غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

پنس برکناری ترامپ را رد نکرد

شبکه خبری سی ان ان اعلام کرد که مایک پنس فعال سازی متمم ۲۵ قانون اساسی که امکان برکناری رئیس‌جمهور به معاون او با داشتن رای اکثریت کابینه را می دهد، منتفی ندانسته است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۲۱ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 10
کد خبر: ۷۳۵۵۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ تارنمای سی ان ان به نقل از همین منابع تصریح کرد که پنس معاون ترامپ استناد به متمم ۲۵ قانون اساسی آمریکا برای برکناری رئیس‌جمهوری را رد نکرده و قصد دارد تا این گزینه را در صورتی که مافوقش رفتار نامتعادل‌تری نشان دهد، حفظ کند.

 

این منبع گفت که اطرافیان پنس نگرانند که شاید ترامپ در واکنش به استناد به متمم ۲۵ یا آغاز فرآیند استیضاح اقدامی انجام دهد که آمریکا را به خطر اندازد.

 

سی ان ان به نقل از یک منبع دیگر نوشت که از چهارشنبه گذشته (۱۷ دی) که هواداران ترامپ به کنگره هجوم بردند تا شنبه شب، ترامپ و معاونش با یکدیگر گفت‌وگو نکرده‌اند. ترامپ هنوز به صورت علنی تهدید فضای مجازی علیه جان پنس را محکوم نکرده است.

 

به گفته دو فرد مطلع، ترامپ از پنس عصبانی است و پنس نیز از ترامپ مأیوس و دلخور است.

 

به نوشته سی ان ان، توسل به متمم ۲۵ قانون اساسی آمریکا موجب می‌شود تا معاون رئیس‌جمهوری و اکثریت اعضای کابینه به علت ناتوانی رئیس‌جمهوری در عمل به اختیارات و وظایفش، برای برکناری وی رأی‌گیری کنند.

 

در گام بعد رئیس‌جمهوری در نامه‌ای به کنگره این حرکت را به چالش خواهد کشید و معاون و کابینه نیز چهار روز فرصت خواهند داشت تا به مخالفت رئیس‌جمهوری پاسخ دهند. در نهایت کنگره در مورد برکناری رئیس‌جمهوری رأی‌گیری خواهد کرد که تصویب آن نیازمند اکثریت دو سوم اعضای نهاد قانونگذاری آمریکا یعنی ۶۷ سناتور و ۲۹۰ نماینده خواهد بود.

 

منابع نزدیک به پنس پنجشنبه گذشته (۱۸ دی) به سی ان ان گفتند که بسیار بعید است او به متمم ۲۵ متوسل شود. به گفته این آگاهان، به نظر می‌رسد که چنین اقدامی در نهایت شکست بخورد. یک مقام دولت ترامپ پیشتر به سی ان ان گفته بود که پنس در مورد این متمم با هیچکدام از اعضای کابینه صحبت نکرده است.

 

شبکه ان بی سی نیوز پیش‌تر گزارش داد که به رغم تصمیم ترامپ برای عدم شرکت در مراسم تحلیف جو بایدن، معاون وی حضور خواهد داشت. این اقدام یکی دیگر از علائم به وجود آمدن اختلاف میان وی با رئیس‌جمهوری آمریکا بعد از رخداد حمله به ساختمان کنگره است.

 

چهارشنبه (۱۷ دی) و پس از پایان سخنرانی ترامپ در جمع هوادارانش، صدها تن از حامیان وی به ساختمان کنگره که مشغول بررسی آراء گزینشگران بود، هجوم برده و روند تائید نهایی نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را دچار وقفه کردند.

 

با این حال پس از فروکش کردن التهابات که تاکنون به مرگ ۵ تن انجامیده، نمایندگان مجلس و سناتورها با تائید آراء گزینشگران به پیروزی بایدن رسمیت بخشیدند./ ایرنا



ارسال نظر