا نیز به دنبال استیضاح او به خاطر «سوء استفاده» از قدرت هستند. با توجه به روزهای اندکی که از دوره ریاست جمهوری ترامپ باقی مانده، به نتیجه رسیدن این اقدام بعید به نظر می‌رسد.

ترامپ هنگام ترک کاخ سفید علاوه بر موارد فوق، با ۶ اتهام دیگری نیز مواجه خواهد بود. او که تا کنون شماری از نزدیکان خود را مورد عفو قرار داده است، قصد دارد در روزهای پایانی دولتش خود را نیز مورد عفو قرار دهد.

فارس

ارسال نظر